Przejdź do forum
Trwać gdy inni rezy...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Trwać gdy inni rezygnują..

1,811 Posty
248 Użytkownicy
836 Reakcje
171.8 K Wyświetlenia
wycioreks Autor wątku
wycioreks
Legacy Member

Elo grindery!

Zagladalem, czytalem ale jak ja to mowie "nie bylo kiedy" napisac.
Ostatnie 2 tyg bardzo malo pokera, lacznie to chyba tylko 1,5dnia gry. Najpierw przeprowadzka z przygoda, awaria samochodu - moze trzeba jeszcze raz przemyslec sen o porsche? :) Pozniej kilkudniowe problemy z podlaczeniem neta, dalej zakup biurka, fotela,tv i dodajmy zlozeniem tego :D Kolejne kilka dni to pobyt w domu rodzinnym, troche pomocy rodzicom i rozmowy okolopokerowe z moim bratem przy perelce. Troche sie chlopak zalill bo biedak ma na PS status basic i moze tylko czytac :D
Az w koncu jestem.
Z tego miejsca chcialbym podziekowac wszystkim tym ktorzy pomogli przy przeprowadzce i wierze, ze jeszcze pomoga :) Rodzinie, ziomkom, Certhowi i Madzi jak i mojej Żabci ktora zdecydowala sie zamienic Legnice na podwarszawskie okolice. Dziekuje.

Licznik VPP wskazuje 782k. Zrezygnowalem z 6max 200$ - wtopilem 9k w 360 gier, i na spokojnie bede grindzil 6max turbo do 100$ z 18tkami gdzie czuje sie pewnie + powrot radosci z ich gry. W sumie tak bylo 2tyg temu a teraz zobaczymy.

Ev nie wszystko sie udaje, ale mimo wszystko bardziej ciesze sie, ze juz pazdziernik bo zostaly tylko 2 miesiace gry i wakacje. Chcialbym sie wyrobic najpozniej do 15 grudnia, odpoczac, pokminic i wejsc w nowy rok na swiezosci. Zreszta koniec pazdziernika brany bylby pod uwage tylko wtedy gdy obaj bysmy sie wyrobili. A roznica miedzy nami taka, ze ja widze cel coraz wyrazniej gdy Ty juz chyba dawno straciles go z oczu.

Co do spota na oko biore QQ+. Akcja dzieje sie na ef 5bb, a na tylu raczej nie umiem foldowac natsow z naciskiem na nie umiem, zwlaszcza gdy nie jest to 5left. Struktura stakow jest plaska, masz 5bb i uwazasz sie za bezpiecznego gdy szort ma 2bb i 2,5bb, nie gra to. FGS + jw i masz call.
W tym konkret spocie raczej tez folduje przy solid utg i mega szczerym sb.

Spin&go zagralem 2tury po dolarku i wygralem 2$ :f_cool: Nie zdazylem stwierdzic spadku trafficu w ciagu 1,5dnia gry.

pozdro tam

Odpowiedz
Cytat
ninusss
Oldschool Grinder

kiedy parapetówa ja sie pytam :milord:

Odpowiedz
Cytat

Auć. Mogłeś być trochę delikatniejszy :(

Cóż, taka prawda. Początek roku mnie zniszczył i z celu SNE zrobił się cel, aby wykres był nad zerem również pre RB :P Przeceniłem skilla.

Ciesze się, że choć Ty osiągniesz to, co zaplanowałeś! Moja kolej może za rok? Szkoda tylko, że nie uda mi się przed 20stką :( SNE wbita jako nastolatek zawsze budziłaby większy respekt :D

Nie omawialiśmy co z zakładem jak jeden z nas w ogóle SNE nie zrobi. Nie wyrobiłeś się do października, ale w takim przypadku wciąż czuje się przegranym.

