Miałem kręcić filmy z mojej gry, żeby urozmaicić bloga, ale podchodziłem do tego kilka razy i zawsze kończyło się na "Siema z tej strony Mateusz.".Bardzo mnie to śmieszy, nie pytajcie dlaczego, bo sam nie wiem .
♠_biggrin: ♠_biggrin: ♠_biggrin:
gl ciśnij 400$ roll na 2,2$ 180os miałeś ?
Opowiedz trochę więcej o początku swojego grania w tych sngach
Na początku ja i wariancja bardzo namiętnie się kochaliśmy.Dokładałem po kilka 2.20 do sesji MTT i zawsze wychodził jakiś ship.
Myślę, że po przedarciu się przez dżungle micro MTT nie miałem wtedy nawet 100 BI :D.
Dobrego rolla zbudowałem dopiero w kwietniu, ale poza normalnymi cashoutami kupiłem sobie TV żeby obejrzeć finał LM w cywilizowanych warunkach.
Podstawa to agresywne zarządzanie bankrollem.
fajne ostatnio masz wyniki
zebysmy jak najczesciej spotykali sie w HU na 15stkach:] i zebym Ja mial lucky rivery:P
Pzdr
qolczu, czemu nie?Biorę takie dwa HU w każdej sesji w ciemno, nawet jeśli miałbym zawsze dostawać po dupie :).
Postanowiłem, że nie będę wrzucał rąk w tradycyjnym formacie.Będą za to screeny.
Kilka z dzisiaj:
Jedna z dwóch niepewnych decyzji .11 rąk na gościa, gra 27/27 co zresztą widać.
Jeden z dżentelmenów popisał się wyśmienitym callem.
Zawsze miły widok.Zaczęło żreć.
A to następna z kolei ręka, już na FT.Turniej skończyłem na drugim miejscu, na FT było aż 6 moich milutkich przyjaciół donków.
Jeżeli chodzi o studa to prawie w ogóle dzisiaj nie grałem.Wklejam 2 troszke ciekawsze ręce.
Poker Stars $2/$4 Limit Stud Hi/Lo $0.25 Ante - 6 players - View hand 1335033
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter
3rd Street: (0.75 SB)
Seat 1: xx xx A :club:____Seat 1 folds
Seat 2: xx xx 8 :diamond:____Seat 2 calls____Seat 2 calls
Hero: A
A
9 :spade:___Hero completes
Seat 6: xx xx 7 :club:____Seat 6 brings in for $1____Seat 6 calls
Seat 7: xx xx T :spade:____Seat 7 folds
Seat 8: xx xx K :spade:____Seat 8 folds
4th Street: (3.75 SB) (3 players)
Seat 2: xx xx 8
3 :club:____Seat 2 checks____Seat 2 calls
A
9
2 :heart:___Hero bets
Seat 6: xx xx 7
K :heart:____Seat 6 checks____Seat 6 calls
5th Street: (3.375 BB) (3 players)
Seat 2: xx xx 8
3
T :diamond:____Seat 2 folds
A
9
2
K :club:___Hero bets___Hero calls
K
2 :diamond:____Seat 6 raises
6th Street: (7.375 BB) (2 players)
A
9
2
K
4 :diamond:___Hero checks___Hero calls
K
2
4 :heart:____Seat 6 bets
7th Street: (9.375 BB) (2 players)
A
9
2
K
4
7 :spade:___Hero checks
K
2
4
xx____Seat 6 checks
Poker Stars $1/$2 Limit Stud Hi/Lo $0.10 Ante - 7 players - View hand 1335058
3rd Street: (0.7 SB)
Seat 1: xx xx Q :diamond:____Seat 1 completes
Seat 3: xx xx 7 :heart:____Seat 3 calls
Seat 4: xx xx 4 :club:____Seat 4 calls
Hero: 4
A
6 :club:___Hero calls
Seat 6: xx xx 4 :heart:____Seat 6 folds
Seat 7: xx xx T :spade:____Seat 7 folds
Seat 8: xx xx 3 :heart:____Seat 8 brings in for $0.50____Seat 8 folds
4th Street: (5.2 SB) (4 players)
Seat 1: xx xx Q
J :diamond:____Seat 1 raises
Seat 3: xx xx 7
A :diamond:____Seat 3 bets____Seat 3 calls
Seat 4: xx xx 4
6 :spade:____Seat 4 calls____Seat 4 calls
A
6
5 :club:___Hero calls___Hero calls
5th Street: (6.6 BB) (4 players)
J
3 :spade:____Seat 1 calls
A
5 :diamond:____Seat 3 bets____Seat 3 calls
Seat 4: xx xx 4
6
T :heart:____Seat 4 folds
A
6
5
7 :spade:___Hero raises
6th Street: (12.6 BB) (3 players)
J
3
T :club:____Seat 1 calls____Seat 1 caps!
