Przejdź do forum
Railing Ozzy // SCO...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Railing Ozzy // SCOOP 2014

1,484 Posty
95 Użytkownicy
0 Reakcje
77.2 K Wyświetlenia
OzzyM Autor wątku
OzzyM
Oldschool Grinder

Od bubbla niewiele idzie, kilka steali i to wszystko. W SM podobnie, ciągle na shorcie i niedaleko do bubbla.

250k gtd - 66/110, 52k na 1.4k/2.8k, avg 77k
---
SM - 34k na 1k/2k, avg 58k, 130 msc do bubbla
6-max turbo - 37/79, 54 ITM
50k gtd - short
H44 - startowy

Odpowiedz
Cytat
Bart1110
Legacy Member

ship it !! and GL

Odpowiedz
Cytat
OzzyM Autor wątku
OzzyM
Oldschool Grinder

Out 44th z turbosa, $125, jeden flipek za mało siadł ;)
Out z 50k gtd.

W 250k podwajam shorta AK < 88, ale AJ > KJ i TT > KQ i wracam na fajny stack - 40/72, 26bb.

W Melonie pękł bubble, 11bb. Wsuwałem w ostatniej ręce AQ, ziomek tankował cały timebank, sfoldował i powiedział, że miał TT i gdybyśmy byli w kasie to by callnął... Spoko, że mnie krył, a w kasie byliśmy bo był h4h :D

Update: first hand po bubblu SM QJ < KQ za 11bb i out 1073rd, $297.78.

Odpowiedz
Cytat
OzzyM Autor wątku
OzzyM
Oldschool Grinder

Udało się łyknąć ładny pot bez showdownu, chociaż czułem już problemy na takim flopie w 5-wayu :/

http://weaktight.com/6048879

Nie wiem czy dobrze zagrany ten flop, trudny spot, bo cbetem jestem troche face up na Ax, check/call strasznie mocno wygląda, a check/shove może izolować... Na szczęście zabetował najsłabszy ziomek na stole, a reszta pofoldowała, więc nawet z check/shovem czułem się komfortowo.

30/62, 33bb.

Odpowiedz
Cytat
OzzyM Autor wątku
OzzyM
Oldschool Grinder

Omg...

http://weaktight.com/6048915

Taki huge shove, nie dałem mu tu kredytu na seta, spodziewałem się, że jeśli już zraisuje (a to też niekoniecznie), to będzie indukował mniejszym sizingiem (do którego bym sfoldował). Na takie coś widziałem tam raczej drawy - fd + 2 overs, fd + para, fd + para + gs. Nie wziąłem poprawki, że ziomek jest słaby, ale nadal nie widzę tam foldu :(

Chwilę później 77 > KJ w blindwarze i 33/50, 23bb.

Odpowiedz
Cytat
OzzyM Autor wątku
OzzyM
Oldschool Grinder

Out 35th, $796.88.

Total scashowane $1884.88, w tym $1094.66 na 215'tkach i $192 na 109'tkach. Rozliczenie za chwilę w temacie.

Odpowiedz
Cytat
primaxPL30
Poker Player

Napisane przez OzzyM
Kickoff out - http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/4549895_FDFB6E7844 - postflop nietypowo, ale spoko, za to błąd zrobiłem preflop, to jest fatalny spot na sqz'a z QQ, easy flat.

33c też out.

Hejka

Zajrzałem na Twój wątek railngowy bo wczoraj pare h gralismy na jednym stole i tak z ciekawości chciałem zapytac jak byś te ręke rozegrał po flacie preflop ??

Pozdro.

Odpowiedz
Cytat
OzzyM Autor wątku
OzzyM
Oldschool Grinder

Napisane przez primaxPL30

Napisane przez OzzyM
Kickoff out - http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/4549895_FDFB6E7844 - postflop nietypowo, ale spoko, za to błąd zrobiłem preflop, to jest fatalny spot na sqz'a z QQ, easy flat.

33c też out.

Hejka

Zajrzałem na Twój wątek railngowy bo wczoraj pare h gralismy na jednym stole i tak z ciekawości chciałem zapytac jak byś te ręke rozegrał po flacie preflop ??

Pozdro.

Na tym boardzie który spadł pewnie skończyłoby się podobnie - albo check/raise/call flop albo check/call flop + check/call turn & river. Różnica jest taka, że flatując preflop zachowuję dużo szerszy range niż po squeezie i dostanę value od rąk typu Jx, które do squeeza w większości foldują.

W tym spocie mój squeeze stawia villaina w super trudnym spocie - nie może mi zagrać light 4beta z racji struktury stacków, a jesteśmy na tyle deep (plus on jest jeszcze bardziej deep z flatterem), że nie może się ze mną zbyt light stackować. Tym samym z łapami typu TT/JJ ma tu super trudny spot i nawet flat nie jest dla niego zbyt fajną opcją.

Dlatego ten spot jest imho super na light sqz'a, ale fatalny na squeezowanie QQ for value.

A od jutra...

:f_love:

Odpowiedz
Cytat
primaxPL30
Poker Player

Witam

dzięki za analizę, ja jednak bym grał ten 3bet tak jak to zrobiłes pierwotnie, bo to pozwala rozegrać ręke w dwóch a nie w trzech gdzie ten z LP miał w rangu pewnie jakies Kx.

W każdym razie GL w Barcelonie :)

Odpowiedz
Cytat
OzzyM Autor wątku
OzzyM
Oldschool Grinder

Freeze za 220€ się scappował w przeciągu 10 minut od otwarcia rejestracji :facepalm: zamiast tego gram satkę do Estrellas 110€ z rebuyami 50€.