Odpowiedz
Cytat
pszczola321
Poker Player

1 grudnia 2014, licznik pokazuje 950k vpp, Ty łamiesz obie ręce... co robisz? :pcuser:

Odpowiedz
Cytat
MrTermo1021
PokerStrategist

Napisane przez pszczola321
1 grudnia 2014, licznik pokazuje 950k vpp, Ty łamiesz obie ręce... co robisz? :pcuser:

haha, leżę >.<

Odpowiedz
Cytat
wycioreks Autor wątku
wycioreks
Legacy Member

Ev..

Napisane przez wycioreks
100k w miesiac ladnie brzmi.
Mi udalo sie w styczniu :) Dokladnie 104k VPP wykrecilem.
Na te chwile 117k.

To jak?
Moze tak jak mowiles o 1k$ kto pierwszy, ale ze zwrotem w przypadku gdy obaj wyrobimy sie przed listopadem. Mysle, ze to "niweluje" w jakims tam stopniu przewage :D

Przystales na te warunki. Przeciez one sa jasne i przejrzyste. A to, ze jeden z nas nie zrobi nie ma zadnego znaczenia.
Jestem otwarty na rozne zaklady. Zakonczymy ten to zaczniemy negocjacje. Po cichu planuje ugrac nieco wiecej niz w tym roku.

Napisane przez pszczola321

Szansa jest zbyt mala bym sie tym przejmowal. Ale gdyby, odpukac, to pewnie bym nieco przyspieszyl zdjecie gipsu i grindowal jedzac fileta z karpika zapijajac szampanem :D

Odpowiedz
Cytat
wycioreks Autor wątku
wycioreks
Legacy Member

Napisane przez ninusss
kiedy parapetówa ja sie pytam :milord:

Nie boj, nie boj. Bedziesz poinformowany bandzowcu :) Za jakies 3 tyg pewnie bo niedlugo znow w rozjazdach.

Odpowiedz
Cytat
morisadebe
Oldschool Grinder

Siema Wycioreks
Podobnie jak Ty grywam 18ki T (3,5$) i jesli moge to chciałbym zapytać jak w tej odmianie wyglądają swingi? W ostatnie 400turków poleciałem blisko 86BI w dół i nie wiem na ile jest to normalne. Po 7k tych turkach moje roi wynosi 7,4% przy czym pierwsze 5k miałem 15%.
W HRC podczas analiz nie wygląda to źle, a jednak 86bi to trochę dużo, przynajmniej tak się mi wydaje.
Dzięki wielkie za odpowiedź i wybacz jeśli spamuje :rage:
Powodzenia przy SNE gl :sdrink

Odpowiedz
Cytat
wycioreks Autor wątku
wycioreks
Legacy Member

Elo Morisadebe!

Spojrzalem na swoj wykres 18tkowy z tego roku i najwiekszy zjazd mam 7k, co przy av stake ~40$ daje lekko okolice 150BI. Im wieksza ilosc gier rozpatrujesz tym wieksze prawdopobodonienstwo, ze beda wystepowaly takie swingi. Kazdego to spotyka. Wiem, wiem pewnie tez nie lubisz jak pieprzy Ci sie wykres, ale takie juz nasz los.

dzieki, pozdro i nie daj sie :sdrink

Odpowiedz
Cytat
morisadebe
Oldschool Grinder

Dzięki za info.
Swingi są fuuuu ale nie ma rady trza naparzać by skopać tyłek wariacji ;) i wbić się na stałe w 7$ gierki, a potem 15 itd.
BDW
Jak myślisz jakie real roi jest do wyciągnięcia na tych stawkach? Nie mam sharka więc pytam :P
Pozdro

Odpowiedz
Cytat
wycioreks Autor wątku
wycioreks
Legacy Member

Ciezko mi wypowiadac sie na temat roi. Zwlaszcza na tych stawkach. Zreszta naleze do grupy osob, ktore wierza w longrun, ale juz nie bardzo akceptuja wiarygodnosc roi.
Jakbym mial sie pokusic mysle, ze okolice 8% na 15$ to juz mega fajny wynik. Naparzac volume przy 5% + rakeback i dobre zycie. Nizej nie wiem bo nie gralem.
Ostatnio dyskutowalem z bratem, ryzykujac stwierdzenie ze wyciagnalbym 10% roi na 15$. A tu wczoraj cos takiego:

Spoiler

Dodatkowo pobilem rekord max stolow, po lewo na dole licznik i obok rozpiska dla potwierdzenia, nawet w sesji plus wyszedl.

