Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Fotel biurowy - jaki kupic??

402 Posty
207 Użytkownicy
91 Reakcje
143.3 K Wyświetlenia
sheckin

Zakupiony w maju 20011, jednakże praktycznie nie użytkowany, ponieważ okazał się na mnie za mały (197cm).

Fotel przyszłości. :coolface:

Odpowiedz
Cytat
innocent2102

Sprzedaję fotel ze względu na torbę:)

Odpowiedz
Cytat
Fiszu

Napisane przez tomson1946

Napisane przez Fiszu
http://allegro.pl/profesjonalny-fotel-ergomax-flexi-biurowy-i4101387607.html

Moze kogos zainteresuje. :coolface:

Jednak nie sprzedałeś za 1zł? :D

Kupujacy sie rozmyslil. :coolface:

Odpowiedz
Cytat
tomson1946

Napisane przez Fiszu

Napisane przez tomson1946

Napisane przez Fiszu
http://allegro.pl/profesjonalny-fotel-ergomax-flexi-biurowy-i4101387607.html

Moze kogos zainteresuje. :coolface:

Jednak nie sprzedałeś za 1zł? :D

Kupujacy sie rozmyslil. :coolface:

:nh

Odpowiedz
Cytat

Odświeżam temat, żeby zapytać: czy ktoś wie gdzie na Śląsku (najlepiej w pobliżu Katowic) można wypróbować fotele polecane w tym temacie (Ergomax, DXRacer, itd.)? Szukam, szukam i coś mi to nie idzie. Z góry dzięki za odpowiedź.

EDIT DLA POTOMNYCH:

DXRacer:
Agata Meble
Katowice / Al. Roździeńskiego 93

Ioo od Grospol'u:
KJMK Meble
Katowice / Bp. Bednorza 2a-6

Veris Net, PROFIm, itd.:
POKKER OFFICE
Katowice / Krasińskiego 24
(polecam ten salon)

Odpowiedz
Cytat
Kocencjusz

Mam pytanie do posiadaczy foteli dxracer. Od niedawna mam ten model http://www.dxracer.pl/art76_fotel-komputerowy-dxracer-oh-d03-nr.html . Ogólne wrażenie bardzo pozytywne, ale mam mały problem z podłokietnikami, a właściwie tą osłoną plastikową - ma sporo luzu i lata na boki. W zasadzie jakoś bardzo to nie przeszkadza, ale jak zamontowałem podkładkę pod mysz to jest już to denerwujące. Mieliście z tym problem? Czy może jest to jakaś wada fabryczna tego modelu?

Odpowiedz
Cytat
Druneski

Napisane przez Kocencjusz
Mam pytanie do posiadaczy foteli dxracer. Od niedawna mam ten model http://www.dxracer.pl/art76_fotel-komputerowy-dxracer-oh-d03-nr.html . Ogólne wrażenie bardzo pozytywne, ale mam mały problem z podłokietnikami, a właściwie tą osłoną plastikową - ma sporo luzu i lata na boki. W zasadzie jakoś bardzo to nie przeszkadza, ale jak zamontowałem podkładkę pod mysz to jest już to denerwujące. Mieliście z tym problem? Czy może jest to jakaś wada fabryczna tego modelu?

Hej,

Nawet nie dawno postanowiłem też coś z tym zrobić. Generalnie te fotele 'tak mają' jak mi powiedziała Emilia z Dxracera:

Dzień dobry,
dziękujemy za zdjęcia. Podłokietniki są częściami ruchomymi (mają luz) więc nie uzyska Pan tutaj pełnej stabilności.
Przy oparciu ręki i pracy z myszką nie będzie to przeszkadzać.

Best Regards /Cordialement/ Grüße ( :f_o: ) /Pozdrawiam,
Emilia

Generalnie nie spodobała mi się ta odpowiedź po tygodniu czekania i przesyłaniu zdjęć czy dobrze to zamontowałem. Próbowałem usztywniać też podłokietnik na własną rękę. Cienkie patyczki, ja użyłem malutkie pędzelki, które wsunąłem w to ruchome ramię fotela przy zdemontowanej podkładce i było lepiej, tylko wiadomo tracisz wtedy możliwość regulacji. No, ale ten fotel kosztuje parę złotych, więc pomęczyłem ich jeszcze mailowo. Wymyśliłem sobie, że podkładka przymocowana do podłokietnika, a nie ramienia fotela (opcja 1 z instrukcji a nie 2ga, która jest chyba jedyną możliwą opcją dla naszych D-series) będzie stabilniejsza. Ostatecznie Dxracery potwierdziły, że podłokietniki od F-series są kompatybilne z D-series i w piątek wysłali mi (i to za darmo) dwa takie podłokietniki. Jednak jest to solidna firma. Mam nadzieję, że jako posiadacz tego fotela i problemu mniej więcej rozumiesz o co mi chodzi, bo trochę to poplątane :)

Dam znać w poniedziałek/wtorek czy jest lepiej. Jak tak to sam najlepiej do nich napisz, może też wyślą :) A jak nie to zgadamy się na PW to dam Ci jeden podłokietnik od F-series (w sumie po co mi dwa...). W lipcu mam parę wyjazdów zaplanowanych w różne miejsca w Polsce to może gdzieś się złapiemy, a jak nie to dogadamy jakąś przesyłkę od biedy.

Pozdrowienia :)

Odpowiedz
Cytat
Kocencjusz

Ok, w takim razie czekam na Twoją opinie czy jest lepiej z tym podłokietnikiem
z F-series. Póki co, zamontowałem podkładkę do biurka i jest w miarę ok.
Rozumiem, że te części są ruchome i potrzebują "trochę" luzu, ale myślę że można je tak skonstruować żeby jednak były stabilne,a nie latały jak w jakimś tandetnym fotelu, ten drobny element psuje całość fotela, który jest naprawdę świetny.

Odpowiedz
Cytat
Druneski

Masz rację, sporo znajomych co ogląda u mnie ten fotel też zwraca na to uwagę. O ile w podłokietnikach to nie przeszkadza ani trochę to w podkładce na mysz już słabo. Co do drugiej opcji montażu.

Podglądowo miałem tak zamontowane, bo inaczej nie szło ze względu na szerokość podłokietnika:

Spoiler

Teraz zrobiłem tak, odwróciłem podłokietnik o 180* i przykręciłem z tymi podkładkami, dwa piny gdzieś posiałem^^, więc tak to wygląda:

Spoiler

Generalnie jest lepiej, choć na boki w poziomie wiadomo dalej chodzi (można to tymi patyczkami usztywnić dodatkowo). Ale nie giba się aż tak bardzo na wszystkie strony, choć ideału nie ma delikatnie w pionie też się przemieszcza jak zmieniasz środek ciężkości ręki. Jak z myszką normalnie pracujesz to źle nie jest, co fajne udało się też cofnąć podkładkę bliżej oparcia, wcześniej jak leżałem rozwalony w fotelu to mi trochę łokieć wisiał. W tej opcji ma się większy zakres regulacji położenia.

Jak za darmo zechcą Ci wysłać (mnie nawet za kuriera mnie nie podliczyli) to pewnie warto ;)
I wiadomo, że to też takie pierdzielenie, bo fotel i jak widać obsługa klienta świetna. Tylko z racji jego ceny punktuję drobne mankamenty, które mogłyby być lepiej dopracowane.

Odpowiedz
Cytat
tras

Hej,

ktoś ma może ten fotel Xenos+?

Może coś o nim napisać?

Odpowiedz
Cytat
innocent2102

Napisane przez tras
Hej,

ktoś ma może ten fotel Xenos+?

Może coś o nim napisać?

Widzę, że Pan XENOS+ kryje się pod wieloma nazwami. Mój XENOS+ nazywa się Sendai

Tak, ja mam... Dałem się naciągnąć na promocję na grouponie, 570 na 270 :yaoming :.

Za tydzień ten sam fotel spostrzegłem w markecie za 180zł. Generalnie wszystko skrzypi (już po miesiącu użytkowania, a ważę niewiele), gąbka z siedziska już cała wypadła, pod dupą mam poduszkę, dopiero pod poduszką fotel. Dobrze, że mogę sobie krzesło opuszczać :milord:

Generalnie czytając posty odnośnie foteli, można dostrzec bardzo wiele pozytywnych opinii odnośnie MARKUS'a z Ikei. Wszystkie fotele za niższą cenę pewnie są tyle samo warte.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Woocash

Ja sie wlasnie ostatnio rozgladalem za fotelem i ogarnialem tego Markusa z Ikei, tylko on nie ma regulowanych podlokietnikow, wiec mam jakies takie mieszane uczucia.

Czy ktoś z osób przeglądających ten wątek ma może fotel z którego jest bardzo zadowolony i jest bardzo wysoki/wysoki? Bo mam troche problem ze znalezieniem fotelu dla siebie. Może ktoś coś słyszał?

Odpowiedz
Cytat
tras

Dzięki za opinie. Markusa widziałem, siedziałem i było dość wygodnie, no i największy plus, że głowę mogę sobie spokojnie oprzeć. Szukam właśnie fotelu podobnego do Markusa z wysokim oparciem. Ale jest ciężko coś takiego znaleźć. Jeszcze raz dzięki.

Odpowiedz
Cytat
przemasso

Napisane przez innocent2102

Tak, ja mam... Dałem się naciągnąć na promocję na grouponie, 570 na 270 :yaoming :.

Pozdrawiam

To i tak nic. Ponoć jakiś zegarek z chińskiego portalu, warty 2$, był wystawiony za ponad 1000zł i było sprzedane kilkadziesiąt sztuk :yaoming :

Odpowiedz
Cytat
Kocencjusz

Napisane przez Druneski
Masz rację, sporo znajomych co ogląda u mnie ten fotel też zwraca na to uwagę. O ile w podłokietnikach to nie przeszkadza ani trochę to w podkładce na mysz już słabo. Co do drugiej opcji montażu.

Podglądowo miałem tak zamontowane, bo inaczej nie szło ze względu na szerokość podłokietnika:

Spoiler

Teraz zrobiłem tak, odwróciłem podłokietnik o 180* i przykręciłem z tymi podkładkami, dwa piny gdzieś posiałem^^, więc tak to wygląda:

Spoiler

Generalnie jest lepiej, choć na boki w poziomie wiadomo dalej chodzi (można to tymi patyczkami usztywnić dodatkowo). Ale nie giba się aż tak bardzo na wszystkie strony, choć ideału nie ma delikatnie w pionie też się przemieszcza jak zmieniasz środek ciężkości ręki. Jak z myszką normalnie pracujesz to źle nie jest, co fajne udało się też cofnąć podkładkę bliżej oparcia, wcześniej jak leżałem rozwalony w fotelu to mi trochę łokieć wisiał. W tej opcji ma się większy zakres regulacji położenia.

Jak za darmo zechcą Ci wysłać (mnie nawet za kuriera mnie nie podliczyli) to pewnie warto ;)
I wiadomo, że to też takie pierdzielenie, bo fotel i jak widać obsługa klienta świetna. Tylko z racji jego ceny punktuję drobne mankamenty, które mogłyby być lepiej dopracowane.

Dzięki za odpowiedź!
Ja aktualnie przykręciłem tę podstawkę do biurka, obniżyłem prawy podłokietnik i jest spoko, więc na razie obędę się bez tego podłokietnika
z F-series. Ale, jak ktoś chce przykręcić podstawkę do podłokietnika, to tak jak mówisz lepiej spróbować to usztywnić, żeby komfortowo się pracowało.
Pzdr.

Odpowiedz
Cytat
DXJ07

...........

Odpowiedz
Cytat
tomson1946
Weshero

Siema, mógłby mi ktoś wyjaśnić czym się różnią te modele (100zł różnicy)?
http://www.dxracer.pl/art3_fotel-komputerowy-dxracer-oh-d03-n.html
http://www.dxracer.pl/art139_fotel-komputerowy-dxracer-oh-dx66.html#w21
Mam 183cm wzrostu, chyba nie bd on za niski?

Odpowiedz
Cytat
dexter182B

Ja mam 185 i te z serii D są na styk więc przymierzam się do zakupu z serii R która jest trochę wyższa. Tylko żonie nie podobaj się te kolory nie mówiąc już o cenie :yaoming :

Odpowiedz
Cytat
Dandex

Gdzie we Wrocławiu można obejrzeć dxracery lub ergomaxy?

Odpowiedz
Cytat