Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl50 77 16.02

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
119 Wyświetlenia

Full Tilt - $0.50 NL - Holdem - 9 players
Hand converted by PokerTracker 4

UTG: $44.70
UTG+1: $54.65
UTG+2: $18.75
MP: $77.45
Hero (MP+1): $62.75
CO: $53.05
BTN: $69.35
SB: $51.95
BB: $52.45

SB posts SB $0.25, BB posts BB $0.50

Pre Flop: (pot: $0.75) Hero has 7♥ 7♠

fold, fold, fold, fold, Hero raises to $1.50, fold, BTN raises to $4.50, fold, fold, Hero calls $3.00

Flop: ($9.75, 2 players) 3♦ A♣ A♥
Hero checks, BTN checks

Turn: ($9.75, 2 players) 5♥
Hero bets $6.50, BTN calls $6.50

River: ($22.75, 2 players) 2♥
Hero checks, BTN bets $18.00, fold

reg

Spoiler

Preflop: decyduje się na call 3-beta OOP ponieważ jesteśmy na lekkich deepach. Jest spełniona zasada call20. Jak nie trafie seta to nie będzie tragedii bo przeciwnik ma zbalansowany c-bet w 3-bet potach. Jak zaczeka na flopie będę próbował przejmować pule.

Flop: gra check.

Turn: tak jak zaplanowałem tak zrobiłem. Spada dobra karta która nie wpada w jego range. Przeciwnika pokazał słabość więc próbuje przejmować pule. Gram bet turn i bet river.

River: to złą karta bo uzupełnia się flush. Spokojnie mógł tak zagrać na turnie FD. Give up.

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
pozdroANDpocwicz

Check back na takim F w tym spocie bardzo często oznacza pot control z pocketem. Jeśli nie chcesz ładować tutaj 2 dużych betów, żeby wyrzucić KK to po prostu gram x/f.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

no ok... tylko ja tu chce ładować dwa bety bo napisałem, że bet turn i bet river ale czy tutaj ten uzupełniający się flush draw nie komplikuje nam sytuacji?
czy pomimo tego, że na river spada betujesz?

Odpowiedz
Cytat
pozdroANDpocwicz

Grajác 2 bety chcesz go wyrzucic z pocketow z ktorymi moze zagrac xb na F, wiec uzupelniajacy sie FD nie trafia w jego range, a w Twoj. Nie wydaje mi sie zeby villain z kierami zagralby tutaj xb F, a gralby cbet majac dobry spot do barellingu i brak showdown value. Mozesz tam zobaczyc czasem slowplayowanego Ax, ale nie powinno to sie wydarzyc zbyt czesto.

Odpowiedz
Cytat