Przejdź do forum
Chcę więc mogę;) W ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Chcę więc mogę;) W 6miesięcy wbić się na online HighStakesy

222 Posty
83 Użytkownicy
0 Reakcje
27.5 K Wyświetlenia
Ringo7030
BlackMember

Szkoda że usunąłem poprzedniego bloga który bodajże nosił nazwę "fish który marzy o życiu PRO!" Była w nim historia mojego pokerowego życia. Szkoda czasu na opisywanie z szczegółami jak zaczynałem więc napiszę wersje skróconą.

Mam 19lat (w lutym 20 ostatnie miesiące nasto :rage: ) jestem z Gdyni na play money 2.5roku. Wcześniej przez około pół roku robiłem karierę na wirtualnej polsce. Btw nadal sobie tam pogrywam i robię nielegalne interesy z tamtejszymi rybkami ale wolę o tym nie rozmawiać :P Całe życie miałem problem z mindsetem nie stosowałem BRM potrafiłem w kupować się bezpośrednio do turniejów na FTP typu $1050,200r :rolleyes:
Spazzowanie również nie było mi obce przed ft na ft nie miało to znaczenia czy do wygrania $10k za 1st czy $700 aczkolwiek wynikało to że nie przywiązywałem wagi do kondycji i grałem na zmęczeniu.

Myślę, że ta cała sytuacja z ftp to najlepsza co mogło mi się przydarzyć o ile powrócą :P Rozwiązałem 90% swoich leaków na dobre również sporo poprawiłem się pod względem technicznym. Ze starym mindsetem nie wiem czy by mi coś z tego rolla zostało a tak jak ftp wróci czeka na mnie 5cyfrowy roll gotowy żeby go rozmnożyć ;)

Miałem już solidne podstawy żeby budować rolla na P*. Ale najpierw przeliczyłem się co do swingowości 180 sng turbo i zaliczyłem torbę.
Później wystawiłem oferty stakingowe gdzie przez listopad wygrałem ponad $13k.
Suodko!
Miałbym rolla około 4k ale wydałem sporo siana na coachingi z nlp u Rafała Daniluka i muszę powiedzieć że jest meegaaa kozakiem warsztat trenerski ma nie wiele gorszy od Mateusza Grzesiaka a jest 5x tańszy. W 3 dni pomógł mi rozwiązać problemy z którymi ja walczyłem wiele lat _thumbsup:. Jego umiejętności w porównaniu do ceny są bardzo korzystne dla potencjalnego klienta więc jak ktoś ma środki żeby wziąć taki coaching nie zastanawiałbym się dwa razy niedługo na pewno podniesie stawki. Sam byłem przed spotkaniem sceptycznie nastawiony a teraz robię mu reklamę bo wiem że każdemu jest wstanie pomóc bez wyjątku :).

Co mojego celu wiem że go osiągnę z ftp czy bez niego. Nie wiem czy w 6 miesięcy uda mi się go zrealizować. Czy za 6miesięcy będę mógł grać już turki z każdym wpisowym w sieci. Czas nie jest taki istotny chcę żeby to szybko nastąpiło ale nie będę robił niczego na siłę będę tam grał kiedy będę gotowy takie założenie jest najlepsze.

Aktualny roll to $1200 także ciężko zabierać się za mtt. Imo mam dwie opcje albo będę ciułał $8 180sng gdzie mam 150bi albo nie ruszał tych $1200 dobił do 3k na stakingu i zaczął grać micro/low mtt. Jak uważacie?

Odpowiedz
Cytat
221 odpowiedzi
bartasbydg
PokerStrategist

Siema

Masz 1,2k wiec na micro Ci starczy a z tego co widze wlasnie tego typu turki shipowales bedąc stakowanym. Graj za swoje i wygrywaj dla siebie ;) Jeden wygrany mtt i masz swojego rolla bez udzialu osob trzecich... A jak nie pojdzie zawsze mozesz wykorzystac staking... No ale to tylko moja skromna propozycja :f_cool:

GL w drodze do HS...

