Przejdź do forum
Jak zwiększyć czcio...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Jak zwiększyć czcionkę na stołach ???

10 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
3,119 Wyświetlenia
boxer82
Oldschool Grinder

Witam
Czy mozna zwiększyć czcionkę która są pokazane wysokości zakładów przeciwników oraz wysokość puli? (te podkreslone na czerwono.)

9 odpowiedzi
salyk
Oldschool Grinder

Witam,

można powiększyć stolik ;) Ale zapewne nie o takie rozwiązanie Ci chodzi.
W sofcie P* nie ma raczej takiej opcji, aczkolwiek, wydaje mi się, że layouty znalezione w sieci mogą mieć powiększoną czcionkę.

Pozdrawiam

boxer82 Autor wątku
boxer82
Oldschool Grinder

Pisałem do supportu i miodpowiedzieli to samo - czyli nie mozna.
Czy ktoś może mi podać jakieś strony gdzie znajdę za darmo layouty? Uprzedzając niektóre odpowiedzi również poszukam w google ;)

szok38
Elite Grinder

Boxer jak coś fajnego znajdziesz to daj znać.Po FTP tragedia z tymi stołami , kółkami , powymyślane toto ... Ten ze zdjęcia jest akurat w porządku(można sensowanie Hud rozmieścić) , ale dlaczego własne karty zasłaniają wysokość
stacka :facepalm: .
Jedyny sensowny layout jaki widzę - Slick Light , ten z kolei kolorystyka ohydna :D .

Urbi23
Oldschool Grinder

Witam,

Czcionki co prawda nie da się powiększyć, ale :
- wysokość beta możesz zobaczyć w tym miejscu, gdzie są przyciski bet/fold/call i tam jest on całkiem sporą czcionką zapisany
- wysokość pota widać u góry stołu i też jest całkiem wyraźna :)

Pozdrawiam

AutystycznyAndrzej
Elite Grinder

Trzeba podmienić plik "Stasy\Gx\Fonts\arb08.pff" na inny .pff, np. ja korzystam z tego co pamiętam z arb10.pff.

Jak podmienisz plik, to musisz odpalać Starsy przez "PokerStars.exe", standardowo otwierasz "PokerStarsUpdate.exe" który za każdym razem będzie chciał ściągać "nową" wersję softu (= starą czcionkę).

http://forumserver.twoplustwo.com/showpost.php?p=20932050&postcount=38

Fiszu
PokerStrategist

Andrzej, moglbys dokladnie napisac jak to zrobic? Podmienic nazwe pliku? W tym folderze juz jest plik o nazwie arb10.pff. Probowalem tez zmienic arb10 na arb08, ale nie dziala.

AutystycznyAndrzej
Elite Grinder

Szukasz fonta którego chcesz podmienić, tak jak napisałem dla HyperSimple pot = arb08.pff, czyli ten plik chcesz zamienić na inny. Na jaki? Wybierze sobie która Ci pasuje z linku do 2+2 masz pokazane jak wyglądają poszczególne czcionki.

Wybierasz taką (np. arb10.pff) -> kradniesz z Gx\Fonts\arb10.pff -> zaznacza -> ctr + c -> kopiujesz ją gdziekolwiek -> zmieniasz nazwę na arb10.pff na arb08.pff -> podmieniasz (ctr+c, ctr+v do katalogu Gx\Fonts).

Ciach, masz zmienioną czcionkę i teraz odpalasz Starsy przez wcześniej wspomniany .exe.

Jeśli nie jesteś pewien czy czcionka którą zmieniasz to arb08.pff, to żeby się upewnić... po prostu ją skasuj i odpal Starsy. Jeśli usuniesz fonta odpowiedzialnego za wyświetlanie pota, to wielkość puli w ogóle nie będzie wyświetlana = wiesz którą czcionkę należy zmienić (jeśli coś popsujesz, po prostu odpal PokerStarsUpdater.exe).

napalm77
PokerStrategist

+10 przyda się

Jak komuś nie działa zmiana nazwy arb10.pff na arb08.pff i podmiana pliku, to niech spróbuje arb10.pff na sf06.pff