Zmiana też jutro - nie gram satki do EPT, a Estrellas ME prawdopodobnie 1A z racji łatwiejszego fieldu.

Odpowiedz
Cytat
OzzyM Autor wątku
OzzyM
Oldschool Grinder

Odpadłem z satki - 185 entrants, 35 ticketów, out około 95-100 miejsca.

Startowy stack 3000, rebuy 3000, addon 6000. W fazie rebuy (1h20min gry) nabudowałem się do ok. 27k, potem szło dość ciężko - stolik 10-max, wolna akcja, mimo że poziom słaby to trzeba było coś trafiać. Trafiłem raz - top two pairs i wypłaciłem trzy beczki na seta aggro ziomka.

Spadłem do kilkunastu tysięcy, powalczyłem trochę non-SD i na blindach 600/1200 przyszła ostatnia ręka. Limp z MP, izolacja 2.5x z BTN od aggro ziomka, ja na SB podnoszę A7o i wsuwam ok. 23-24k. Limper fold, izolujący tank i call z KQs - król w okienku i pożegnałem się z satką :(

Szkoda spota, bo double up na ~50k dawałby komfortową sytuację - średni stack na bubblu miał wynosić w granicah 55-60k, więc byłaby szansa zgarnąć bilet tylko dobrymi stealami.

Na jutro jestem już regnięty na Main Event 1A, postaram się dawać update'y w trakcie gry w przerwach.

Dziś zużyłem 1 rebuy i 1 addon, czyli w sumie 210€, co daje nam 10€ zwrotu za dziś plus 310€ zwrot za jutrzejszą satkę do EPT.

Odpowiedz
Cytat
OzzyM Autor wątku
OzzyM
Oldschool Grinder

Super Barcelona... Opóźniony o godzinę ME właśnie startuje, a ja mam przed sobą jakieś 100 metrów kolejki w której stoję juz od godziny. Organizacja jak na urodzinowym turnieju w Radomiu... Mam nadzieję że wjadę jeszcze w pierwszy level.

Tak czy siak - wish me luck!

Odpowiedz
Cytat

Std Hiszpania :f_love:

Odpowiedz
Cytat
OzzyM Autor wątku
OzzyM
Oldschool Grinder

Udało się wjechać na początek 2 levelu. Obecnie lvl 3, 75/150, 26k w stacku z 20k startowego po tym jak stacknalem się na boardzie KJ9 z KJ vs K9 cypryjskiego fisha za jego ostatnie 6k.

Aha, gramy 10-max, czyli chujnia :(

Odpowiedz
Cytat

Aha, gramy 10-max, czyli chujnia

Std Hiszpania

Niestety ;/. Ja sie w ogóle przy stole nie mieściłem na estrellasie z moimi gabarytami, musiałem jakiegoś wysuszonego 30-kilowca przesunąć lekko łokciem żeby w ogóle board widzieć ;]

GL

Odpowiedz
Cytat
OzzyM Autor wątku
OzzyM
Oldschool Grinder

Połowa lvl 5, 150/300, avg stack 22,8k, mam 23,9k, bez większych akcji. Smallball, ale póki co średnio udany na niezłym stoliku.

Update: nowy stolik z Palantuniem. Od razu sporo akcji - najpierw vs Paweł w 3bet pocie złapałem na turnie top two opłacone przez jego AA, dwie łapy pozniej defendnalem A6s i vs xb villaina na flopie zagrałem dwie beczki i dostalem calldown od 3 pary bez kickera ... 27.2k na blindach 200/400.

Odpowiedz
Cytat
OzzyM Autor wątku
OzzyM
Oldschool Grinder

Przerwa przed 7mym levelem - 28.4k i wjadą blindy 300/600. Stolik słabszy niz poprzednio, poza Pawłem chyba tylko jeden ogar, więc podkręcam trochę agresję, grany już m.in. ulubiony 3bet 1.7x z KQo, gdzie na Q-high boardzie udało się wyciągnąć bet value.

Dziś kończymy po 10 lvlach, na 600/1200.

Update: poczatek 400/800, avg 31k, mam 44.5k. Przed chwilą ładny cooler - na boardzie QJ9r miałem KT vs QJ shorta za 16k. Z lewej siedzi babeczka w branzolecie WSOPa, zgrywa mnie ciut, ale co brejslet winner to brejslet winner ;)

Odpowiedz
Cytat
OzzyM Autor wątku
OzzyM
Oldschool Grinder

Trzy beczki na Pawła na boardzie KT8-4-4 z gołym gutshotem i wpadam na slowplayowane AA. Tyle w temacie budowania aggro image :/ 22k na 400/800.

Update: aggro image spłacił się z flushem. 29k, wchodzi 500/1k.

Odpowiedz
Cytat
OzzyM Autor wątku
OzzyM
Oldschool Grinder

Dużo carddeada, pod koniec blindów 500/1k mialem 19.3k, open od aktywnego ziomka z utg+1, ja dwie pozycje dalej podnoszę AJ (najlepsza przez cały dzień łapa preflop), wjeżdżam aggro wieżą, za mną budzi się ziomek z KK, or folduje i nie wpadło :(

Ogólnie cały dzień rzeźbienia w gównie preflop, ani jednego spota na 3bet for value, nawet spoty do steala zazwyczaj z kiepską częścią range'u. Bywają i takie dni :/

Także out z ME, zostal jutro turbos i side mini Estrellas pojutrze.

PS: A ta babeczka w brejslecie to była http://pokerdb.thehendonmob.com/player.php?a=r&n=13949 , czyli całkiem solidnie :O

Odpowiedz
Cytat
sojowyjarz
PokerStrategist

Bransoletka za senior event :D Widać, że facetka lubi błyskotki ;)

Odpowiedz
Cytat