Napisane przez Edziorrr
Albo ten reg to zjeb, albo Ty masz jakiś dziwny image skoro dostajesz call na turnie z para dwójek
Przecież Turn nic nie zmienia. Jak widział dennego czekającego miśniętego Flusha / OESD/ GS na River to call nie jest zły. Poza tym przecież to A2 a nie 33.
@Deny
Czegoś innego niż T9 się tam spodziewałeś? Na 4 Handach potrafią check/shipnąć z missed draw vs Pot Size Bet?
Napisane przez Edziorrr
Albo ten reg to zjeb, albo Ty masz jakiś dziwny image skoro dostajesz call na turnie z para dwójek
Przecież Turn nic nie zmienia. Jak widział dennego czekającego miśniętego Flusha / OESD/ GS na River to call nie jest zły. Poza tym przecież to A2 a nie 33.
@Deny
Czegoś innego niż T9 się tam spodziewałeś? Na 4 Handach potrafią check/shipnąć z missed draw vs Pot Size Bet?
3/4%riverów jest dla niego słabych i ja na pewno bym uderzył chyba że by wpadła totalna blotka(z busted ofc ). Mogłem to hero foldnąć bo on tu większość czasu folduje missed drawy(nie największa afq river) z tym że w momencie partii wydawało mi się że jedyna 2 z którą tam dociera to a :spade:2 a reszta nutsów gdzieś wcześniej by raisowała stąd snap. T9 ten koleś grałby snap x/c z tym że 95 %czasu byłby gdzieś wcześniej c/r.Taka sytuacja.
Napisane przez Edziorrr
@Deny
3/4%riverów jest dla niego słabych i ja na pewno bym uderzył chyba że by wpadła totalna blotka(z busted ofc ). Mogłem to hero foldnąć bo on tu większość czasu folduje missed drawy(nie największa afq river) z tym że w momencie partii wydawało mi się że jedyna 2 z którą tam dociera to a :spade:2 a reszta nutsów gdzieś wcześniej by raisowała stąd snap. T9 ten koleś grałby snap x/c z tym że 95 %czasu byłby gdzieś wcześniej c/r.Taka sytuacja.
Oczywiście, że większość Riverów jest dla niego słaba to jest bardzo zależne od imidge'u. Jeżeli jesteś regiem, który miśniętego str8 drawa zamienia w blef na suited kartach, thin vbetujesz oraz umiesz bet/foldować River to źle to zagrał.
Jeżeli masz imidge osoby, który sporadycznie blefuje Rivery w/ missed draw, rzadko thin vbetujesz oraz jesteś ciekawski betując River i masz tendencje do callowania to nie jest źle zagrane bo na tym boardzie masz od cholery drawów. Jak spadnie A na River będziesz mógł betować miśnięte nuts drawy for value a on będzie mógł zagrać x/raise. z drawami przeczekasz i zawsze ma 5 outsów jak jesteś z przodu. To jest głównie adnotacja do tego co pisał Edzior. Z drugiej strony z 88 jest to dla mnie izi fold na Flopie.
Co do tego jak zagrałeś Deny to nie wiem jakie musiałbym mieć ready ale dla mnie jest to dość izi bet/fold. Mam w dupie drawy, które misnęły i to jak "powinnien" grać nutsy. To na co zwracam tutaj uwagę to to, że grasz na River prawie Pot Size Beta a on gra check/ship. Nie raisuje 2x a wrzuca all in po jaką cholerę miałby shipować z blefami, przecież FE jest prawie takie same jak w przypadku 2x
Mądrze prawisz iildek ,fold jest najbardziej solid po takich sizingach :sdrink ale spazzy tego ziomka które widziałem wcześniej niestety dodawały mi pewności że moze mieć tam shit
Święta pod znakiem sporego melo. Spotkałem stare mordy grinderów to i łycha zaczęła się lać w sporych ilościach
Po powrocie do siebie jak na złość złapała mnie grypa i dokończenie challengu stoi pod wielkim znakiem zapytania bo od wczoraj jest tragedia Trochę pogrindowałem ale jak usiadłem po 23 na jeszcze jedną dodatkową sesję to wyszło szydło z wora. Ból głowy połączony z ogólnym osłabieniem fizycznym czyli wiadomo, c-game stąd oczywiście odpuszczam dzisiaj i bardzo możliwe jutro bo szkoda palić hajs
Preflop: Hero is BB with 8♥8♣
