Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko
243 Posty
30 Użytkownicy
3 Reakcje
5,985 Wyświetlenia
Rantrave Autor wątku
Rantrave

12k hands + 120$ , nie o to mi chodziło.

Może za bardzo spodziewam się wyrafinowanie wysokich wyników po listopadzie, może mój winrate to jest ledwo 1BB/100, a może po prostu gram naprawdę źle i nie powinienem się spodziewać lepszych wyników albo po prostu volume żałosny.

W czasie sesji miałem 2x ostatnio po +100$ po 1,5k hands, raz sesję -110$ w 1k hands, więc challenge odniósł efekt, grałem bardziej spokojnie i lepiej się czułem, wku* bym się pewni gdybym wiedział, że zaraz na początku znowu zjazd w dół sick.

Raczej metodę nie sprawdzania wyników po każdej sesji zastosuję, pewnie będę kontrolował jak tam idzie raz w tygodniu.

Zresztą brakuje mi jeszcze z jakieś 220k-300k handsów na jakiekolwiek miarodajne pomiary winrate'u.

Odpowiedz
Cytat
Rantrave Autor wątku
Rantrave

Źle się dzieje, możliwe, że to będzie pierwszy miesiąc na minus od maja, co będzie pierwszym miesiącem na minus od 3 lat.

:rage: :rage: :rage:

Odpowiedz
Cytat
tigerek73

Popatrz na to inaczej , 35 miesięcy na +, a w tym roku 11. ;)

Odpowiedz
Cytat
Rantrave Autor wątku
Rantrave

Napisane przez tigerek73
Popatrz na to inaczej , 35 miesięcy na +, a w tym roku 11. ;)

W tym roku gram od maja po 1,5(okolice 1,5) rocznej przerwie :f_ugly:

Odpowiedz
Cytat
Rantrave Autor wątku
Rantrave

Śnieg roztopił się, ciepło się zrobiło a to oznacza tylko jedno

Odpowiedz
Cytat
Rantrave Autor wątku
Rantrave
Spoiler

Macie, randomowa piosenka z repertuaru co słucham przy graniu/ przez większość dni.

Popijam właśnie kawę, znowu źle wstałem i źle zasnąłem przez co będę ubolewał parę dni, aż przestawię się. Muszę poszukać sposobu na wymuszenie snu czy to przez tabletki nasenne czy coś innego, bo czasami nie opamiętuję się i zamiast pójść spać, żeby móc z rana jakoś wstać od 5, żeby cały dzień ładnie mając rozplanowany wykonać, to zasiaduję się nad książką albo czymś innym i ehhh.

Czas na podsumowanie małe.

2012

Grudzień był mało pokerowo-produktywny, święta + po świętach + sylwester wymógł na mnie paręnaście dni odstawienia wszystkiego. W szczególności, że wujek od strony mojego ojca organizuje zawsze w 1 dzień świąt małą biesiadę rodzinną zapraszając swoją stronę rodziny + od żony. Zasiedziałem tam wtedy się u nich 3 dni zamiast wrócić 1 dnia świąt, potem po sylwestrze z 2 dni przeleżane i przespane, po prostu można rzec wypoczęte.

Dlatego mizerny volume i pierwszy miesiąc na minus ehh.

Większość minusa idzie od końcówki listopada na 1/2$, po prostu trafił mnie tam mały swing po upswingu.
Bolączką 2012 jest mały volume miesięczny, praktycznie można powiedzieć, że każdy miesiąc to po prostu swing.

Wróciłem do pokera w maju po około 1,5 rocznej przerwie. Zacząłem od SnG 6 9manów 1$, z racji, że skończyłem grać w pokera właśnie na SnG. Pamiętałem, że bardzo dobrze mi szło w Turbo 18-tkach. Po 1k i po swingu stwierdziłem, że odbudowywanie się na SnG czy w ogólnie budowa na mikro SnG rolla jest mizernym celem/zadaniem, bo przy oczekiwanym Roi 1-10% trzeba natrzaskać astronomiczny volume w gierkach z małym edgem.

Wróciłem do fixa, zacząłem od 25c50c gdzie przegrałem większość mizernego rolla, wróciłem do 10c20c, przypomniałem sobie jak się klika, odbudowałem się. Postawiłem sobie mniej więcej w czerwcu/lipcu cele po obejrzeniu filmików Bryana Traycego z bloga Belika. Większość celów osiągnąłem.

-Pokonałem 10c/20c
-Pokonałem 25c/50c
-Do końca Października pokonałem i osadowiłem się na 0,5/1$'
-Do końca roku zaatakowałem i lekko pogrindowałem 1$/2$

Overall BB/100 to 1.6
0,5/1 1.2
0,25/0,5 1.8
Ogólnie uważam jedno, jestem w miarę wygrywającym graczem, ale dużo pracy przede mną. Damy radę.

Dodatkowo uzyskałem książki Bryana Trayce'go i przeczytałem bo wiedziałem, że to tylko pozytywny wpływ będzie.

Na chwilę obecną grinduję sobie 0,5/1, muszę się odbudować i zacząć grać 1/2$ niż tylko raz zaatakować i podwinąć ogon po małym swingu.

Poza pokerem ogarnąłem kilka rzeczy, które chciałem, a dzięki pro tipsom od Bryana, udało mi się parę durnych nawyków zniwelować a w stawić zamiast nich bardziej produktywne, które chciałem, ale jakoś nie potrafiłem tego zrobić.

Dodatkowo udał mi się w grudniu challenge, gdzie nie patrzyłem przez 10 dni w cashiera. Pomimo, że wynik z tego okresu nie jest imponujący to myślę, że była to jedna z lepszych moich gierek + miałem bardziej spokojne myśli i umysł w trakcie gry jak i po grze.

2013

Wiadomo, najważniejsze są cele, reszta jest komentarzem. A cele, które nie są spisane są marzeniami a nie celami.

Dlatego zgodnie z tym co przeczytałem u Bryana, wziąłem kartkę i wypisałem najpierw najważniejsze aspekty w moim życiu. Począwszy od rodziny po edukację, pracę, zainteresowania, pokera czy książkę/film.

