Przejdź do forum
Dyskusja na temat f...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Dyskusja na temat filmiku: Quad vs Quad

21 Posty
19 Użytkownicy
0 Reakcje
3,510 Wyświetlenia
Thorek
Oldschool Grinder

W tym tygodniu skupimy się na wyjątkowo "chorym" rozdaniu, które rozegrali Toby Lewis oraz Andrew Robl.

Kareta spotkała się z karetą. Takiego widoku nie zobaczymy zbyt często. Inna sprawa, że warto skupić się nad dość ciekawym rozegraniu tej ręki przez obu pokerzystów.

Co zatem sądzicie o tym rozdaniu? O jego rozegraniu, wyniku, zachowaniu graczy. Czy w którymś momencie zagralibyście inną linią?

Zanim przystąpicie do dyskusji w tym temacie na naszym forum, obejrzycie to rozdanie:

20 odpowiedzi
hellYeahEnT
Elite Grinder

komentatorzy juz powiedzieli wszystko ; d

Smieszna reakcja tego goscia z q's 9 na koncu :D

Moim skromnym zdaniem, żeby ocenić grę pre flop trzeba by znać flow na stole. Jedyną szansą dla Robl'a na nie zestackowanie się w tym spocie był 3bet pre i złożenie się na ewentualny 4bet Lewisa który prawdopodobnie i tak nie miał by miejsca (w 90% tylko by callowal). Post uważam, że każdy probowal ciagnac maksymalne value od (jak sądzę) blefu przeciwnika, ale tutaj też trzeba by dobrze znać grę obu panów i flow na stole. Później nieunikniony gruby cooler.

Masakryczna ta ręka.
Ale z drugiej strony: ten raise na flop od QQQQ masakrycznie zły. Praktycznie poza 99, każda ręka to zrzuci.

kNoq001
PokerStrategist

no wlasnie raise flop wyglada tak chamsko, ze az nie musi tak wygladac
rzadko tutaj obstawimy kogos na nutsy dlatego taki raise jest nice

hellYeahEnT
Elite Grinder

Mnie sie raise na F nie podoba w ogole

Napisane przez kNoq001
no wlasnie raise flop wyglada tak chamsko, ze az nie musi tak wygladac
rzadko tutaj obstawimy kogos na nutsy dlatego taki raise jest nice

Na tak dużego raise powodującego pot comit, zaryzykowałbyś mając 9 z niezłym kickerem?
Albo A high lub niski pocket pair ?

imgoingtomirage
PokerStrategist

Robol na tilcie, raise na flopie ok, bo z air pewno by tak samo zagrał, a jak zostałeś wyblefowany wcześniej to nagle będziesz myślał, że każdy chce cię outplayować. Jakiś leveling tam musiał być spowodowany gameflow bo w przeciwnym wypadku ten raise na flopie nie miałby sensu.
Anyway WP.
Rigged diler ;].

AutystycznyAndrzej
Elite Grinder

Ja na miejscu typa z QQ zagrałbym to jakoś losowo ale na showdown zawsze i wszędzie slowroll.

89deny89
Elite Grinder

Kolega imgoingtomirage +1

YogasPL
Oldschool Grinder

wedlug mnie raise flop z quadem byl dobrym posunieciem poniewaz.
postawmy sie w jego miejscu i nie widzimy przeciwnika kart

1. Raise jest nielogiczny ze wzgledu ze wyrzuca wszystkie slabsze rece z puli. Ok nielogiczny na niskich i srednich limitach ale oni sa juz na ktoryms tam levelu ze 2 sadz, ze nic nie ma wiec moze go rownie dobrze sprawdzac z kazdym pocketem jak rowniez z drawami i A high

2. Gdyby z QQ nie zrobil raise flop mialby problem z wycisnieciem value na dalszych streetach czyniac jakas grubsza akcje a juz na pewno mialby problem z wycisnieciem calego staka od przeciwnika, gdyz jego gra mogla by byc dla drugiego zbyt podejrzana i ocenilby goscia na nutsy badz air zalezne od readow i gameflow wiec moglby spasowac wszystkie nizsze pocketpary, A high itp. Zostalyby u niego overpary KK+ ktore moglby trapowac jak i AK, TJ, wiec kombinacje od ktorych moglby dostac value drastycznie sie zmniejsza

Od takie moje skromne zdanie

Bulbazarrr
PokerStrategist

Jesli chodzi o flopa to moim zdaniem swietne zagranie Lewisa. Skoro ma QQ to obstawia stiltowanego Robola na blef. W tym wypadku najczesciej z jedna Q lub tak jak w tym przypadku QQ bedzie sprawdzal, a tak wyglada to jak resteal i zostawia equity na ewentualny push blef lub poprostu blef dla Robola. Reszta streetow standard.

Napisane przez AutystycznyAndrzej

... na showdown zawsze i wszędzie slowroll.

Doprowadziłbyś go do płaczu :D

Sepurta
PokerStrategist

Christmas Time!

jarrekz
PokerStrategist

jak mi ktos wytlumaczy dlaczego kolezka z 99 stwierdzil ze ch/c turn i lead push river jest lepszy od ch/r turn to bede wdzieczny.

kacper3k
Elite Grinder

może gdyby nie złapał 9 na river to by tylko check callował :)

gregoryking
PokerStrategist

Napisane przez jarrekz
jak mi ktos wytlumaczy dlaczego kolezka z 99 stwierdzil ze ch/c turn i lead push river jest lepszy od ch/r turn to bede wdzieczny.

dlatego

Ten redaktor ma tragiczną dykcję, strasznie bełkocze

A1varo
Poker Player

Quads of 9's?
Oh.
Q :heart:
...

uśmiech triumfu i
Q :spade:

Zagrał Robl ok, ale raise z quadsem na flopie mi się nie podoba. Jak robi steala z a high to wyrzuci, a tak może coś trafi i więcej zapłaci

Wiem też co Robl czuje :(
$0.10/$0.25 No Limit Holdem
FullTiltPoker
5 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG Hero ($25)
CO Mephistofel ($57.66)
BTN tightbuns ($25)
SB freeexp ($37.60)
BB JayGGX ($25)

Pre-Flop: ($0.35, 5 players) Hero is UTG 4♦ 4♥
Hero raises to $1, 2 folds, freeexp calls $0.90, 1 fold

Flop: 7♦ 7♥ 4♠ ($2.25, 2 players)
freeexp checks, Hero bets $1.50, freeexp calls $1.50

Turn: 9♠ ($5.25, 2 players)
freeexp checks, Hero bets $4, freeexp calls $4

River: 4♣ ($13.25, 2 players)
freeexp checks, Hero bets $11, freeexp goes all-in $31.10, Hero goes all-in $7.50

Final Pot: $62.85
freeexp shows four of a kind, Sevens
7♣ 7♠
Hero shows
4♦ 4♥

freeexp wins $60.34 (net +$22.74)

Hero lost $25