2 folds, BTN raises to $4, SB folds, Hero raises to $16, BTN raises to $28, Hero raises to $184, BTN calls $79.90 and is all-in
Flop: ($216.80) 5♥3♥A♣ (2 players, 1 is all-in) Turn: ($216.80) 2♦ (2 players, 1 is all-in) River: ($216.80) K♣ (2 players, 1 is all-in)
Results:
Spoiler
$216.80 pot ($3.00 rake)
Final Board: 5♥3♥A♣2♦K♣
BTN showed 4♥2♥ and won $213.80 ($105.90 net)
Hero mucked 8♥8♣ and lost (-$107.90 net)
Napisane przez ilidek
nie bądź leniwy, flopzilla ma bardzo dobre filmiki wprowadzające
Niestety wyszło szydło z wora
Jak wrócę ze świąt w najbliższy wtorek ściągnę triala i zobaczę z czym to się je sam. Co do coachingu to jako że jesteś stałym klientem tego bloga to zapraszam na priv Dreadman
Dzięki za taką możliwość. Odezwę się do Ciebie po majówce, bo obecnie to ledwo co siedzę przed komputerem
Może jeszcze dzisiaj dogram kilka h ale co tu dużo mówić
Gdyby nie choroba która uziemila mnie na kilka dni to byłoby spoko i bym to wykonał na styk ale niestety jej nie przewidziałem w harmonogramie to torba z challengem Planuje ten sam challenge na maj a jak nie wypali to do skutku z tym że bd starał się wczesniej dokładnie planować każdy tydzień. Samo w sobie to wyzwanie było fajne ,bo zupełnie przestałem przejmować się wynikami. Miałem kilka dni gdzie wygrywałem spore sumy i w następny dzień i tak siadałem "bo trzeba". Podobnie z przegranymi choć miałem dwa momenty zwątpienia gdzie dostałem solidnie w dupę ale po przespaniu się z tym i tak grindowałem bez załamki
Poza tym jestem już w nowym mieszkanku. o 2 standardy wyżej,gdybym żył w normalnym kraju i dało się legalnie żyć z tego gówna miałbym już takie lokum w kredycie który pewnie zostałby szybko spłacony bo i motywacja wzrosłaby no ale to tylko marzenia
Tak teraz wygląda mój setup, w najbliższym czasie będzie zmiana monitora centralnego na jakieś 28cali myślę, muszę się rozeznać w temacie
Kolejna sprawa to brak podsumowania miecha. Odpuszczę to na razie bo powoli dojeżdżam do 200k na mid to i wtedy coś wrzucę
Teraz majówka więc chill i odpoczynek. C'ya ludziska
Co najlepsze vs ten sam typ co wygrywał kolejne spoty to pojawiał się na nowym stole i zawsze mnie golił :yaoming : Kolejnośc spotów nieprzypadkowa w każdej kolejnej parti coraz mniej equity Oczywiście wszystko w euro, wgle to mi konwerter w hm-ie nie działa i musiałem używać innej stronki ale spoty zacne :sdrink
Póki co ten miesiąc pokerowo jest lekko mówiąc śmieszny bo gdzie regsy zaczynają spazzować z jakimś shitem to im wpada jakaś magiczna karta i ja oczywiście się wypłacam ale cóż zrobić
Poza tym ostatnio odbyłem chyba jedną z większych kłótni w swoim życiu gdy oddawałem zeszłe mieszkanie wynajmującemu. Podpisałem umowę z jakimś gościem który przez całą umowę walił trochę w chuja a ja jako normalny człowiek dawałem mu kredyt zaufania ale to co przy rozliczeniu kaucji było to śmiech na sali. Przyszła jego żona wtsd=100 (wg niej także w$sd też ofc 100)i się zaczęło Takiego betona nie widziałem dawno. Nie dało się dojść z nią do żadnego konsensusu. Kłóciła się absolutnie o wszystko aby wygrindowac każdą kolejną złotówkę. Jakby podeszła do tego normalnie to ok ale z takim kur****** co ona wyczyniała trzeba walczyć i tępić. Ostatecznie wyszła wkurwiona bo ją totalnie olewałem i zupełnie miałem w dupie dzięki czemu w tym czasie ugadałem się z tym gościem (absolutną pizdą btw) i było po sprawie. I teraz dochodzimy do sedna sprawy. Przez okres najmu niestety dowiedziałem się na ich niekorzyść że nie odprowadzają podatku z tytułu najmu do naszego kochanego US. Podjebać czy nie ,o to jest pytanie?? Jedynym argumentem przeciw temu jest fakt że mają małą córeczkę która mogłaby na tym ucierpieć przez głupotę swojej matki.
1:00 to miałem w głowie kłócąc się z tym ogórkiem
Jeszcze z newsów około pokerowych wpadłem ostatnio na pomysł na dość ciekawy biznes. Póki co zabieram się za to dosyć powoli ale z każdym dniem staram się rozkminiać jakby to miało wyglądać etc. Jest to o tyle ciekawe że w internecie na szybko nie znalazłem żadnej firmy zajmującej się tym. Wiem jedno, że próbując coś z tym działać będzie to się wiązało najprawdopodobniej z końcem gamblowania (przynajmniej full time) ale to akurat jest duży plus Kolejnym i najważniejszym argumentem za ...a o nim nie trzeba głośno mówić bo w sumie każdy się domyśli pewnie sam bo wkońcu tworzymy szarą strefę
Dopiero zobaczyłem że wrzucił coś nowego,polecam w ciemno każdy set od tego zioma
Jeżeli już załatwiłeś w całości sprawę z mieszkaniem, dostałeś kaucję i wszystkie potrzebne dokumenty, a poza atrakcjami w postaci jego żony reszta przebiegła okej, to nie ma co rzucać im jeszcze kłód pod nogi. I pomimo tego, że takie zachowania trzeba tępić, to finansowanie US jest jeszcze większym złem
Ale jeżeli nie wypłacili Tobie w całości kaucji (zakładam, że nie wrzucałeś petard do zapchanego kibla), to i tak najpierw bym wspomniał, że niepotrzebnie ona się czepia wszystkich szczegółów, bo Ty też masz takie, do których możesz się przyczepić.
Kupiłem wczoraj nowy monitorek 27' i przeszedł już pierwszy test podczas sesji i jest na duży plus . Myślę że szybko spłaci swoją cenę Stary planowałem wystawić na allegro ale dzisiaj z rana wpadłem na pomysł że będą 3 monitorki
Dłuższy wpis już niedługo przy okazji przekroczenia 200k na midach do których mi brakuje kilka k .
Post dla czytelników bloga
Jakiś czas temu wygrałem (tylko ja wziąłem udział ) możliwość godziny coachingu u denego, więc dodam swoje 3 grosze.
Umówiliśmy się, że najpierw nagram swoją life gierkę i stworzę z tego materiał ok. 15-20 minutowy, który później wspólnie przeanalizujemy.
Sama komunikacja z denym jest bez zarzutu, często jest dostępny na skype i nie było jakichkolwiek problemów z ustaleniem daty coachingu. Trening tez rozpoczął się punktualnie, co może być istotne dla niektórych osób.
Z samego przebiegu spotkania też jestem zadowolony. Deny wskazał najpierw kilka leaków w moich statystykach, porozmawialiśmy z czego to wychodzi, dlaczego one są leakami i jak przeciwnicy mogą je eksploatować, po czym przeszliśmy do analizy nagranego materiału.
Tutaj również dużo plus, za przekazaną wiedzę. Za to, że czepiał się nawet drobnych szczegółów(brak openów, wyższe sizingi, notki po ważniejszych rozdaniach). Odpowiadał na wszystkie zadane przez mnie pytania, dzięki czemu kolejne trudne spoty stały sie dla mnie bardziej klarowne.
Dodatkowo wspomnę, że samo spotkanie trwało ponad godzinę, co jest kolejnym plusem, a należy jeszcze dodać, że deny wcześniej przeanalizował mój filmik i był rzetelnie przygotowany do coachingu, więc de facto poświęcił zdecydowanie więcej czasu.
Podsumowując, bez wahania polecam wszystkim zainteresowanym.
Zgodnie z obietnicą wrzucam co nie co smakołyków dla wszystkich statystyków
I wyniczki z tego roku so far. Volume jak zwykle kuleje ale od zeszłego miesiąca dzięki challengowi wpadłem w fajny automatyzm dzięki czemu jest dużo lepiej jeśli chodzi o godziny spędzone przy stołach. Dodatkowo dzięki temu pewność siebie jest też o dużo większa ,gram zdecydowanie najlepszego pokera odkąd pamiętam. Nie ma już jakiś randomowych blefów bez equity bo tak. Ponadto wprowadziłem stop lossa bo jednak nadal jestem podatny na emocje ale w mniejszym stopniu jak kiedyś