Gram jakis czas na FTP microlimity BSS FR.
Gram zazwyczaj 6-8 stołów, srednio vp/pr 12/10-16/14
Grajac taka ilosc stolikow co chwile trafia się jakaś grywalna ręka.
Dostałem zaproszenie od kumpla na wieczór pokera.
Będzie grac w 8 lub 9 osob.
Wydaje mi się ze taka tight gra na zywo bedzie nudna i mniej opłacalna.
Jakie rady macie dotyczące gry live?
Steale z poznych pozycji?
Izolacja limperów?
Wiem ze przynajmniej połowa gra dla zabawy i nie ma zbyt duzego pojecia o pokerze.
dlaczego proponujesz tak mocno otwierac? Gdy mam silna ręke prędzej ktos sprawdzi moje 4-5 bb, tak mi się przynajmniej wydaje
Napisane przez Stasjo88
Wiem ze przynajmniej połowa gra dla zabawy i nie ma zbyt duzego pojecia o pokerze.
Pewnie dlatego
Ciągnij value ile się da i przy okazji nie będziesz miał familijnych pól gdy trzymasz top range.
tajt is rajt
no i jedna z wazniejszych spraw jest ogarniecie imidzu graczy bo np u mnie na grach live sa kompletnie rozni gracze, sa nity i sa wariaty i na nich sie gra tak jak na nitow czy wariatow po necie - po prostu
jednym z wielu bledow ktore mozna popelnic jest wlasnie rozluznianie gry, na duzej przewadze w preflop skillu mozna spokojnie polegac jesli nie jestes pewien swoich umiejetnosci postflop
1. Jak chcesz się przekonać jak się gra live na małe stawki, pograj chwilę na PlayMoney, szczególnie jak macie zamiar pic przy tym trunki od pifka poczynając.
bo tak naprawdę na tym często polegają takie live imprezki (przynajmniej u mnie ♠_rolleyes: ).
2. Po odpowiedniej dawce promili, przekonasz się że ludzie mają "gest", tak że w pewnym momencie standardem będzie coś takiego...
UTG - Podbijam 20BB
a teraz kolejno odlicz...
To ja wchodze Allin, all in all in... i tak... do BU
Lepiej mieć wtedy na ręce asy, a pod ręką Stoperan żeby Cię nie posrało ♠_p: jak dostaniesz suckout'a ♠_thumbsup:
Jeśli jednak nie jest to zakrapiana domówka dla relaxu... to taj... taj.... Tight ♠_love:
impreza powinna być na 49 osób, żebyś mógł spokojnie uprawiać multitabling na 6 stołach ♠_thumbsup: poprosić jeszcze trzeba wszystkich, żeby napisali na kartkach swoje statystyki i postawili je przed sobą