A
5
K :spade:____Seat 3 raises____Seat 3 calls
A
6
5
7
7 :diamond:___Hero bets___Hero 3-bets___Hero calls
7th Street: (24.6 BB) (3 players)
J
3
T
xx____Seat 1 checks____Seat 1 calls
A
5
K
xx____Seat 3 bets
A
6
5
7
7
9 :club:___Hero checks___Hero calls
Zagrałem dzisiaj 60 sitów.
Bankroll:3851 więc do przodu
P.S
Niestety obrazki nie wyszły jak trzeba.
P.S 2
Można zobaczyć poprzez skopiowanie linka
Witam ponownie.Nie wiem czy ktoś to czyta czy pieprze sam do siebie, ale kontynuuje pisanie i wklejanie obrazków.
Miałem dzisiaj zły stan umysłu siadając do sesji co poskutkowało brakiem koncentracji i wieloma niepewnymi decyzjami.Kilka z nich wklejam poniżej
Tutaj push oczywiście odpada.Zastanawiałem się nad callem.
Akcja to mój raise, później c-bet.Facet ogarnia i ma 100% fold to c-bet.Zrzuciłem to sposobem na czutke.
Poniżej donk callujący jak się miało okazać any two na wojnie blindów za co go Pani Bozia ukarała.
Tutaj moje zdjęcie z panem Arturem.
Jeżeli chodzi o studa to grałem dzisiaj wyjątkowo solidnie, a na dodatek z wyjątkowo dużą liczbą nieogarniających graczy.Efekt taki, że dostałem od nich mocno po dupie.
Pierwsza ręka dzisiaj i od razu dosyć ciekawa
Poker Stars $2/$4 Limit Stud Hi/Lo $0.25 Ante - 8 players - View hand 1335957
3rd Street: (1 SB)
A
K :diamond:___Hero completes___Hero calls
Seat 2: xx xx 6 :spade:____Seat 2 folds
Seat 3: xx xx 6 :club:____Seat 3 raises
Seat 4: xx xx 3 :spade:____Seat 4 brings in for $1____Seat 4 calls
Seat 5: xx xx 4 :heart:____Seat 5 calls____Seat 5 calls
Seat 6: xx xx J :spade:____Seat 6 folds
Seat 7: xx xx T :diamond:____Seat 7 folds
Seat 8: xx xx 9 :heart:____Seat 8 calls____Seat 8 calls
4th Street: (11 SB) (5 players)
A
K
K :spade:___Hero bets
Seat 3: xx xx 6
A :diamond:____Seat 3 calls
Seat 4: xx xx 3
7 :club:____Seat 4 calls
Seat 5: xx xx 4
J :diamond:____Seat 5 folds
Seat 8: xx xx 9
Q :diamond:____Seat 8 calls
5th Street: (7.5 BB) (4 players)
A
K
K
2 :spade:___Hero bets
A
Q :spade:____Seat 3 calls
Seat 4: xx xx 3
7
K :club:____Seat 4 folds
Q
T :club:____Seat 8 calls
6th Street: (10.5 BB) (3 players)
A
K
K
2
9 :spade:___Hero checks___Hero calls___Hero calls
A
Q
4 :spade:____Seat 3 bets____Seat 3 3-bets____Seat 3 calls
Q
T
J :heart:____Seat 8 raises____Seat 8 caps!
7th Street: (22.5 BB) (3 players)
A
K
K
2
9
5 :club:___Hero checks___Hero calls
A
Q
4
xx____Seat 3 bets
Q
T
J
xx____Seat 8 calls
Ciężko mi się szuka tych rąk i nawet jak rozegrałem coś interesującego to muszę poświęcić kilka minut żeby przebrnąć przez te hieroglify w Hand history.
Zagrałem 60 sitków co się robi już powoli standardem.
Bankroll:3642 więc trochę w plecy dzisiaj
1. Filmik na początek możesz nagrać bez audio - większa szansa, że się szybciej pojawi...... może jeszcze w tym tyg?
2. Jak robisz fotki i naciśniesz ALT - będziesz miał screena z aktualnym oknem.
screeny z tymi genialnymi callami jak z najniższych limitów
jaki masz roi na tych 15?
