Przejdź do forum
HM vs PT3. Wydajnoś...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] HM vs PT3. Wydajność.

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
268 Wyświetlenia
1MrPiter
Elite Grinder

Siemanko.

Chciałbym się dowiedzieć, która aplikacja działa lepiej pod względem wydajności przy dużej bazie rąk (około 1 milion). Mam tutaj na myśli to, która z nich dziala ogólnie szybciej (nie muli przy wyszukiwaniu użytkowników, itd) i nie spowalnia systemu operacjnego.

Przepraszam jeśli był już taki wątek, ale ja nic nie znalazłem (może wpisywałem złe słowa kluczowe).

3 odpowiedzi
smolak
Oldschool Grinder

Na moim kompie lepiej chodzi holdem.

boxer82
Oldschool Grinder
imgoingtomirage
PokerStrategist

Witam.

Powiedziałbym, że kluczowe akurat jest to jakim sprzętem dysponujesz i czy masz bardzo dobrze zoptymalizowaną bazę danych (bo to ona odpowiada za przetwarzanie danych i zapytań).
Przy takiej ilości rozdań i ich przetwarzaniu w czasie rzeczywistym potrzeba sporo mocy obliczeniowej, najlepiej mieć specjalny dysk pod bazę danych (duży cache, szybkość działania) jeśli zależy Tobie na wydajności.

Co do samych programów, to PT3 potrafi się czasem ostro zamulić, ale zdarza się to też w przypadku HM.

Podsumowując jeśli zależy Ci na super wydajności to ja postawiłbym tutaj na sprzęt i optymalizację (wyższa szkoła jazdy) bo prawdopodobnie wydajność można osiągnąć taką samą w obu tych programach.

Pozdrawiam.