Potem wziąłem parę innych kartek i na każdej z nich u góry wypisałem hasłami Poker, Praca, Edukacja, Rodzina etc.

Potem wyobraziłem co chce w tym osiągnąć na ten rok, przyszły, przyszłe i jak chce żeby to wyglądało i spisałem.

Następnie ponumerowałem od najważniejszych do najmniej ważnych rzeczy w każdej sekcji i przepisałem do swojego małego notesiku.

Pokerowo ogólnie mam takie plany:
- do końca marca mieć solidny BRM do normalnego grindu 1$/2$
- do końca czerwca/lipca 2$/4$
- do końca roku 3$/6$
- do końca roku myśleć o 5/T$ albo zaatakować
- wbić SN
- przeznaczyć część winratu na satelity do turniejów live zagranicą, wygrać pakiet i gdzieś wyjechać grać live.
- Ugrać w jednym pocie/turnieju/pakiecie 1k$ i otworzyć cudo, które parę lat temu dostałem na urodziny, dałem sobie challenge, że to cudo otworzę dopiero jak ugram 1k$ w pocie albo w turnieju czy cuś.

Spoiler

Podsumowując 2013 ma być niczym innym niż przebiciem się przez resztę lowstakes i rokiem przygotowań do midstakes i próby zaatakowania go.

Dodatkowo mam paręnaście innych celów, więc to będzie pracowity rok.
Szanse oceniam na bardzo dobre i ramy czasowe celów na realne, wszystko jest do zrobienia, tylko trzeba zrobić, zagryźć zęby i to zrobić.

No i najważniejszy cel
-Nie poddawać się

Pozdrawiam

PS

Bardzo duże podziękowania należą się Belikowi za jeden z najbardziej konkretnych i sensownych blogów i pozytywnych jeśli chodzi o walory mindsetowe i o to o czym pisze. Gdybym nie poczytał tego bloga, bym nie natrafił na kwestie mindsetowe oraz Bryana Traycego i chaotycznie grałbym w pokera i robił inne rzeczy, po prostu pewnie nie dałbym rady spiąć się i rozplanować i wykonać tego co chciałbym, albo osiągnąłbym to w dużo dłuższym czasie, czyli wciąż źle.

PS 2

Diuna przeczytana, dobrze się czyta, ale film to jest okrucieństwo najkrótszy seans filmowy był to mój od długich czasów :rage: :rage:

Odpowiedz
Cytat
belik555

Cele jak najbardziej do zrealizowania dobrze , że sobie je spisałeś . Osobiście nie znam nikogo kto by spisywał cele praktycznie nikt tego nie robi :f_thumbsup: Też mam notesik który zawsze noszę w kieszeni z celami .
Zapisz sobie cele w czasie teraźniejszym tak jakby się już to stało z konkretną datą .

Nie wyznaczaj celów odnośnie wchodzenie na jakiś limit tylko rozpisz ile będziesz musiał mieć żeby wejść wyżej i żeby zejść niżej . Niech Twoje cele będą zależne od tego na co masz wpływ np :
-zawsze siadam do sesji skoncentrowany , wypoczęty
-przeanalizowałem wszystkie ręce po sesji

Kup sobie "Poker Mindset " jest przetłumaczony na Polski tam masz opisane wszystko .

Najważniejszy cel do poprawienie może być coś takiego .
"Cały czas mam dużo energi i olbrzymią motywacje do pracy "
To co Ty napisałeś dla Twojego umysłu brzmi zamierzam się poddawać . Podświadomość jest nie logiczna i nie rozumie słowa nie . Też tak zrobiłem swojego czasu i cały czas się poddawałem i byłem negatywnie nastawiony jak mi się nie układało .

Pozdrawiam i trzymam kciuki :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat

"Zapisz sobie cele w czasie teraźniejszym tak jakby się już to stało z konkretną datą" - jakieś wytłumaczenie tego? Bo nie rozumiem tego zdania.

Muszę usiąść i spisać wszystkie cele pokerowe i nie tylko na ten rok. Kończy się odpoczynek od pokera i trzeba zacząć znowu wracać do grania.

P.S. Mam PokerMind Set jakby co po polsku. Mogę pożyczyć jeżeli mieszkasz gdzieś w okolicach 3City.

Odpowiedz
Cytat
belik555

Dopóki tego nie zapiszesz i nie zrobisz to nigdy tego nie zrozumiesz . Tak mi się wydaje .Ja to tak rozumie . Po wyznaczeniu terminu programujesz cel w umyśle włącza się podświadomy system wymuszania który nakierunkowuje na działanie podsyła Ci rzeczy które są najważniejsze do wykonania , odpowiednią wiedzę ,ludzi którzy Ci pomogą itp w zrealizowaniu celu . Wszystko to się dzieje w tle możesz na to nie zwracać uwagi , ale tak się dzieje .
. Zapisanie w czasie teraźniejszym to prosty , jasny komunikat przesłany do podświadomości żeby wiedziała jaki wynik końcowy ma być w ostatecznym rozrachunku (cel osiągnięty ) np. nie wbiję supernowe tylko posiadam status supernova 3 marzec 2012.
:fdrink

Odpowiedz
Cytat
Rantrave Autor wątku
Rantrave

Udało się, 3 dni walczyłem z przestawianiem organizmu i trybu snu i się udało, w cała niedziele przespałem i w końcu wstałem jak człowiek a to oznacza jedno, że trzeba teraz przepisać cele na czas teraźniejszy + rozpisać po kolei przy każdym celu co trzeba zrobić aby go osiągnąć, tzn rozbić np ten grin d1/2 na poprawę gry tu i tu, grać tyle i tyle bla bla bla..