Odpowiedz
Cytat
hellYeahEnT
Elite Grinder

Podasz wzor ktory opisuje droge do HS w 6 miesiecy zaczynajac od micro? :D

Odpowiedz
Cytat
Ringo7030 Autor wątku
Ringo7030
BlackMember

Napisane przez bartasbydg
Siema

Masz 1,2k wiec na micro Ci starczy a z tego co widze wlasnie tego typu turki shipowales bedąc stakowanym. Graj za swoje i wygrywaj dla siebie ;) Jeden wygrany mtt i masz swojego rolla bez udzialu osob trzecich... A jak nie pojdzie zawsze mozesz wykorzystac staking... No ale to tylko moja skromna propozycja :f_cool:

GL w drodze do HS...

Niby tak ale ja hejtuje granie 5turniejów w sesji :P

Napisane przez hellYeahEnT
Podasz wzor ktory opisuje droge do HS w 6 miesiecy zaczynajac od micro? :D

Mogę podać tobie uniwersalny wzór ship-const t-zmienna

ship-->ship-->SHIP :P

Jak zakładałem starego bloga grałem freerolle a 2 miesiące później miałem $15k w BR więc wszystko się da

Odpowiedz
Cytat

powodzenia,te listopadowe wygrane robią wrażenie
pozdro

Odpowiedz
Cytat
Tifuxis
Elite Grinder

Może miksuj granie micro MTT +SnG 180?

Albo może graj na stakingu, tylko dokupuj sobie udziały ze swojego rolla.

Odpowiedz
Cytat
wukaesiak
Oldschool Grinder

szkoda, że jak mój roll zaczął topnieć to zacząłeś grać droższe sesje :f_frown:

ale tak czy siak dzięki za to co ugrałeś :fdrink

Odpowiedz
Cytat

Siema Ringo, będę śledził poczynania :) !

Weź zapa do friendów, mam sprawę;)

No i zapraszam na swój blog. :sdrink

Odpowiedz
Cytat

imo dobry gracz, hope that dobry blog :]
19 lat??? mów mi dziadku :D
GL _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Arielooo
Oldschool Grinder

Opowiedz o swoich początkach. Jaka była dla Ciebie najlepsza metoda nauki? Jak się uczyłeś? Jak teraz się uczysz i poprawiasz skila? Jakiś przełomowy moment w karierze? Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
GuZZZ85
PokerStrategist

Ile godzin przepracowałeś z Rafałem ? Jak się dogadaliście co do ceny ? Wyniki przyszły przed, w trakcie czy może po coachingu ? Jak widzisz dalszą współpracę z nim ?

Odpowiedz
Cytat
Ringo7030 Autor wątku
Ringo7030
BlackMember

Napisane przez Tifuxis
Może miksuj granie micro MTT +SnG 180?

Albo może graj na stakingu, tylko dokupuj sobie udziały ze swojego rolla.

Mixuje ale odkąd to robię mój wykres z sng od 1000 gier to jest jeden wielki dramat. Dużo czasu poświęciłem analizie i gra jest dobra. Może na chama spróbuję odwrócić wariancje poza tym 150bi to nie tak mało.

Napisane przez wukaesiak
szkoda, że jak mój roll zaczął topnieć to zacząłeś grać droższe sesje :f_frown:

ale tak czy siak dzięki za to co ugrałeś :fdrink

Jeb wariancje stakuj dalej jeszcze nie raz coś wygram :P

Napisane przez Arielooo
Opowiedz o swoich początkach. Jaka była dla Ciebie najlepsza metoda nauki? Jak się uczyłeś? Jak teraz się uczysz i poprawiasz skila? Jakiś przełomowy moment w karierze? Pozdrawiam.

Pod względem edukacji pokerowej nie czuję się aby komukolwiek udzielać rad. Sam pod tym względem mam dużo do poprawienia. Powiem tobie tak kiedyś oglądałem filmiki pokerowe masowo i traktowałem to jako rozrywkę (wolę filmiki ninjaia niż superkino na tvnie :P) wyglądało to tak że jednym okiem oglądałem drugim grałem plus przeglądałem forum i pisałem na facebooku. Na pewno nie jest to najbardziej efektywny sposób poprawiania swojej gry. Zmieniłem to i nie idę na ilość a jakość.