Hagi
Nie, jeżeli filmik to tylko z głosem.Bo co to za filmik bez głosu?
Co do tego ALT-a to nie za bardzo rozumiem.Mógłbyś to wyjaśnić, bo klikam i nic się nie dzieje :).
jociasija
Te calle to jeszcze nic.Najlepszy był bałwan który mnie callnął na big stackach, na FT, 3 left z, uwaga! 22! :D.Do tego grałem na niego tylko około 30% wiedząc, że jest niemądry, więc niezbyt agro.
Nie mam jak sprawdzić ROI z poszczególnych stawek.Mam problem z HM, który pokazuje mi tylko miejsca na FT.
Zauważyłem, że mam wątpliwości jedynie grając przeciwko totalnym unkom.Często nie mam pojęcia na jaki range ich obstawiać.Widać to na przykładzie rąk gdzie miałem A5s(Łatwy call na rega.) i AQs(Łatwy fold na rega.).
alt+ print screen
robi screen tylko z okna (programu) który jest obecnie na wierzchu
odfiltruj Players 1 - 180
Wielkie dzięki Kaczmarol.Męczyłem się z tym od kilku miesięcy :facepalm:.
Roi:
15$-38.2%(271)
12$-83.3%(118)
8$-76.3%(355)
7.70$-105.7%(205)
2.50$-111.1%(264)
2.20$-31.7%(4398)
W nawiasie ilość rozegranych sng.
Nie wiem czy wszystko ustawiłem ok, ale obawiam się, że tak.
Nie jestem zajebisty, po prostu mam farta.
Dziwi mnie też, że rozegrałem tylko 600 tych 15 i 8, a gram je już trochę czasu...
Aha jeszcze 35$- -20.7%(5).
Kurwa nie gram już w tego studa.Na dworze pada, "zimno".Dobry czas żeby pójść z dziewczyną do kina?Poczytać interesującą książkę?NIE NIE NIE, trzeba prze**bać 120 $ w grę o której się nie ma pojęcia.Koniec.
O to właśnie chodziło z altem
Co do ilości to w HMie sprawdź zakładke Data View i incomplete. Nie wiem dlaczego ale wpadają mi tam turki jako niezakończone...?!? Dziwne też, że u mnie większość mincashy tam ląduje...
Napisane przez MateuszPaker
Zdecydowanie, zdecydowanie najciekawszą grą jest Stud 8
i kropka! brawo dla Ciebie za inicjatywę i odnalezienie esencji pokera w S/8
ręka naprawdę ciekawa. na 6th było pewnym, że Seat3 będzie dążył do budowania puli z pewną Lo ręką, a Seat8 słusznie próbował Cię wyrzucić z, być może, OESD i dwoma parami
IMO jeśli bałby się flusha broniąc made straighta, nie grałby cap na 6th, wiedząc, że z taką ręką i tak sprawdzisz, więc wydaje mi się, że ostatecznie zgarnąłeś pulę High, czy się mylę i pokazał rolled 9's i missclick fulla na 7th
?
będę zaglądał
Mylisz się Ace
gdyż jego ręką startową było T98, oczywiście rainbow(Teraz nie potrafię znaleźć tej ręki ale na 90% to było to.) .Ogarniasz co ten facet zrobił?Ja już nie mam siły :D.
Gram coraz lepiej, a efekty coraz mizerniejsze.Na 2/4 to już na pewno nigdy nie usiądę w środku dnia w tygodniu bo siedziałem przy dwóch stołach 3-4 handed z tymi samymi ludźmi.
Jest mnóstwo sytuacji co do których mam wątpliwości, np.
-Mam TT-KK door T-K betuje na 3rd i później nie wiem co robić, gram z tą kartą bardzo bojaźliwie na następnych streetach i w 2/3 kończy się to foldem jeśli na 4th miałem 2 rywali.Czy dobrze jest to foldować kiedy obaj trafili kartę do low(Nie asa)?
Fajnie by było jakbyś zajrzał od czasu do czasu bo specjalistów od sng mamy mnóstwo w przeciwieństwie do Studa 8.
A może czułbyś się na siłach dać mi kilka treningów?
Jeśli na 3rd miałeś (TK)T to unikaj takich gier, chyba, że masz niemal free play (jako ostatni równasz bring in itp). (KT)K to już lepiej, ale bardzo trudno się rozgrywa samą high parę, a jeszcze trudniej zrzuca się kings-up na 4th.