A teraz czas się brać za realizację celów skoro można w końcu planować dnie/tydzień przy normalnym jakimś trybie snu
:fdrink :fdrink :fdrink

Cholera, mój kubek z herbatą na mnie syczy

dafuq :rage: :rage: :rage: :rage:

Odpowiedz
Cytat
Rantrave Autor wątku
Rantrave

Wczoraj dobrze rozplanowałem sobie dzień i byłem zadowolony, bo ze zmęczenia w ramach przerwy wykorzystałem tylko jakieś 1,5h na bzdury. Jedynie co mi przeszkadzało to to, że musiałem zrobić sobie drzemkę i wstałem wieczorem meh. Już miałem się odpowiednio kłaść spać, żeby dzisiaj mieć też dobrze rozplanowane, ale skończyło się na tym, że sięgnąłem po Egzekutora Stefana Dąmbskiego. Na półce jeszcze mam parę książek w tematyce drugowojennej, jak skończę to wszystko czytać dam swoją opinię, ale już coś czuję, że to będzie ciężka tematyka.

Ostatnio byłem u dobrego przyjaciela Roberta. Zawsze podziwiałem Roberta. Jest on poświęconym sportowcem, to jak ON MA ZORGANIZOWANY TYDZIEŃ/KAŻDY DZIEŃ jest po prostu... no głowa mała, biegi z rana, treningi 2-3x w dniu, trzyma dietę, i jeszcze ten człowiek biega na studia i je realizuję. Pamiętam, jak Robert powiedział mi, że nadchodzą zawody i musi zrzucić parę kilo aby wejść do odpowiedniej kategorii wagowej, okazało się, że przytył bo zbudował sobie więcej mięśni. Ta jego mina jak mi to opowiadał :D. Zrelacjonowałem mu swoje postępy w zmianie nawyków żywieniowych i co za potrawy sobie robię. Dodatkowo jak tam ćwiczenia idą. Był zachwycony z odżywiania. W ćwiczeniach za to mi skorygował parę błędów + błąd myślowy tkzw. "no pain, no gain", o którym mu opowiadałem, opowiedział jakie to ma pułapki. Stwierdził, że będę asymetrycznie się rozrastał i poprawił i dopowiedział co mam zmienić. Dodatkowo polecił hormon ADM? BDM? + anabol? ketanol? czy jakoś tak, nazw nie pamiętam ale polecił te dwa, rzuciłem mu, że nie chcę się rozrosnąć jak jakiś osiłek na siłce.

Od razu skojarzyło mi się to z koks-kuchnia tv, gdzie łysawy przypakowany facet pokazywał jak kuchcić i robił "deser". Wyszedł w takim niebieskawym kostiumie co oni ćwiczą, szortach + paskiem. Mówił, no ja wybrałem malinki bo mi smakują, ale zależnie od gustów można brać truskawki czy jagódki. Wyjął mikser. Wrzucił maliny do miksera. A teraz jedzonko! Otworzył szafkę i wyjął wielkie pudłu jakieś odżywki olimpica czy power glade'a czy cholera wie co. No to teraz sypiemy 3 łyżeczki, wsypał i mówi z uśmieszkiem, no ale jak jesteśmy głodni to można i 4-tą. :facepalm: :D :rage:

Ostatnio też dostałem sweter. W swetrach nie chodziłem od dobrych 7-8 lat, zawsze przeszkadzał mi nacisk na gardło i złe samopoczucie, dlatego też nie lubię polo? czy jak to cholerstwo się zwie. Natomiast jak ubrałem sweter to tak w nim dobrze wyglądałem w nowych okularach, że popadłem w samozachwyt i połechtałem swojego ego, "ale zajebiście wyglądasz/wyglądam" etc.

Nie wiem czemu ale te dwie kwestie ciągle mi chodzą po głowie.

Te overagro fishki :rage:
Dodatkowo pochwalę się, jak ładnie można trafiać 1 outery, nie wiem czemu ale wciąż za słabo trafiam te pokery.

PokerStars - $0.50/$1 (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

Hero (MP): $36.08
CO: $28.62
BTN: $82.01
SB: $63.33
BB: $25.00
UTG: $33.17

SB posts SB $0.25, BB posts BB $0.50

Pre Flop: (pot: $0.75) Hero has T♣ A♦

fold, Hero raises to $1.00, CO raises to $1.50, fold, fold, fold, Hero calls $0.50

Flop: ($3.75, 2 players) T♥ 7♠ 7♣
Hero checks, CO bets $0.50, Hero raises to $1.00, CO raises to $1.50, Hero calls $0.50

Turn: ($6.75, 2 players) 3♦
Hero checks, CO bets $1.00, Hero calls $1.00

River: ($8.75, 2 players) T♠
Hero checks, CO bets $1.00, Hero raises to $2.00, CO calls $1.00

Hero shows T♣ A♦ (Full House, Tens full of Sevens) (Pre 59%, Flop 71%, Turn 84%)
CO mucks J♠ 8♠ (Two Pair, Tens and Sevens) (Pre 41%, Flop 29%, Turn 16%)
Hero wins $12.35

MP: $23.76
CO: $10.17
BTN: $30.61
Hero (SB): $30.22
BB: $16.16
UTG: $23.60

Hero posts SB $0.25, BB posts BB $0.50

Pre Flop: (pot: $0.75) Hero has 3♦ Q♦

fold, fold, fold, fold, Hero raises to $1.00, BB raises to $1.50, Hero calls $0.50

Flop: ($3.00, 2 players) 4♥ T♦ K♦
Hero checks, BB bets $0.50, Hero raises to $1.00, fold

Hero wins $3.82

Romanian reg, 26/20/8 AF 2.22

PokerStars - $0.50/$1 (6 max) - Holdem - 5 players

UTG: $22.20
Hero (CO): $33.43
BTN: $7.05
SB: $31.34
BB: $20.00

SB posts SB $0.25, BB posts BB $0.50, UTG posts DB $0.50

Pre Flop: (pot: $1.25) Hero has 9♥ A♣

UTG checks, Hero raises to $1.00, fold, fold, BB raises to $1.50, UTG calls $1.00, Hero calls $0.50

Flop: ($4.75, 3 players) 7♥ J♥ T♥
BB bets $0.50, UTG calls $0.50, Hero calls $0.50

