blejk8e, adapter ma poprawić jakość? jakość obrazu jest taka jak na wyjściu więc raczej nic nie zdziałasz, Zakopek dobrze mówi.
Więc ten kabel powinien wystarczyc żeby móc ustawic 2560x 1440? Bo na zwykłym hdmi niestety jest 2048x 1152
Hej poszukuje jak najlepszego monitora pod ten laptop lenovo y700 z budzetem 800-1200 pln.
Z góry dziękuję za porady.
Dell U2515H - najlepszy monitor IPS 2K do 1300zł (WQHD 2560x1440)
Jeśli masz dobry wzrok to bierz 2K bo w tej cenie masz 1080p i 1200p tylko
A da sie za tą cene cos przyzwoitego 27 cali kupic? Wiadomo ze tylko do giercowania w poksa i ogladania jakis filmow potrzebuje.
Optymalna odległość od ekranu monitora lub telewizora (HD, FullHD, 4K)
Jakość filmów FullHD 1080p na monitorze 2K WQHD 2560x1440
Kwestia jak blisko byś siedział, czy stosujesz dodatkowe oświetlenie wieczorem...
iiyama XUB2790HS z modeli 27" FullHD
Czy jesli odległość w jakies siedze to okolo metra i nie stosuje specjalnego oswietlenia poza standardowym z sufiutu ;]
to najlepszy wybor bedzie jednak 25 cali i ten DELL wyzej?
Witam,
Poszukuje monitora do grania 9stolików, aktualnie posiadam 24cale i ostatnie 3 stoliki niestety nachodzą na siebie. Myślałem nad 30 calowym monitorem, ale z racji tego ze nie jest to najtanszy wybór chciałbym was zapytać czy opłaca sie taka inwestycja? Jeśli tak to jaki monitor byście polecili?
Z miła chęcią przyjme wszelkie wskazówki
Pozdrawiam
Witaj,
bierz 32-calowy, są tańsze od 30-calowych. Komfort pracy podnosi się znacznie, wg. mnie jest to opłacalna inwestycja.
Pozdrawiam
Pisząc o 32 masz zapewne na myśli telewizor, który chyba raczej nie za bardzo przystosowany do wpatrywania sie w niego przez wile godzin z bliskiej odległosći.
Optymalna odległość od ekranu monitora lub telewizora (HD, FullHD, 4K)
Rozmiar ci nic nie da liczy się rozdzielczość
Jeśli to monitor lub TV FullHD to czy ma 8" czy 54" nie ma znaczenia
LG 29UM67-P (2560 x 1080)
AOC Q2577PWQ (2560 x 1440)
Dell U2515H (2560 x 1440)
Jeśli to nie ma znaczenia to czy sie rózni w takim razie np. Monitor DELL U3014 za 4TYŚ od jakiegos Telewiozira 32 calowego za 1/3 tej ceny?
A jeszcze zapytam do 9 stołów jaki monitor jest optymalny? czy potrzebny jest 30 calowy(wiem że ze to zalezy od rozdzielczośći ale chodzi mi tez o komfort gry),aby stoły nie nachodziły na siebie i sie przyjemnie grało?
Napisane przez xSniFF
Jeśli to nie ma znaczenia to czy sie rózni w takim razie np. Monitor DELL U3014 za 4TYŚ od jakiegos Telewiozira 32 calowego za 1/3 tej ceny?A jeszcze zapytam do 9 stołów jaki monitor jest optymalny? czy potrzebny jest 30 calowy(wiem że ze to zalezy od rozdzielczośći ale chodzi mi tez o komfort gry),aby stoły nie nachodziły na siebie i sie przyjemnie grało?
To jest 2K w 16:10 dla profesjonalistów czyli twórców dla drukarni itp. Pokrycie, reprodukcja kolorów i odwzorowanie barw
Dobrze by było by był to 1440p czyli 2x FullHD
Napisane przez xSniFF
Pisząc o 32 masz zapewne na myśli telewizor, który chyba raczej nie za bardzo przystosowany do wpatrywania sie w niego przez wile godzin z bliskiej odległosći.
Nie, mam na myśli monitor. Sam mam 32-calowy monitor i nie mam problemu z wpatrywaniem się w niego przez wiele godzin.
Napisane przez xSniFF
A jeszcze zapytam do 9 stołów jaki monitor jest optymalny? czy potrzebny jest 30 calowy(wiem że ze to zalezy od rozdzielczośći ale chodzi mi tez o komfort gry),aby stoły nie nachodziły na siebie i sie przyjemnie grało?
To zależy jaki rozmiar stolika sobie życzysz. Jak napiszesz wymiary to Ci powiem jakiego monitora oczekujesz (ile cali).
Co do różnicy telewizora od monitora to najlepszą odpowiedź znajdziesz na google, ja aż tak dobrze Ci nie odpowiem.
Pozdrawiam
@Kamil13151
Dzieki za odpowiedz! Chciałbym przynajmniej taki sam rozmiar stołów jaki mam teraz przy 24calowym moniterze( 6x stołów bez nachodzenia na siebie) ,ale jeśli mogą być troche wieksze to też sie nie obraże.
Tak naprawde to chodzi mi o opinie innych uzytkowników, którzy mają monitory 27-30 cali i mogliby mi polecic jakis konkretny model, który widzieli lub tez sami korzystają.
Moje głowne kryterium to żeby sie mieściło 9 stołów bez nachodzenia na siebie. Więcej na tym monitorze robić nie bede, no może czasem jakiś film
Jak chcesz min. takie same rozmiary stolików jak na 24-calach to pewnie zmiana rozdzielczości na większa i 27 cale starczą. Jak zmierzysz linijką wymiary stolika to podam dokładniej
@vzakopek dzieki za linka
@kamil13151 zmierzyłem linijką:
wysokość- 12,5cm
Długość- 17cm
Jakbyś mi powiedizał jakiemu to monitorowi odpowiada, abym wciąz mógł grać na tej samej wielkości stołach, to byłbym niezmiernie wdzieczny