Generalnie z high pair dążymy do wyrzucenia słabych rąk low i drawów high, gramy więc agresywnie. Dwie pary na 4th - jeszcze lepiej. Z jedną wysoką parą niemal zawsze powinniśmy poczekać z decyzją o foldzie do 5th street (chyba że mamy scary asa u rywala, sparowaną door card oponenta albo dwóch agresywnych rywali, itp). Mając dwie pary na 4th na pewno gram bet, na co na limicie 2/4$ 4-card-low i as+baby da nam pewny raise przy większej ilości graczy. Wtedy grałbym call (jeśli agresor jest tylko jeden) i dotrwał do 5th. Tam duży bet sprawia, że musimy zadecydować - jesteśmy w grze, czy nas nie ma. Bo taki studowy CBet na 5th od gracza grającego raise na 4th to standard. Ale jeśli my zagramy jako pierwsi, a tak pewnie będzie, to jego karta piąta może dużo nam powiedzieć.
Ale ja tu piszę, a musiałbym spojrzeć na rękę
Bardzo chętnie służę pomocą, jednak na udzielanie coachingu z limitów 2/4$ i 3/6$ to szczerze przyznam - nie czuję się na siłach. Na 2/4 jestem na plus, ale to za mała próbka i nie czułem wielkiego edge. Na 3/6$ robiłem tylko "shoty" (z braku stołów), więc trenowanie kogokolwiek byłoby nietaktem
Przewagę sporą czułem na 1/2$, ale to jednak różnica. I próbka też nie za duża.
Ale w dyskusję chętnie się włączę. Pozdro.
Dzięki za opisanie gry z wysoką parą.Jeżeli chodzi o średnie pary to na pewno ich nie overplayuje.Gram je przeważnie jako steal.W ogóle ostatnio bardzo dużo stealuje i staram się poszerzać swój range ze środkowych i późnych pozycji.
Moja gra jest bardzo niepewna i będę tutaj często wrzucał rozdania, które mam nadzieję ktoś mi czasami oceni.No, ale to od jutra, bo dzisiaj mieliśmy ze studem poważną kłótnie.
Pozdro
Moja dzisiejsza gra była całkiem niezła, ale przez długi okres czasu starsy nie dawały mi żetonów które w większości przypadków mi się należały.Sprawę załatwiło shipnięcie 15-tki.
Na początek wstawię rjuke w formacie "standardowym", gdyż zapomniałem zrobić screena.
Poker Stars $13.77+$1.23 No Limit Hold'em Tournament - t1500/t3000 Blinds + t300 - 8 players - View hand 1336806
SB: t10697 M = 1.55
BB: t30349 M = 4.40
UTG: t56347 M = 8.17
UTG+1: t26019 M = 3.77
MP1: t20842 M = 3.02
MP2: t30965 M = 4.49
CO: t46235 M = 6.70
Hero (BTN): t48546 M = 7.04
Pre Flop: (t6900) Hero is BTN with 5
2
7 folds
Myślę, że miałem tu łatwy push, biorąc pod uwagę charakterystykę gracza na SB, który był zwykłym, śmierdzącym szczurkiem kanałowym.
Tutaj przeciwko nowemu trenerowi :D.
A poniżej krótka historia mojego triumfu he he.
Dwójka zawodników która pozostała w turnieju grała jak należy.Wąsko callowała i szeroko stealowała, więc łatwo nie było.
Bankroll:3774$ i 84 centy.W góre!
Rozegrane sng:50 :rage:.Kurka, miałem grać minimum 75.
Robienie screenów wspomagając się altem dużo funkcjonalniejsze.
Może ktoś mądrzejszy ode mnie wie jeszcze jak wstawiać zdjęcia żeby od razu pojawiały się na forum?
Napisane przez MateuszPaker
HagiNie, jeżeli filmik to tylko z głosem.Bo co to za filmik bez głosu?
![]()
to może nagraj film bez głosu i do filmu opisz dane ręce typu: 2min 30 sek gram hu z aggrodonkiem... betuje/ raisuje ostro bo on do showdown "idze" z any cards
No ok.Nie wziąłem też pod uwagę, że nagrywając filmik z głosem musiałbym zrezygnować z normalnej sesji i skrócić ilość granych stołów o połowę.
Poza tym czuję się nieswojo rozmawiając z mikrofonem. ;).
Rozumiem, że najlepiej wrzucić go później na stronkę typu rapidshare?
na zdjęcie na fotosiku klikasz prawym "Pokaż obrazek" i potem z adresu html bierzesz kopiuj wklej