Turn: ($6.25, 3 players) 8♥
BB bets $1.00, UTG calls $1.00, Hero raises to $2.00, BB calls $1.00, fold

River: ($11.25, 2 players) 2♦
BB checks, Hero bets $1.00, BB calls $1.00

Hero shows 9♥ A♣ (Straight Flush, Jack High) (Pre 28%, Flop 37%, Turn 100%)
BB mucks T♣ T♦ (Three of a Kind, Tens) (Pre 72%, Flop 63%, Turn 0%)
Hero wins $12.85

Dodatkowo natknąłem się na fajny cytat z Byrona.
"In terms of EV limping in the CO with like 97s is not that bad at all, the problem is you let everyone know that you're a fish." /Byron/

Stwierdziłem, że muszę tak w czwartki się zorganizować, żeby nie omijać treningów Byrona. Ze wszystkich materiałów, oprócz rzadkich nowych filmów Cornholia, to są najbardziej wartościowe materiały na ps.com. Szkoda omijać, bo zawsze dobrze ogarnia i czegoś ciekawego można podpatrzeć. Natomiast Boomer się jakoś nie popisuje w swoich produkcjach ostatnio, bardziej na nich śpię niż wyciągam coś nowego.

Odpowiedz
Cytat
Główny administrator
spinek

Też czasem oglądam Bitchin' Kitchen na kuchnia.tv. Momentami tak głupie, że aż śmieszne ;)

Odpowiedz
Cytat
Rantrave Autor wątku
Rantrave

Napisane przez spinek
Też czasem oglądam Bitchin' Kitchen na kuchnia.tv. Momentami tak głupie, że aż śmieszne ;)

Ja nie to miałem na myśli, ja przez przypadek wszedłem na stronę poświęcona odżywkom, kogsom i siłaczom i tam był cały dział gdzie łysawy napakowany gość robił potrawy na zasadzie "Wp***lamy masę odżywki i coś do smaku"

Odpowiedz
Cytat
Rantrave Autor wątku
Rantrave

Podsumowania 2012 ciąg dalszy.

Sprawdziłem ostatnio ile wyniósł mnie rakeback za 2012.

Przy ~280k hands, dostałem ze stellarów + przy wymianie możliwej na goldstarze 1045$ rakebacku.

Co daję jakoś dodatkowo 0,4$/100.
Biorąc pod uwagę, że zaczynałem od 10c20c a skończywszy na 1/2$ to ten rakeback. Dosyć dużo tego.

Trochę pobawiłem się VPP kalkulatorem na stronie starsów. Teraz rozumiem, czemu na 0,5/1 tylu tight-tagów tabelkowych, grinderów z ukrainy, siedzących na multum stołach po 24/7. Przy Supernovie mniej więcej im wychodzi z 30-40k /year $$$ samego rakebacku, imo to bardzo dużo.

Gdybym robił volume jakie chciałbym robić to bym z 3 milestony wbił i około 300k VPP ~w roku na samym 0,5/1$. Już nie mówiąc jak skoczą na wyższe limity jak zaplanowałem.

Ostatnio zwiększyłem ilość stolików do 8. Udało mi się znaleźć odpowiednie rozstawienie na 21' calowym monitorze abym wszystko ogarniał wzrokiem bezproblemowo, ergo zapamiętywał akcję i co robią przeciwnicy. Zwiększa się intensywność przy grze ale można spokojnie to ogarnąć. Problem jest przy samym starcie sesji. Stoły się rozkładają, okienka wyskakują, inviting listy trzeba powrzucać, gubię się. Jednakże po paru minutach mam pełne skupienie w takt muzyki. Potem robię/robiłem na chwilę obecną błąd, że jak stolik się rozpadał to szukałem nowych stolików i dawałem waiting listy zamiast najpierw poczekać, aż wyjdę z złych stolików i wtedy szukać do tych 8. Po prostu za dużo było na ekranie i gubiłem akcję, przez co pasywniej grałem przez chwilę.

Największym sukcesem w 2012 nie jest pokonanie magicznego limitu 0,5/1, z którym miałem problemy przez ostatnie lata. Czy poprawa gry, czy używanie statystyk, czy shotowanie 1$/2$ ale rozwiązanie dwóch result oriented mindsetowych problemów. Denerwowanie się jak ktoś lepiej runuje i chęć gry bardziej agresywnej oraz sprawdzanie wyników w PT4 po sesji. Po challengu w grudniu, sprawdzam sobie wynik raz na parę dni. Gra się dużo bardziej błogo, prawie że idealnie. Bez stresu, po prostu gram przez określony czas z muzyką w tle i tyle. Nie przejmuje się jak idzie, po prostu sobie gram w pokera. Zwiększyła się też przyjemność z gry a po paru dniach tylko jest "eh, na 0, eh na - jakiś, o plus". Imo oduczenie sprawdzania wyników sesji, jest największym sukcesem w tamtym roku, dało najbardziej wymierne korzyści w mojej grze.

Odrobiłem straty już z grudnia + z początku stycznia. Wykres idzie bardzo ostrożnie w górę, z lekkimi zjazdami w dól. Odczuwam, że karta nie żre do bólu bo ciągle coś tam jestem suckoutowany ostro, albo ląduje w multiway potach z overami i nic nie trafiam. Ostatnio mam problemy z strachem/obawami przed rozpoczęciem sesji. Mam wrażenie, że będę bardziej przegrywał bo praktycznie każda sesja, której nie zagram rozpoczyna się od zjazdu w dół (to moje szczęście eh). Jest to mocno absurdalne, bo jako fixowiec od paru lat + sngowiec, któremu zawsze szło w miarę dobrze, jest to niezła przesada. W szczególności, że wiem, że mam dosyć umiejętności do gierek, na których gram, i jakiś tam edge mam nad przeciwnikami. Później w trakcie sesji gra się już "dobrze".