Mam ustalony dzień w tygodniu w którym oglądam filmik biorę zeszyt i długopis nic innego mnie nie rozprasza. Stopuje film w różnych momentach rozdania zastanawiam się jak bym sam to zagrał piszę swój tok myślenia w zeszycie i konfrontuję z tym jak uzasadnia swoje zagranie autor.

Powiedzmy że produkcja trwa 1h to ja oglądam 2.5h po takiej analizie filmu czuję że zrobiłem dobrą robotę i wiem że mam tą wiedzę utrwaloną. Gdzie swoją starą metodą obejrzałbym 30 filmików przez 3 miesiące poświęcił na to 30h i mniej z tego miał :) 2.5h>30h _thumbsup:
Teraz oglądam tylko cash zdecydowanie więcej gry postflop co mnie teraz aktualnie najbardziej interesuję i więcej problematycznych spotów niż w filmach mtt.

Wiele miałem przełomowych momentów. Dłuuuugaa droga. Dwa razy busto dało mi do myślenia że coś z moim mindsetem jest nie tak dalej chęć samo ulepszania się w międzyczasie dużo wzlotów i upadków, coachingi z Leszkiem, wzloty i upadki,praca nad mindsetem, analiza własnych błędów i wyciąganie wniosków.
No i jestem w tym miejscu w którym jestem z rollem $1200 :D

Napisane przez GuZZZ85
Ile godzin przepracowałeś z Rafałem ? Jak się dogadaliście co do ceny ? Wyniki przyszły przed, w trakcie czy może po coachingu ? Jak widzisz dalszą współpracę z nim ?

Cennik możesz znaleźć na jego stronie rdaniluk.pl Ja wykupiłem 7coachingów i przez te 3 dni strasznie zapierdalałem :D Przyszedłem z jakimś tam problemami według siebie okazało się że tak na prawdę dolega mi coś innego niż myślałem. Przede wszystkim miałem problemy z za wysoką samooceną, perfekcjonizm w niektórzych aspektach życia który nie pozwala mi na działanie,problemy rodzinne,przejmowanie się zdaniem innych inne różne takie śmieszne rzeczy :P.

Jak mogły być wyniki przed? :D Jak już mówiłem byłem sceptycznie nastawiony (wcześniej z Leszkiem nad tym pracowałem jednak bez większego efektu) na samym początku powiedziałem Rafałowi że nie wierze że jest mi wstanie pomóc bo tak autentycznie myślałem. Poszedłem do niego tylko dla tego żeby móc powiedzieć że już wszystkiego próbowałem.

Po pierwszych 3h moje nastawienie się zmieniło ze sceptyzmu przeszedłem w lekki szok że naprawdę może się udać. A dalej to mnie po prostu rozjebał :D Wiele historii puściło, niektóre znacząco osłabły. Dostałem od Rafała narzędzia teraz sam pracuje 2h dziennie i efekty są niesamowite! To nie są kurwa żadne czary mary tak na prawdę narzędzia są proste tylko ludzie nie mają takiej wiedzy albo wcale nie chcą zmiany.

Odpowiedz
Cytat
Arielooo
Oldschool Grinder

Napisane przez RingoStarrr
Spazzowanie również nie było mi obce przed ft na ft nie miało to znaczenia czy do wygrania $10k za 1st czy $700 aczkolwiek wynikało to że nie przywiązywałem wagi do kondycji i grałem na zmęczeniu.

Jak sobie z tym poradziłeś?

Odpowiedz
Cytat
Cykor
PokerStrategist

Napisane przez RingoStarrr

Cennik możesz znaleźć na jego stronie rdaniluk.pl Ja wykupiłem 7coachingów i przez te 3 dni strasznie zapierdalałem :D Przyszedłem z jakimś tam problemami według siebie okazało się że tak na prawdę dolega mi coś innego niż myślałem. Przede wszystkim miałem problemy z za wysoką samooceną, perfekcjonizm w niektórzych aspektach życia który nie pozwala mi na działanie,problemy rodzinne,przejmowanie się zdaniem innych inne różne takie śmieszne rzeczy :P.

możesz to rozwinąć?

btw naprawdę imponujące wyniki :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Ringo7030 Autor wątku
Ringo7030
BlackMember