Spoiler

graj se graj wycioreks 15$, a zbraknie Ci czasu :(

Odpowiedz
Cytat

baku jebany :D

czy tam boku jak mu bylo :P

Odpowiedz
Cytat
Mesjasz90
Poker Player

Sesja prawie na plus, punkty na savy zrobione, Maja śpi więc można wtrącić :coolface: Wycioreks teraz fifty fifty rozwala :f_eek: aaa, i też pokazał skila w spinie :badteeth: pochwal się;) ogólnie miły blog;)

Odpowiedz
Cytat
BadBoy1989
Elite Grinder

+1

Odpowiedz
Cytat
wycioreks Autor wątku
wycioreks
Legacy Member

Napisane przez tabledestroyer
baku jebany :D

czy tam boku jak mu bylo :P

Boku87, grywa teraz od czasu 18tki 7/15$ i chyba Certhowe hyperki za drobne.

Napisane przez Mesjasz90
Sesja prawie na plus, punkty na savy zrobione, Maja śpi więc można wtrącić :coolface: Wycioreks teraz fifty fifty rozwala :f_eek: aaa, i też pokazał skila w spinie :badteeth: pochwal się;) ogólnie miły blog;)

A jak! Spin end goł padl moim lupem. To niewazne, ze zagralem jednego. To niewazne, ze kolesia w hu troche nie bylo. Liczy sie, ze trafilem pule 120$ i wygralem! Moge nagrywac filmy :D

Fifty zajebiste giery. Pogralem wczoraj 30$ na czuja. Wczoraj odkrylem, ze jednak jestem geniuszem. Zawsze uciekalem od fifty50 bo mowie slaby rejk ( w sumie to i lepiej przecie) i VPP nie narobie. Wczoraj tez zrozumialem, ze tam rozdanie masz przy max 6left co przy odpowiednim przygotowaniu izo 30+ table pojdzie. No geniusz jak ch.. :P
Btw, chcialem przeanalizowac w HRC te fifciaki. Struktura nagrod daje 60/10/10/10/10 co na moj mozg jest prawidlowe, ale przypadku gdy pierwszy bedzie mial wszystkei zetony a to jest prawie niemozliwe. Moze ktos sie wypowiedziec w tej sprawie?

Dzieki Mesjasz i szykuj zimne na piatek :)
Dzis do kasyna :heart:

Odpowiedz
Cytat
Bielanek
BlackMember

Jak akcja u Ciebie po wprowadzeniu spin & go?

Odpowiedz
Cytat
Certh
Oldschool Grinder

Napisane przez Bielanek
Jak akcja u Ciebie po wprowadzeniu spin & go?

Slyszalem ze na ruletke sie przerzucil. Probowal tez blackjacka ale zasady zbyt trudne. :coolface:

Odpowiedz
Cytat
pokcat
PokerStrategist

Cześć,
mam pytanie dotyczące 18man za 15$....
zagrałem 619 i mam ROI 4,48% i ITM 25,5%
czy to jest dobry wynik czy przeciętny.....? bo nie wiem czy wejść w te gierki głębiej....?

BTW fajny blog

pozdrawiam

player :fdrink

Odpowiedz
Cytat
TEIGREKPE
Oldschool Grinder

Napisane przez Certh
Slyszalem ze na ruletke sie przerzucil. Probowal tez blackjacka ale zasady zbyt trudne. :coolface:

13-14,17 takie pechowe :coolface:

Miło było poznać w realu :milord:

Odpowiedz
Cytat
ninusss
Oldschool Grinder

Napisane przez Certh

wiedzialem ze jak pojda do kasyna to ruleta wjedzie :coolface:

Odpowiedz
Cytat