Najgorzej było na początku stycznia. Dopadło mnie całkowite zniechęcenie i w momencie jak przestawiałem się na poranny tryb wstawania doszło do mnie, że nie mam co próbować w tym roku. Nie uda mi się. Nie pobiję stawek, że nie mam co próbować, przegram wszystko, już nie mówiąc o innych nie-pokerowych celach. Meh. Meh. K**. Przeglądałem blogi w poszukiwaniu jakiejś inspiracji i jak zwykle napatoczył się Robmaf. Na ps.com jest dużo blogów, dużo trenerów, ale prawda jest taka, że praktycznie mało, który blog jest ciekawy, nawet jak to jest wygrywający gracz PLO czy coś, po prostu bardziej opisują jak przeżywają grę bla bla bla bla a Robmaf coś ciekawego skrobnie, coś co można wyciągnąć dla siebie. Przeczytałem tam bardzo ważny akapit, którego byłem świadomy ale nie docierało to do mnie, dopóki nie przeczytałem tego na jego blogu. Kwestia pobicia stawek, to kwestia osobistej analizy swojej gry, praca z pt/hm, equilatorem i analiza sesji, ergo duży wkład pracy meh. Po przeczytaniu tego, uświadomiłem sobie, że jednak dam radę pobić te 0,5/1, wejść na 1/2$ i to też pobić w szczególności, że styczeń idzie powoli do góry a nie w dół. Zacząłem zaznaczać każdego handa, w którym mam wątpliwości, potem to obczajam sobie, część wrzucam na forum część sam ogarniam co źle było. Czasem zbyt light obrona bez equity, czasem wyrzucam za dużo equity etc etc.

Dobra koniec użalania. Czas na trochę pokera.

ARGHH Te calle :rage: :rage: :rage: :rage: :rage:
PokerStars - $0.50/$1 (6 max) - Holdem - 4 players

BTN: $10.32
SB: $19.27
BB: $8.62
Hero (UTG): $22.18

Pre Flop: (pot: $0.75) Hero has K♣ J♠

Hero raises to $1.00, BTN calls $1.00, fold, BB calls $0.50

Flop: ($3.25, 3 players) 6♦ T♦ 4♣
BB bets $0.50, Hero calls $0.50, BTN calls $0.50

Turn: ($4.75, 3 players) Q♣
BB checks, Hero checks, BTN bets $1.00, fold, Hero calls $1.00

River: ($6.75, 2 players) 2♣
Hero checks, BTN bets $1.00, Hero calls $1.00

BTN shows 9♠ 8♦ (High Card, Queen) (Pre 36%, Flop 39%, Turn 23%)
Hero shows K♣ J♠ (High Card, King) (Pre 64%, Flop 61%, Turn 77%)
Hero wins $8.36

SB: $13.82
BB: $19.77
UTG: $11.74
MP: $8.62
Hero (CO): $17.56
BTN: $42.37

Pre Flop: (pot: $0.75) Hero has 5♣ 5♠

fold, fold, Hero raises to $1.00, BTN calls $1.00, SB calls $0.75, fold

Flop: ($3.50, 3 players) 2♦ Q♣ 3♥
SB checks, Hero bets $0.50, fold, SB calls $0.50

Turn: ($4.50, 2 players) 6♦
SB checks, Hero bets $1.00, SB calls $1.00

River: ($6.50, 2 players) A♦
SB bets $1.00, Hero calls $1.00

SB shows J♣ K♦ (High Card, Ace) (Pre 47%, Flop 27%, Turn 14%)
Hero shows 5♣ 5♠ (One Pair, Fives) (Pre 53%, Flop 73%, Turn 86%)
Hero wins $8.12

Chudy zaczął postować z d*** blefy, też mnie naszła ochota. Szukałem spotów, miałem dwa, zachowałem jeden śmiały, który o dziwo wszedł.
A i tak jestem zadowolony :f_love:

Hero (UTG): $22.90
BTN: $19.15
SB: $13.75
BB: $20.66

Pre Flop: (pot: $0.75) Hero has K♠ T♦

Hero raises to $1.00, fold, SB calls $0.75, fold

Flop: ($2.50, 2 players) 5♣ 2♠ 4♠
SB checks, Hero bets $0.50, SB calls $0.50

Turn: ($3.50, 2 players) J♥
SB checks, Hero bets $1.00, SB raises to $2.00, Hero calls $1.00

River: ($7.50, 2 players) 3♥
SB bets $1.00, Hero raises to $2.00, fold

Hero wins $9.10

Pojawił się też ostatnio problem z muzyką. Mam taki problem, że pomimo SoAD jest dla mnie zespołem numero uno i słucham tego praktycznie na okrągło, to no cóż, powiedzmy po paru miesiącach mnie nachodzi zmęczenie tym i muszę się przestawić. Naszło mnie na chór czerwono gwardzistów aleksandrowa. Fajne jest to, że rosyjski "łatwiej" się śpiewa niż angielski, w szczególności, że moja wymowa w angielskim wymaga jeszcze dużo pracy. Dobrze się przy tym śpiewa. Dobrze, że używam słuchawek i nie słucham swojego fałszu bo bym odwrócił się i łbem musiał zrobić dziurę w tej ścianie za mną. Potem padł na nowy dla mnie zespół ale klasyk rocka/metalu. Iron maiden i piosenka, która niesamowicie mi się spodobała.

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

Ej moje blefy nie są z dupy :ayfkm:

Otwierasz Q9s z UTG ? Jeżeli otwierasz zarabiasz coś na niej ?

Odpowiedz
Cytat
Rantrave Autor wątku
Rantrave

Napisane przez chudyand1
Ej moje blefy nie są z dupy :ayfkm:

Otwierasz Q9s z UTG ? Jeżeli otwierasz zarabiasz coś na niej ?

Kiedyś otwierałem, sprawdziłem baze.

