Przejdź do forum
Wpływ pokera i poke...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Wpływ pokera i pokerowej terminologii na życie codziennie.

82 Posty
56 Użytkownicy
0 Reakcje
11.2 K Wyświetlenia
karakanFTP
Oldschool Grinder

Ostatnio zauwazylem, ze poker wywarl na mnie (jak pewnie na kazdym kto gra) calkiem duzy wplyw w zyciu codziennym, zarowno jesli chodzi o myslenie jak i nawet mowe ;). Przykladow moge podawac bez konca, np. siedze i ogladam z kumplami mecz w telewizji, jakis pilkarz zrobil fajny zwod i przeszedl przeciwnika to calkowicie podswiadomie powiedzialem "ale go zajebiscie wyblefowal" :D, albo jak ide oddac butelki po piwie do sklepu to mysle, ze ide po moje 10% rakebacku. Widzialem tez ostatnio reklame jakiejs loterii w telewizji (chyba bylo iles tam samochodow do wygrania) i mowili tam, ze za kazdego wyslanego smsa dostajemy podwojna szanse. No co za debilizm, skoro my dostajemy podwojna szanse, to kazdy inny ma tak samo i w rezultacie EV sie nie zmienia :facepalm:. Sa to raczej nieistotne, nie wplywajace na nic zdarzenia, ale poker wplynal tez na mnie bardzo pozytywnie. Od kiedy zaczalem grac, zdecydowanie bardziej zaczalem myslec w zyciu matematycznie i starac sie podejmowac jak najlepsze decyzje, nie tylko jesli chodzi o pieniadze. Ogolnie poker nauczyl mnie jak wazne jest podejmowanie prawidlowych, DLUGOTERMINOWYCH decyzji i teraz staram sie (nawet calkowicie nieswiadomie), zeby moja decyzja byla jak najlepsza w kontekscie przyszlosci i long runu niz terazniejszosci. A na was jak wplynal poker? Czy przez niego zmieniliscie sposob myslenia, lub/i wplynal na was w zyciu codziennym?

81 odpowiedzi
mefiprv
PokerStrategist

ja czasami jak trafie swojej dziewczynie nie w tą dziurke co trzeba mówie sory misiu missclick _confused:

połowa klasy w szkole wyzywa się od donków i fishów.

- piłeś?
- ta skurwiłem się jak świnia
- ale donk, lol

:facepalm:

Cykor
PokerStrategist

Napisane przez mefiprv
ja czasami jak trafie swojej dziewczynie nie w tą dziurke co trzeba mówie sory misiu missclick _confused:

hahahaha made my day :f_thumbsup:

azg
azg
PokerStrategist

Polubiłem jeść ryby :f_confused:

imgoingtomirage
PokerStrategist

Do książek dzieci, a nie przed komputerem cały dzień. Nie będziecie mieli takich problemów.

Cykor
PokerStrategist

Napisane przez imgoingtomirage
Do książek dzieci, a nie przed komputerem cały dzień. Nie będziecie mieli takich problemów.

"weź się tato..."

KudlatyPL
PokerStrategist

inaczej patrzę na pracę i placę w tym kraju :facepalm:

Ostatnio na uczelni, kolo laboratorium fizyki zobaczylem bardzo chaotyczne wykresy. Od razu pierwsze co przyszlo na mysl, to moj wykres z tamtego miesiaca winning/ev

salaterka
Poker Player

mi kilka razy zdarzyło się zamiast "j" przeczytać "walet" (zarówno w myślach jak i na głos ;] )

ja w pracy spotykam sie z przeroznymi wariacjami roznych produktow i zawsze sie myle i mowie wariaNcja

salaterka
Poker Player

a i gdy zaczynałem pokera to przed snem miałem takie rozkminy "5... 6... 7... 8... 9..., jest straight!" :f_ugly:
nie ma to jak się uczyć jakie sa kombinacje 5 kart pokolei :D

casalinga87
Oldschool Grinder

Jak kupuje coś średnio potrzebnego ale na promcji, to myślę, że tak czy siak mam oddsy :facepalm:

salaterka
Poker Player

Napisane przez casalinga87
Jak kupuje coś średnio potrzebnego ale na promcji, to myślę, że tak czy siak mam oddsy :facepalm:

ja myślę czy inne roomy (sklepy) nie mają lepszego rakebacku :D
liczę sobię % obniżki po czym często stwierdzam "x %, na FTP jest 27%

A1varo
Poker Player

ja tam się przestawiłem na inglisza wieki temu - jak już to jack

panpankracy
Elite Grinder

nie umiem doliczyc do 20. ......sześć, siedem, osiem, dziewięć, dziesięć, walet, dama...

GregWawelski
Oldschool Grinder

Cytując mistrza: "On jest taki głupi, że nawet nie ma drawa do mózgu"

rimfiztrik
PokerStrategist

Mój kumpel mówi "all in" zamiast "cześć" :f_biggrin:

Jeśli ktoś nie ma kasy, to ma "draw do bankomatu" :D

azg
azg
PokerStrategist

Mam nadzieję, że większośc sobie jaja robi. Jeśli nie, to trochę to wszystko smutne :facepalm: