Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL50 AJs 01.06

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
135 Wyświetlenia

Full Tilt - $0.50 NL - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

Hero (SB): $50.00
BB: $104.25 (VPIP: 22.37, PFR: 17.69, 3Bet Preflop: 8.09, Hands: 3,042)
UTG: $15.10 (VPIP: 15.29, PFR: 8.96, 3Bet Preflop: 3.73, Hands: 4,134)
MP: $21.60 (VPIP: 0.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 9)
CO: $6.75 (VPIP: 35.14, PFR: 4.50, 3Bet Preflop: 2.13, Hands: 115)
BTN: $54.50 (VPIP: 23.24, PFR: 9.29, 3Bet Preflop: 0.84, Hands: 632)

Hero posts SB $0.25, BB posts BB $0.50

Pre Flop: (pot: $0.75) Hero has J♣ A♣

fold, fold, CO calls $0.50, BTN calls $0.50, Hero raises to $3.00, BB calls $2.50, fold, fold

Flop: ($7.00, 2 players) 5♦ Q♦ T♣
Hero checks, BB checks

Turn: ($7.00, 2 players) 3♣
Hero bets $4.95, BB calls $4.95

River: ($16.90, 2 players) 7♦
Hero bets $42.05 and is all-in, fold

bb

Spoiler

Flop: przeciwnik nie zrzuca sie do c-beta więc prawdopodobnie fold equity nie sa wysokie. Chce zagrac check/raise. Przeciwnik check backuje. Jego range w tym momencie jest bardzo weak i nie zawiera FD bo z pewnoscia by je betowal.

Turn: bardzo dobra karta dla mnie. Betuje i to bardzo mocno. Moj range nie zmienia sie rownie dobrze moglem miec nutsy na flopie, ktore planowaly check/raise.

River: spada idealny dla mnie i zagralem shove by zrzucic go z middle range.
Wiem doskonale, ze gość nie ma flushow w swoim range bo gral by bet na flopie z nimi, no wlasnie ale tez wiem, że jest wstanie wykorzystac tego jako scary card i prawdopodobnie zabetowac 'reprezentujac' flusha, ktorego nie ma w takim razie check/shove na river bylby seksi.
Co myslisz?

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
pozdroANDpocwicz

Masz sporo kart, które możesz barellować, przeciwnik jest tutaj bardzo pocket pair heavy, więc ja tutaj wole zagrać cbet z intencją barellowania każdego A, J, K, trefla, a x/r grałbym mając coś w rodzaju 2 overcards + backdoor FD. Nie wydaje mi się, żeby x/ship na R był aż taki fajny bo często zobaczysz xb na R i przegrasz showdown z 66, czy JT.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

nie wydaje Ci się, że grając check zdobędziemy więcej info o sile ręki przeciwnika?
Jego check back oznacza, że nie ma silnej ręki typu QQ, TT, 55, QT, flush drawów... TP itp a te ręce nigdy nie grają check na takim flopie
czyli villain ma zrzucalną rękę i agresją możemy wykorzystać to na póżniejszych streetach no i nie obawiamy się bo flusha nigdy nie ma...

czy uważasz, że reg trafiający seta 33 na turnie będzie go raisował?

Odpowiedz
Cytat
pozdroANDpocwicz

A na jaki range go oceniasz na preflopie? Moim zdaniem on tam ma praktycznie same pockety i ja chce go z nich wyrzucić, co mi się uda zazwyczaj dwoma betami. Grając check tutaj najczęściej zobaczysz xb od showdown value w stylu 88, czy 99 i kto wie czy nie dostałbyś calldownu od JJ. Ja u niego nie widzę za dużo rąk typy FD/SD, 2 pait itp. On jest tutaj bardzo pocket pair heavy i z tego range chce go właśnie wyrzucić betując F i zazwyczaj T.
Co do tego seta 33 z T to po Twoim checku na F ja bym go raisował dla protekcji przed drawami, więc odpowiedź nasuwa się sama :)

Odpowiedz
Cytat