150 handów Q9s z UTG, -4,5$

Kiedyś mój open z utg wyglądał tak: A5s-Axs, K8s+ Q9s + J9s+ T9s+ 89s, 78s, 55+

Po obejrzeniu kobeyarda i byrona gram bardziej tight
A7s-A5s+ KTs+ KQo+ A9o+ JTs, QTs,
KJ otwieram z HJ, QTo dopiero od CO

Jak blindy są fajne reszta stołu tight, to wolę poszerzać Kxs i Axs + pockety

Bierz pod uwagę, że gram gorzej od Ciebie imo, więc możliwe, że uzyskasz profit lub b/e z tego

Odpowiedz
Cytat
chudyand1

To jedyna ręka jaką mam na minus przy próbce około 250 h chyba jakieś -8 $. Wrzucę potem może coś u siebie jak widzę UTG open raise i jak u mnie to może wyglądać. Imo nie powinieneś ucinać z UTG takich rąk jak J9s,T9s bo z tego przy twoim skilu będziesz miał profit. Kobeyardem się za bardzo nie sugeruj, oni tego nie otwierają bo przy blindach 100/200 $ mają za plecami z reguły wymiataczy na mikro/niskich limitach nikt nie będzie tego eksploatował.

Odpowiedz
Cytat
Rantrave Autor wątku
Rantrave

Trochę przesadziłem z tym zakresem, t9s 89s etc otwieram bez znaczenia pozycji, rozpędziłem się trochę.

Dzisiaj zrobiłem ważną rzecz i jeden z głównych celów na ten rok. Wprawdzie jest to mały kroczek, jednakże początek długiej drogi ale jak się uda to znacząco poprawi to jakość mojego życia. Wcześniej się broniłem przed tym ręcyma i nogami jak się da byleby tego nie zrobić, a nawet wczoraj miałem koszmar odnośnie tej sytuacji. Co mnie najbardziej rozbawiło, bo nie pamiętam żadnego snu od roku, tak jakbym ich nie miał, a jak się zmusiłem do zrobienia czegoś czymś czym gardzę ze względu na swoje przekonania + strach, to dostaję koszmarów, żebym tego nie zrobił. Meh. Mam nadzieję, że przełamywanie się w kluczowych aspektach i poprawiania pewnych rzeczy przyniesie korzyści, wiem, że trzeba będzie na to długo czekać ale dam radę.

Meh.

A teraz trochę pokera, bo nagromadziłem parę rozdań co mnie rozbawiły.
Pierwsze rozdanie jestem zadowolony z niego po prostu. Satysfakcja, imo standard, ale nie zmienia faktu, że z jakiegoś powodu satysfakcja, więc po prostu wrzucam.

BTN: $26.12
Hero (SB): $19.75
BB: $20.51
UTG: $36.00
MP: $13.60
CO: $42.38

Pre Flop: (pot: $0.75) Hero has 7♠ 7♦

fold, fold, CO raises to $1.00, BTN raises to $1.50, Hero raises to $2.00, BB calls $1.50, CO calls $1.00, BTN calls $0.50

Flop: ($8.00, 4 players) 6♥ 5♠ 5♣
Hero bets $0.50, BB calls $0.50, CO calls $0.50, fold

Turn: ($9.50, 3 players) 2♦
Hero bets $1.00, BB calls $1.00, CO calls $1.00

River: ($12.50, 3 players) 2♥
Hero bets $1.00, fold, CO calls $1.00

Hero shows 7♠ 7♦ (Two Pair, Sevens and Fives) (Pre 66%, Flop 82%, Turn 84%)
CO mucks 4♠ A♠ (Two Pair, Fives and Twos) (Pre 34%, Flop 18%, Turn 16%)
Hero wins $14.10

======================================================

A to rozdania gdzie pogubiłem trochę akcję bo mi się nowe stoliki otwierały.
Obrazek bardzo dobrze podsumowuje co robię w tych rozdaniach. W pierwszym wyszedłem z założenia co Chudy, nie wiem co robić lepiej wcisnąć raise niż coś innego. A przeciwnik był hmm niemieckim lagiem, jak dla mnie trochę lag-tardowadym, i jak mu wcisnąłem raise poszedł snap fold TAKI INSTANT JAKBY CZEKAŁ NA NIEGO HUEHUE HUEHUE.

Spoiler

BTN: $17.32
Hero (SB): $39.45
BB: $12.59
UTG: $7.97
MP: $35.38
CO: $13.82

Pre Flop: (pot: $0.75) Hero has 9♦ 7♠

fold, fold, fold, fold, Hero raises to $1.00, BB calls $0.50

Flop: ($2.00, 2 players) 2♦ K♠ 5♦
Hero checks, BB bets $0.50, Hero calls $0.50

Turn: ($3.00, 2 players) Q♣
Hero checks, BB bets $1.00, Hero raises to $2.00, fold

Hero wins $4.78

W tym rozdania wiedziałem, że mam Ahi więc powinienem iść na wyłożenie, ale rozwinięcie boardu mi się nie podobało więc nie chciałem iść na showdown. Stwierdziłem, że mu wcisnę blef, po 15 sec zastanowienia przeciwnik spasował.

BB: $12.75
UTG: $25.65
CO: $16.12
BTN: $28.22
Hero (SB): $18.30

Pre Flop: (pot: $0.75) Hero has A♣ 4♥

fold, fold, fold, Hero raises to $1.00, BB calls $0.50

Flop: ($2.00, 2 players) Q♦ 6♣ 5♠
Hero bets $0.50, BB calls $0.50

Turn: ($3.00, 2 players) 7♣
Hero checks, BB bets $1.00, Hero calls $1.00

River: ($5.00, 2 players) 9♦
Hero checks, BB bets $1.00, Hero raises to $2.00, fold

Hero wins $6.68
Heh. Artyści.

SB: $34.81
Hero (BB): $28.31
UTG: $1.43
MP: $21.10
CO: $5.67
BTN: $19.21

SB posts SB $0.25, Hero posts BB $0.50

Pre Flop: (pot: $0.75) Hero has T♦ A♥

fold, fold, fold, BTN raises to $1.00, SB calls $0.75, Hero calls $0.50

Flop: ($3.00, 3 players) 3♦ 5♠ A♦
SB bets $0.50, Hero raises to $1.00, fold, SB calls $0.50

Turn: ($5.00, 2 players) T♥
SB bets $1.00, Hero raises to $2.00, SB calls $1.00

River: ($9.00, 2 players) 5♣

SB shows 2♣ 4♣ (Straight, Five High) (Pre 39%,

O a to dowód, że nie można ciągle źle runować nieprawdaż?