@Arielooo
Ja spazzowałem kiedy byłem zmęczony kiedy jestem wypoczęty to mi się praktycznie nie zdarza. Przede wszystkim kiedy grasz mtt musisz wiedzieć ile turniej który odpalasz trwa. To że nie jesteś teraz styrany to nie znaczy że tak nie będziesz za 6h. Jeśli masz problemy z kondycja i koncentracją uprawianie sportu to najlepszy sposób na poprawę tych elementów. Ja trenuje 2razy w tygodniu w klubie unihokej poza tym + 2razy piłka na hali czyli 4 razy w tygodniu jestem aktywny. Jak czuję się naprawdę zmęczony w przerwie 5minutowej idę się przewietrzyć. Warto też pomyśleć o przygotowaniu sobie jedzenia wcześniej. Ja akurat zapierdalam po kuchni jak odrzutowiec i robię sobie kanapki, jajecznice, makaron na patelni gotuję, wszystko w przerwie a później mi timebanki lecą :D ale ja tak lubię.

@Cykor
Nie jestem taki otwarty te sprawy wydają mi się osobiste i ciężko mi się nimi dzielić. Może w przyszłości jak będę miał do tego większy dystans.

Fajna książka polecam. Strategie w niej zawarte pozwalają na duże zmiany jakościowe bez radykalnych reform w swoim życiu a drobnymi kroczkami w stronę rozwoju :) MUST

_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Ringo7030 Autor wątku
Ringo7030
BlackMember

Zapraszam do stakingu!
Piątek 9.12.2011 [85%/100%]

Czilek

Odpowiedz
Cytat
Ringo7030 Autor wątku
Ringo7030
BlackMember

Wczorajsza sesja

Ostatnia ręka 55 the big. UTG ogarniający player 19/16 po 166h z CO bez historii na niego był to szwed profit 130k. Co sądzicie? Sam później napiszę co myślę o tej ręce ale nie chciałbym nikomu niczego sugerować

No-Limit Hold'em Tournament, 6000/12000 Blinds (7 handed) - Hold'em Manager Converter Tool from FlopTurnRiver.com

UTG (t341106)
MP1 (t364942)
Hero (MP2) (t289742)
CO (t1433051)
Button (t198589)
SB (t1055990)
BB (t82880)

Hero's M: 16.10

Preflop: Hero is MP2 with Q, Q
UTG bets t29000, 1 fold, Hero raises t68400, CO calls t68400, 3 folds, UTG calls t39400

Flop: (t223200) 5, 8, J (3 players)
UTG checks, Hero checks, CO bets t163590, 1 fold, Hero raises t219842, CO calls t56252

Turn: (t662884) K (2 players)

River: (t662884) 9 (2 players)

Total pot: t662884

Odpowiedz
Cytat
B4tolOmeO
PokerStrategist

Nie mi to oceniać, ale w mojej subiektywnej ocenie zagrałbym tak samo. Pokazał AA,KK czy seta?

Odpowiedz
Cytat
dzjeszt
Oldschool Grinder

wg mnie dobry gracz(bez flow dziwnego) nie bedzie sie tam pchal z niczym innym poza premium...na ~20-30bb

ciezko tam zrzucic QQ(przy takim size pota), ale jesli wiem, ze to dobry gracz to zrzuce(grajac optymalnie), profit wiele nie mowi, bo moze to byc poprostu lucky ship.

Wg mnie jego cold call range 3 betu to JJ+, J na flopie nie jest fajny.AK jedynie z fd tak zagra, a tez nie wiem czy je zawsze calluje, jako ze po flopie srednio graja(fit or fold).

Na slabszego gracza to ez game, z tym, ze jesli grasz check to imo powinien to byc check fold, jesli chcesz stackowac na flopie, powinines zabetowac, liczac na jakies calle od pocketow, Jx ktore utg czasami moze miec, slabe fd/combodrawy.

Odpowiedz
Cytat
coorchuck
Oldschool Grinder

ja tam wole reshove pre, może na p* jest inna dynamika ale imo na reshove dostaniesz tam semi- luźny call , 3bet na tym staku vs utg wygląda bardzo mocno

Odpowiedz
Cytat