Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Qq 2.2$ 10/20

12 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
470 Wyświetlenia
mszot
PokerStrategist

No Limit Holdem Tournament
8 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com
$2.00+$0.20

Stacks:
Hero (2,910)
UTG+1 (2,080)
MP1 (1,240)
MP2 (1,350)
CO (1,440)
BTN (2,750)
SB (1,480)
BB (1,770)

Blinds: 10/20

Pre-Flop: (30, 8 players) Hero is UTG Q♦ Q♥
Hero raises to 80, UTG+1 calls 80, 5 folds, BB calls 60

Flop: 7♣ 6♠ 10:club: (250, 3 players)
BB bets 20, Hero raises to 160, UTG+1 calls 160, BB calls 140

Turn: A♠ (730, 3 players)
BB checks, Hero bets 100, UTG+1 raises to 340, BB folds, Hero calls 240

River: 9♣ (1,410, 2 players)
Hero checks, UTG+1 checks

Final Pot: 1,410

11 odpowiedzi
hazelasty
PokerStrategist

Preflop ok, ale wolalbym std 3bb raise, flop bym mocniej cbetowal no i turn. Powiedz mi, co chciales osiagnac grajac bet w wysokosci 1/7 pota?

mszot Autor wątku
mszot
PokerStrategist

Napisane przez hazelasty
Preflop ok, ale wolalbym std 3bb raise, flop bym mocniej cbetowal no i turn. Powiedz mi, co chciales osiagnac grajac bet w wysokosci 1/7 pota?

Chciałem jak najtaniej dowiedzieć się czy trzyma Asa , no i dowiedziałem się :)
Ponieważ jego raise wskazywało że jest to raczej niski A , stwierdziłem że opłaca mi się zobaczyć River ,

Gdybym Cbetował na poziomie 50-60% puli , zapłacił bym więcej , nie mając pewności że mam opłacone oglądanie 3th street

Olorion
BlackMember

Napisane przez mszot

Napisane przez hazelasty

Ponieważ jego raise wskazywało że jest to raczej niski A , stwierdziłem że opłaca mi się zobaczyć River ,

Gdybym Cbetował na poziomie 50-60% puli , zapłacił bym więcej , nie mając pewności że mam opłacone oglądanie 3th street

czemu?

mszot Autor wątku
mszot
PokerStrategist

Napisane przez Olorion

Napisane przez mszot

Napisane przez hazelasty

czemu?

Moim zdaniem z Aj+ inaczej otwierałby na flopie , tym bardziej z AT jego otwarcie byłoby znacznie wyższe

Olorion
BlackMember

ale czemu stwierdziles ze warto dolozyc jak ma slabego asa, ty masz 4% na trafienie seta i jeszcze czekasz bez pozycji na river

mszot Autor wątku
mszot
PokerStrategist

Napisane przez Olorion
ale czemu stwierdziles ze warto dolozyc jak ma slabego asa, ty masz 4% na trafienie seta i jeszcze czekasz bez pozycji na river

Oczywiście masz rację , z matematycznego punktu widzenia to sprawdzenie jest nieopłacalne (dokładnie 4.55% szans) ale na PS, na Riverze nie takie rzeczy już widziałem :)

krzysiekmiszcz
Elite Grinder

Jak ma flush draw na Asie to masz tylke 1 outa.

darogiovanni
Oldschool Grinder

Napisane przez mszot

Napisane przez Olorion

Oczywiście masz rację , z matematycznego punktu widzenia to sprawdzenie jest nieopłacalne (dokładnie 4.55% szans) ale na PS, na Riverze nie takie rzeczy już widziałem :)

lol nie kieruj się takim czymś

mszot Autor wątku
mszot
PokerStrategist

Napisane przez darogiovanni

Napisane przez mszot

Napisane przez Olorion

Nie chcę dorabiać ideologii , ale czasem warto zrobić jakiś debilny ruch na 200 chips , i wyrobić sobie image donka , żeby kilka rozdań później kogoś wystackować , dzięki takiemu image

TimotheeS
Elite Grinder

Napisane przez mszot

Napisane przez darogiovanni

Napisane przez mszot

Napisane przez Olorion

Nie chcę dorabiać ideologii , ale czasem warto zrobić jakiś debilny ruch na 200 chips , i wyrobić sobie image donka , żeby kilka rozdań później kogoś wystackować , dzięki takiemu image

Jak będziesz robił takie ruchy, to prędzej sam stracisz stacka, a zaliczając nawet DU będziesz znowu miał stack startowy....bez sensu ;)

Tak jak napisał Olorion - zagrałeś to fatalnie.
Na turnie tragiczny bet, bo nic nim nie repujesz, co najwyżej jakiś słaby draw.
A skoro na river uzupełnia się fd i możliwy jest str8, to - jeżeli chcesz wygrać to rozdanie - bet!
Przeciwnik ma już za mały stack, by sprawdzić z jakąś marginalną ręką.

imgoingtomirage
PokerStrategist

Muszę Cię rozczarować, ale w turniejach z takim wpisowym 90% osób patrzy na to jakie ma karty i co jest na stole, a nie na to jak grają inni.