Hero (BB): $30.00
UTG: $22.06
CO: $63.55
BTN: $12.70
SB: $5.59

SB posts SB $0.25, Hero posts BB $0.50

Pre Flop: (pot: $0.75) Hero has Q♣ A♣

fold, CO raises to $1.00, fold, fold, Hero calls $0.50

Flop: ($2.25, 2 players) K♣ T♣ J♣
Hero checks, CO bets $0.50, Hero raises to $1.00, CO calls $0.50

Turn: ($4.25, 2 players) J♥
Hero bets $1.00, CO calls $1.00

River: ($6.25, 2 players) Q♠
Hero bets $1.00, CO calls $1.00

Hero shows Q♣ A♣ (Royal Flush) (Pre 30%, Flop 100%, Turn 100%)
CO mucks K♦ A♥ (Straight, Ace High) (Pre 70%, Flop 0%, Turn 0%)
Hero wins $7.88

Flop 92%, Turn 91%)
Hero mucks T♦ A♥ (Two Pair, Aces and Tens) (Pre 61%, Flop 8%, Turn 9%)
SB wins $10.60

BB: $24.48
UTG: $24.76
CO: $35.04
Hero (BTN): $25.78
SB: $28.47

Pre Flop: (pot: $0.75) Hero has Q♠ Q♦

fold, CO calls $0.50, Hero raises to $1.00, fold, BB calls $0.50, fold

Flop: ($2.75, 2 players) Q♥ Q♣ 2♦
BB checks, Hero bets $0.50, BB calls $0.50

Turn: ($3.75, 2 players) J♥
BB checks, Hero bets $1.00, BB raises to $2.00, Hero raises to $3.00, BB raises to $4.00, Hero calls $1.00

River: ($11.75, 2 players) 9♦
BB bets $1.00, Hero raises to $2.00, fold

Hero wins $13.35

Hero (UTG): $50.15
BTN: $19.75
SB: $20.14
BB: $50.79

Pre Flop: (pot: $0.75) Hero has T♠ T♦

Hero raises to $1.00, BTN raises to $1.50, SB calls $1.25, BB raises to $2.00, Hero calls $1.00, BTN calls $0.50, SB calls $0.50

Flop: ($8.00, 4 players) T♥ Q♥ T♣
SB checks, BB bets $0.50, Hero raises to $1.00, BTN raises to $1.50, SB calls $1.50, BB calls $1.00, Hero raises to $2.00, BTN calls $0.50, SB calls $0.50, BB calls $0.50

Turn: ($16.00, 4 players) K♦
SB checks, BB checks, Hero bets $1.00, BTN calls $1.00, SB calls $1.00, BB calls $1.00

River: ($20.00, 4 players) K♣
SB bets $1.00, fold, Hero raises to $2.00, fold, SB calls $1.00

Hero shows T♠ T♦ (Four of a Kind, Tens) (Pre 68%, Flop 100%, Turn 100%)
SB mucks 5♥ K♥ (Full House, Kings full of Tens) (Pre 32%, Flop 0%, Turn 0%)
Hero wins $23.60

Sobie myślę, mam bluffcatcha. Na river stanowczo mi mówią, że nie.

BB: $20.77
UTG: $20.75
Hero (BTN): $50.17
SB: $100.03

Pre Flop: (pot: $0.75) Hero has 7♦ 9♠

fold, Hero raises to $1.00, SB calls $0.75, BB calls $0.50

Flop: ($3.00, 3 players) T♣ 7♣ K♠
SB bets $0.50, fold, Hero calls $0.50

Turn: ($4.00, 2 players) K♥

River: ($6.00, 2 players) T♥
SB bets $1.00, fold

SB wins $5.73

A tutaj drugi artysta z rzędu jak najgorzej rozegrać mocny układ.

CO: $43.72
BTN: $7.10
SB: $44.75
BB: $29.10
Hero (UTG): $29.54
MP: $33.49

Pre Flop: (pot: $0.75) Hero has 9♣ 9♦

Hero raises to $1.00, fold, fold, fold, SB raises to $1.50, fold, Hero calls $0.50

Flop: ($3.50, 2 players) 4♣ 7♦ 2♠
SB bets $0.50, Hero calls $0.50

Turn: ($4.50, 2 players) 3♣
SB checks, Hero bets $1.00, SB raises to $2.00, Hero calls $1.00

River: ($8.50, 2 players) 2♦

SB shows A♣ A♥ (Two Pair, Aces and Twos) (Pre 81%, Flop 92%, Turn 95%)
Hero mucks 9♣ 9♦ (Two Pair, Nines and Twos) (Pre 19%, Flop 8%, Turn 5%)
SB wins $10.10

Odpowiedz
Cytat
Rantrave Autor wątku
Rantrave

Na razie idzie dobrze. Na chwilę obecną brak problemów z mindsetem, irytowaniem, denerwowaniem, praca włożona w to daję owoce.

Rozruszałem trochę angielski kanał i idą session review tematyczne + sweat sessions. Dodatkowo udało się ponownie wrócić z Olszarem + InvertedRowem do sesji.

Wykres idzie powoli do góry, około 1BB/100. Gra na 8 stołach przebiega ok, volume się powiększył, irytacja tylko ze względu czekania na stoły jest + nakładanie się ich otwieram do odpowiedniego seta.

Problemy w czasie gry to tylko nie wiedza. Za dużo trochę calluje na rivery na 3x bet, gdzie przeciwnicy, no po prostu trafili i nie ma sensu tam tego callować. Oraz nie wiedza w pewnych peelach i callach.

Jedyny problem to tylko podszlifować jeszcze trochę umiejętności.

