Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL50 AJo 12.02

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
126 Wyświetlenia

Full Tilt - $0.50 NL - Holdem - 9 players
Hand converted by PokerTracker 4

MP: $50.00
MP+1: $50.00
CO: $57.55
BTN: $67.45
SB: $30.00
BB: $66.55
Hero (UTG): $66.10
UTG+1: $19.00
UTG+2: $20.75

SB posts SB $0.25, BB posts BB $0.50

Pre Flop: (pot: $0.75) Hero has J♣ A♥

Hero raises to $1.50, fold, fold, fold, fold, CO calls $1.50, BTN calls $1.50, fold, fold

Flop: ($5.25, 3 players) 9♥ T♥ K♠
Hero bets $4.00, fold, BTN calls $4.00

Turn: ($13.25, 2 players) 7♣
Hero bets $10.50, BTN calls $10.50

River: ($34.25, 2 players) 7♦
Hero checks, BTN checks

reg

Spoiler

Preflop: marginalne otwarcie ze względu na jednostolikowca na BB. Dostaje call od dwóch regów.

Flop: mam GS i decyduję się na barreling. Range trafia w mój percived range. Jestem vs regy którzy odezwią się jak będą mieć grubo.

Turn: dalej betuje grubo.

River: zauważyłem, że jak board się paruje blefy nie wychodzą. Coach też mi to powiedział. W tym przypadku zdecydowałem się poddać. Na każdej innej karcie gram shipa. Zastanawia mnie czy nie powieniem grać dalej bo board się nie paruje z flopem tylko z turnem, który jest blankiem. Nie zmniejsza mi kombinacji 99, TT, KK.
No nie wiem... chciałem być konsekwentny w swoim postanowieniu i zagrałem give up.
Teraz tak patrze na to, że przeciwnik może mieć tutaj 87s i trafia tripsa którego nie pasuje.

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
Demiurg12

hej

Dla mnie max co on tam ma to KJ/KQ , AK squezuje , wiec ja tam dalej betuje river , on sety/strita na takim boardzie powinien raisowac jak nie na turn to na river ,

Co do tego ze jak board sie paruje to nie powinines betowac/shipowac to chyba nie zrozumiałes w jakich przypadach , wydaje mi sie ze coach mowil ci o spotach gdzie chcesz repowac seta i grasz raise flop bet turn i ship river , to wtedy parujacy sie flop zmniejsza liczbe setow i czesto dostajemy call

Tutaj bedac open raiserem na river mozemy betowac dalej QJ/TT/99/KT/AA/AK , KK

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

NL100 KQs 24.01

wiesz... nie byłem pewny swojej decyzji dlatego zagrałem check

Odpowiedz
Cytat
Demiurg12

Tylko wiesz , po pierwsze roznica jest boardow , tutaj gosc na turn nie moze miec mocno bo by na 100% raisowal bo board jest ultra drawy a tam gosc moze spokojnie tak grac AQ/AK czy nawet seta

Nie wiem ja to tak widze rozdanie , ta 7 jest blankiem i ulepsza tylko 78 , on dla mnie ma tutaj max KQ , ktore mysle ze spokojnie uda mi sie tutaj rzucic sporym betem/shipem na river

Jezeli mi sie nie uda ( ale w 90% powinno) to tez nie ma tragedi , zaznaczam notke , jezeli zagrał tak strita/seta to leci notka , jezeli callnal mnie z jakims shitem typu KQ/KJ , to tez leci notka i nie barreluje go juz tak czesto z blefem tylko z value , tak czy siak ship na river wedlug mnie jest sporo ev+

Odpowiedz
Cytat