Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL50 KQs 05.02

8 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
136 Wyświetlenia

Full Tilt - $0.50 NL - Holdem - 9 players
Hand converted by PokerTracker 4

UTG: $20.90
UTG+1: $50.00
UTG+2: $134.70
MP: $50.95
MP+1: $36.20
Hero (CO): $50.00
BTN: $50.00
SB: $38.00
BB: $77.80

SB posts SB $0.25, BB posts BB $0.50, UTG+1 posts DB $0.50

Pre Flop: (pot: $1.25) Hero has Q♠ K♠

fold, UTG+1 checks, fold, MP raises to $2.25, fold, Hero raises to $6.00, fold, fold, fold, fold, MP calls $3.75

Flop: ($13.25, 2 players) 3♦ 8♣ 8♠
MP checks, Hero bets $6.50, MP calls $6.50

Turn: ($26.25, 2 players) 8♥
MP checks, Hero checks

River: ($26.25, 2 players) 4♦
MP bets $15.50, fold

reg

Spoiler

odnośnie flopa...
ok gram profitowy 3-bet... dostaje call
wiem, że c-betując robię rękę z ev+ na ev- ale....
czy na takim boardzi 388r można betowac dalej? range to JJ, QQ coś takiego może KK. No KK nie wyrzuca ale JJ, QQ raczej tak.
Chciałem grać bet, bet ale na turnie 8 trochę mnie wybiła z rytmu. Wątpie, żeby gość foldował QQ.
Jak tak gram to lepiej mocny bet flop i ship turn? czy odpuścić takie linie?

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
Demiurg12

hej

Ja tutaj juz odpuszczam na flopie , jego range to glownie TT-AA , on ma kosmiczny ten foldto3bet a taki board jest slaby , i szczerze zeby go wyrzucic to musimy tutaj udezac 3 razy a tego napewno nie chce bo bedzie to high variance play i proba zrzucenia rega z top rangu ,

Dlatego tak jak piszesz gramy dobry 3bet pre , ale potem na takiej strukturze nie ma co zamieniac reke w ev - spota

Odpowiedz
Cytat

to jest _idealny_ turn do dalszego barellingu, 3beczki = wp!!!!

1 beczka nie ma sensu, dla mnie zawsze 3, w ostatecznosci give up flop :) keeeep pressure

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

powiedz mi... w produkcji LoosingUpTheNit part1 w 5 minucie jest sytuacja w której squeezujemy z AQ i

SB: $52.95
Hero (BB): $100
UTG: $x
UTG+1: $x
MP: $x
CO: $100
BTN: $x

SB posts SB $0.25, BB posts BB $0.50

Pre Flop: (pot: $1.5) Hero has A♣ Q:h

fold, fold, fold, CO raises to $3, fold, SB calls $3, Hero raises to $13, CO calls $10, fold,

Flop: ($27.55, 2 players) 7:h 5:h 7:s

CO jest regiem 13/9 po 166h niestety Ft3b nie widze...

i ninjai mówi, że betuje tutaj flopa w 100% czasu

na pewno czegoś nie rozumie i stosuje złe koncepty w nieodpowiednich momentach...
pomóż mi zrozumieć dlaczego w tej ręce ninjai strzela 2-3 razy a w tej mojej lepszy będzie give up.
Czy możesz porównać te sytuacje?

Odpowiedz
Cytat
Demiurg12

hej

Jest duzo roznic , po pierwsze w pierwszej rece my 3betujemy i dostajemy call od gracza na ktorego mamy jakas wieksza juz probke tak i ktory folduje az 85% do 3betow , wiec calluje naprawde ultra silny range , czesto moze to byc tez trap co juz mi sie nie podoba i dla mnie on tam ma JJ+ przewaznie , moze nawet TT foldowac , i watpie aby kiedykolwiek udało nam sie go zrzucic 2 beczkami , nom czasem 3 , ale to tez bedzie ceizko bo jednak na 88x8x graczowi bedzie ciezko zrzucic tutaj QQ , i dlatego wole poddac sie odrazu

W drugiej rece jest troche inna sytacja , range na CO bedzie szerszy to raz , 2 to jest inny limit i dynamika tez jest inna , wiec gracz czesciej bedzie mogl tutaj nas light callowac i probowac floatowac , bo on wie ze sytacja open CO call od SB jest bardzo dobra dla BB do squezu , bo CO ma szeroko , SB ma słaba bo call wiec mozemy tutaj light squzowac , wiec jego range nie bedzie tak ultra mocny

Do tego on nas nie zna i my go tez nie az tak wiec mozliwe ze dostaniemy wiecej respektu

Tak mi sie wydaje , ale to jest moje zdanie , nie jestem taki dobry jak ninjaj i musiałbys go o to spytac prywatnie

I podsumowujac , dla mnie po prostu znajdziemy duzo lepszych fajniejszych spotow do budowania winratu/redline niz ten , ktory bedzie high variance i opierał sie na tym czy tutaj nit foldnie swoj TOP range , wiec tak jak pisałem nie ma co zamieniac spotu EV+ na EV- , znajdziemy spokojnie łatwiejsze spoty i lepsze

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

a są jakiekolwiek ręce i paired boardy vs reg na których chcesz grać c-beta i barreling?

Odpowiedz
Cytat
Demiurg12

hej

Nie da sie na to odpowiedziec , wiesz ze to zalezy od boardow/przeciwnikow i od dynamiki miedzy wami , nie da sie powiedziec o tutaj zawsze gram 3 razy a tutaj nigdy , itp , wszystko zawsze zalezy od wielu czynnikow

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

oczywiście... rozumię to dlatego też próbuje od Ciebie wyciągnąć przykłady i te czynniki od których to zależy. Chce poznać Twój sposób myślenia.
Jak sam widzisz próbuje wielu zagrań z różnymi blefami i przedziwnymi liniami i bardzo często piszesz, że to nie ma sensu. Dlatego jestem ciekawy skąd bierze się Twoja red lina.
Pisałeś, że nie masz pomysłu na film. Myślę, że mógłbyś podjąc się tematyką red line. Jak pewne zagrania wpływają na tą linie. Grając tak lecimy w dół i pokazujesz to na wykresie po sesji... itp.

Odpowiedz
Cytat