Dostałem taką ilość filmów od różnych osób + nicki coachów do podpatrzenia na CR+DC, że mam dosyć dużo pozycji do obejrzenia. Na początek chce przeczytać artykuł Tpiranhy z nutblockera odnośnie analizy bazy + gry preflop by wywalić jakieś moje podświadome zbyt luźne nieprofitowe gierki.

Najgorszy punkt to zbierające się rozdania do analizy + część do wrzucenia na forum. Około 200-250 jest ich a limit 10 rozdań/per day na polskiej sekcji mnie denerwuję. Najprawdopodobniej poświęcę jeden dzień i wrzucę wszystko do angielskiej sekcji bo głupcy nie mają limitu.

hue hue heu hue

Dodatkowo spotkałem się ostatnio z moim dobrym znajomym Panem Kalkulatorem, podjęliśmy się tematu oszacowania ilości FPP, i ogólnie wszystko zachowam na koniec roku, przy mieleniu tego w systemie platinum zbyt dużo stracę. Nie wiedziałem, że to aż takie kwoty wyjdą.

Odpowiedz
Cytat
Rantrave Autor wątku
Rantrave

Pod wpływem filmu Robmafa założyłem tego bloga. Zresztą pisałem to w pierwszym poście. Jest to blog czysto dla samego siebie, oraz jasno stawiać cele bardziej publicznie i się z nich wywiązywać. Zgodnie z filmem zgadzam się, że jako pokerzysta trzeba maksymalizować zyski grając jak najwięcej stołów a 6-8 to jest mało, dlatego trzeba dążyć do maksimum i przyzwyczajać się do intensywniejszego tempa wtedy. Co miesiąc np dokładać po 1 stół i się uczyć grać na coraz większej ilości. Ja jestem młody studencik i granie większej ilości stołów to nie problem, problem to grać tam A-game.

Ostatnio zwiększyłem do 8 bo 6 mnie nudziły, ogarniałem 6 i nie miałem problemu z niczym. Jednakże.

Pod wpływem ostatniego tygodnia i rozmów o winrate, BR, rakeback, z różnymi osobami stwierdziłem Panowie, że trzeba zmienić cele i decyzję. Na chwilę obecną, 8 stołów mi obcina winrate o 1BB/100 +/- 0,5 bo nie wiem co zrobić albo tracę obvious vbets/vraise.

Skracam ilość stołów do 6. Też znudziłem się grą na 0,5/1, które stanowczo po tej ilości handów jak dla mnie pokonałem i będzie to ostatni tydzień gry na 0,5/1. Tak jak nuda pchnęła mnie z mojego bardzo konserwatywnego BR do bardziej agresywnego i się opłaciło (stabilizacja i szybszy atak 0,5/1) to tak tutaj podejmuję tę samą decyzję. Nie chcę popadać w durny grind na 0,5/1 przez miesiąc czy nawet dwa, bo boję się swingów. Przeanalizowałem alternatywy i mi żadne nie odpowiadają/są nieakceptowalne, wtedy należy wykonywać imperatyw. Imperatyw mojego pokera w tym roku to wbicie jak najszybsze na 3/6$ i dopiero tam grindowanie/budowanie się pod 5/10 i ile dolarów wpadnie. Dodatkowo mi się zawsze przypomina Korwin, którego kiedyś byłem mocnym fanem jak byłem całkowicie nieświadomy w ekonomi i polityce "Kto nie ryzykuję, ten się nie wzbogaci i nie osiągnie sukcesu".

Za tydzień przemielam wszystkie stellary i fpp na zasilenie BR i wbijam na 1/2$. Na początku będę grał 4 stoły w systemie 2+2 (.5/1 1/2). Po miesiącu sprawdzę sobie wynik. Jak będzie dobry albo w trakcie gry będę czuł się dobrze zwiększę z 4 do 6. Po miesiącu jak wynik mnie zadowoli, to albo dogrinduję trochę jeszcze i szybciej zaatakuje 2/4. No albo wy**** cały stół ze sprzętem jak się okażę, że mi zostanie 5$. Bo to wtedy będę bardziej pechowy niż Tigerek.

Jestem leniem do zenitu, każdy kto mnie zna wie to. Nie potrafię zrobić samodzielnej analizy sesji. Meh. Dlatego ostatnio pocisnąłem i drążyłem tematykę na angielskim kanale i ludzi zmobilizowałem. Dodatkowo sesję z Olszarem + InvertedRowem i w miarę jestem zajęty analizą, liczeniem equity bla bla bla.

Co chcę wspomnieć to dzisiaj nawiązałem nić porozumienia i opracowaliśmy plan + zaakceptowaliśmy nauki z .... Hindusem. Hindus gra 1/2 2/4 FR i teraz chce przenosić się na SH. Chyba będzie to jedna z najbardziej profitowych znajomości pokerowych na chwilę obecną. Zrobiliśmy sweat session na 2 stołach. To jak mnie męczył od preflopa przez każde streety w każdej ręce gdzie nie było obvious vbet vbet vbet no to... wiem, że to da efekty. Dodatkowo uzgodniliśmy, że ponagrywamy filmy i je poanalizujemy a raz w tygodniu będziemy grali 1h HU na playmoney i to analizowali. To dobrze, przynajmniej BW będzie można poćwiczyć. Dodatkowo na angielski kanał skype dołączył austriacki doktor matematyki, mam nadzieję, przerzucić na niego ciężar matematycznego aspektu mojej gry pokerowej, żeby tym się zajął i mi wyjaśnił jak to się wszystko do cholery liczy i dlaczego. (Wiem, leń ze mnie w tym punkcie). Dobrze, że facet średnio ogarnia ogólnie grę, to przynajmniej będzie skory do analiz.

Meh.

http://marcin-stefanek.wrzuta.pl/audio/9REatetRGvR/iron_maiden_-_dream_of_mirrors

Ostatnio mnie męczy ta piosenka, świetnie im to wyszło z tym całym tłumem. Bardzo fajna wersja z live.

Odpowiedz
Cytat