Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL50 K2s 09.02

8 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
146 Wyświetlenia

Full Tilt - $0.50 NL - Holdem - 9 players
Hand converted by PokerTracker 4

UTG: $50.75
UTG+1: $48.75
UTG+2: $51.75
MP: $50.00
MP+1: $52.75
CO: $33.45
Hero (BTN): $67.00
SB: $28.25
BB: $18.50

SB posts SB $0.25, BB posts BB $0.50

Pre Flop: (pot: $0.75) Hero has 2♥ K♥

fold, fold, fold, fold, MP+1 raises to $1.50, fold, Hero raises to $4.00, fold, fold, MP+1 calls $2.50

Flop: ($8.75, 2 players) 5♥ 7♠ A♠
MP+1 checks, Hero checks

Turn: ($8.75, 2 players) 8♥
MP+1 bets $5.25, Hero calls $5.25

River: ($19.25, 2 players) 5♠
MP+1 bets $8.25, Hero raises to $57.75 and is all-in, MP+1 calls $35.25 and is all-in

reg

Spoiler

Preflop, flop i turn to uważam, że dobrze zagrane.
Co do turna. To tutaj obstawiam go na AK i na każdym i gram shipa.

River: spada rewelacyjna karta dla mnie i nie umiałem się powstrzymać przed tym blefem. Planowałem już to na turnie, że nie tylko jest moim outem ale każdy jest doskonałą okazją do blefu. Jeszcze na dodatek jego sizing wyglądający do blocking bet z AK.
Jedno co zauważyłem, że to znowu jest paired board i nie wiem czy dobrze, że blefuje na takich boardach.

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
whyucry

teraz powiedz mi czy sądzisz że te karty do koloru są na tyle scary, ile ty masz tutaj rąk suited które tu na niego 3betujesz, co do jego sizu to się zgadzam, ale czy flusha tutaj nie będziesz betował na flopie?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

uważam że są scary, zaobserwowałem to gdy tak gram flush draw w 3-bet pocie gdy shipuje widze często fold
na flopie nie będę betował moje FD nigdy bo nie widze sensu, przede wszystkim 3-betuje for bluff... jeżeli przeciwnik ma tutaj KK, QQ, JJ to równie dobrze mogę zrzucić go na turnie i riverze, gram check back i realizuje swoje equity a też grając check na flopie zdobędę więcej info o sile ręki przeciwnika niż grając c-beta
odnośnie ilości rąk... to na tego przeciwnika gdy mam info, że calluje 3-bet oop mam same suited karty bo wiem, że calluje... więc wybieram ręce dobrze grywalne postflop. Nie będę tam miał Ax offsuitowych na pewno.
Problem tutaj jest taki, że board się paruje i to też zaobserwowałem, że blefy nie wychodzą na takich boardach.

Odpowiedz
Cytat
Demiurg12

hej

3bet pre ok , na flopie tez raczej nie cbetuje on ma fold to cbet w 3bet potach 22% wiec , co w sumie jest normalne jak tak mało calluje 3betow

Na turn tez zagrałbym call , ale river to jest fold on ma tam Ax przewaznie po takiej akcji i to jest czesto AQ/AK i ja tam sory nie widze fold equlity , na czerwie tak ale ty wogole nie repujesz tutaj fd , bo bys z FD betowal flopa i turna , to na co ty tutaj dla mnie wygladasz to jakis FD z :heart: lub 9x/6x

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

dlaczego chcesz betować flop i turn mając FD z
jest to konieczne?

Odpowiedz
Cytat
Demiurg12

Bo bys tutaj AK/AQ cbetował broniac sie przed drawem wiec dla balansu fd tez by trzeba było ,

A ogolnie to tez tutaj fd cbetuje prawie zawsze bo z niektorymi gram rasie/broke jak mi zagraja cbeta bo mam fold equlity na ich bluff raisy a jak dostane call to mam te 33%

Nom i tez cbetujesz zeby dostac 2 free card , udezysz flopa za 1/2 i sobie zobaczysz turn i river za free realizujac equlity

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

a na niższych flopach jak np 5:h 7:s 2:s też betujesz z FD?

Odpowiedz
Cytat
Demiurg12

tak , z tych samych wzgledow co napisałem na gorze , ale wiesz nie da sie generalizowac , tak jak ci pisałem w tym squez pocie , w pokerze wszystko zalezy od przeciwnika/boardu staka itp itd

Odpowiedz
Cytat