Przejdź do forum
Gra przeciwko innym...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Gra przeciwko innym członkom PokerStrategy.

16 Posty
10 Użytkownicy
0 Reakcje
854 Wyświetlenia
Qsypal
BlackMember

Jestem pewien, że nie raz zdarzyło wam się zagrać przy stole z kimś, kogo kojarzycie z naszego forum. Jak podchodzicie do gry z kimś, kogo tak na prawdę znacie, chodzi tu przede wszystkim o jego strategie. Zakresy karty, standardowe linie rozgrywania itp itd. Uważacie, że łatwiej się gra przeciw takiej osobie, czy wręcz przeciwnie, powinno się unikać gry z osobami, o których wiemy, że stosują się do zasad zawartych w artykułach? Bardzo ciekawi mnie Wasze zdanie na ten temat, chętnie zapoznam się z Waszymi opiniami.

15 odpowiedzi
damianpat
BlackMember

Przeciwko Lukasusowie się fajnie gra ;)

petesam
Oldschool Grinder

hehe, powiedział co wiedział :)
na titanie lubilem grac z kolesiem o nicku "zadlo". Czy to nie byles ty Damianie? :)
z lukasusem tez mi sie zdarzylo, podobnie jak ze Szczepansem.
Kiedys mialem zabawna sesje z maggmanem. Spotkalismy sie na 0.5/1 na ftp. Mowil ze nagrywa filmik. akurat sie zlozylo, ze nic mu nie szlo a mi wrecz przeciwnie i w koncu nagrania nie skonczyl i mowil ze bedzie musial powtorzyc :)
Co do tego jak sie z takimi graczami gra to zalezy ale raczej latwiej niz trudniej. Mozna latwiej grac blefy w stylu jesli wiadomo ze dany gracz spasuje na call flop raise turn jesli nic nie ma. Ponadto latwiejsze jest ocenianie zakresu takiego "przeciwnika". Ale jakbym mial wybierac czy grac z fishami 45/2/.04 a "naszymi" TAG-ami, to wole tych pierwszych.

damianpat
BlackMember

Tak to byłem ja ;) mi też się z Tobą fajnie grało, choć trochę za bardzo Tagowato grasz jak dla mnie ;)

petesam
Oldschool Grinder

No ale twoj styl byl dla mnie niezrozumialy. 37/15 kto cie tego uczyl? Na pewno nie Panadol i Maggman :)

Masqb
BlackMember

Można by zorganizować jakąś gierke z ludzi z PS. Na jakimś 05/1 albo 1/2. troche smiechu by bylo na pewno :D

kaczuba
Oldschool Grinder

Masqb, graliśmy razem przez chwilę na 0.1/0.2; pewnie nie pamiętasz, ale m. in. dlatego później do Ciebie zagadałem. :]

Walderam
Oldschool Grinder

Mnie zawsze mobilizuje obecność przy stole kogoś znajomego i wtedy gram nita a nie LAG/TAG-a:P

kaczuba
Oldschool Grinder

Mnie to również mobilizowało (w czasie przeszłym, bo ostatnio nie rozpoznaję nikogo z forum), żeby nie robić żadnych głupich ruchów. Z osób udzielających się na forum to pamiętam, że grałem jeszcze incydentalnie z Walderamem, Pazurrrem, murkinsem, a najwięcej (ale też nie bardzo dużo) z toolem8.

Ja grałem z kilkoma osobami z forum; Kaczubą, Pazurrem, Qsypalem (nick MichaelQsy to chyba Ty?), LeonidasemPL, Maciasem09 i raz z Panadolem :D Na pewno większa mobilizacja do obserwacji przeciwników.

heheh czytam ten temat patrze na stolik i kto siedzi ze mna ?

MichaelQsy :-)

Często swego czasu grałem z Panadolem nawet do 5/T, ale to nieopłacalne, bo to wojna ambicjonalna była i częstotliwość blefów była wyższa niż normalnie.

No i Toony mi zabrał kilka BI na NL50:D

Qsypal Autor wątku
Qsypal
BlackMember

Nie wiem dlaczego, ale zawsze jak gram na kilku stołach, to tam gdzie gra ktoś od nas jestem na +, a na innych tak, jakbym się mniej starał albo karta mniej podchodziła i zawsze do tyłu. Może podświadomie gram lepiej na tych stolikach, bo chyba staram się grać jednakowo na wszystkich, czy po prostu wiedząc jak gra jeden z 5 przeciwników, jest mi łatwiej :D

Panadol
BlackMember

często grałem z maggmanem, cieżko opisac czy to było +EV ponieważ to były pojendynki ambicjonalne, więc raczej teraz nie gramy ze sobą...

Panadol1 napisał
często grałem z maggmanem, cieżko opisac czy to było +EV

No dla Ciebie raczej nie, ja tam lubie grać z fishami, więc nie było problemu.

HU 4 rollzzzz?

Qsypal Autor wątku
Qsypal
BlackMember

maggman napisał

Panadol1 napisał
często grałem z maggmanem, cieżko opisac czy to było +EV

No dla Ciebie raczej nie, ja tam lubie grać z fishami, więc nie było problemu.

:D :D:D