Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl100 Aa 05.02

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
123 Wyświetlenia

Full Tilt - $1 NL - Holdem - 8 players
Hand converted by PokerTracker 4

MP: $100.00
MP+1: $186.00
CO: $99.00
Hero (BTN): $109.00
SB: $203.00
BB: $110.85
UTG: $205.55
UTG+1: $120.25

SB posts SB $0.50, BB posts BB $1.00

Pre Flop: (pot: $1.50) Hero has A♥ A♠

fold, fold, MP raises to $3.00, fold, fold, Hero raises to $9.00, fold, fold, MP calls $6.00

Flop: ($19.50, 2 players) Q♦ 7♣ 3♣
MP bets $9.75, Hero calls $9.75

Turn: ($39.00, 2 players) 8♥
MP bets $19.50, Hero raises to $39.00, MP calls $19.50

River: ($117.00, 2 players) 9♣
MP bets $42.25 and is all-in, fold

reg

Spoiler

notka: [P] Called 3Bets out of position with {TT,66,JTs,AJo} (5)

Na flopie tak naprawdę nie wiedziałem co zrobić. Nie chciałem tego foldować bo wydaje mi się, że bardzo weak to by było. Dlatego decyduję się na call ale dalej nie wiem nic o sile ręki przeciwnika. On tutaj może mięć wszystko KK, sety, flush drawy TPTK.
Na turnie dalej przeciwnik betuje. Tak jak wyżej napisałem chciałem się dowiedzieć jak najtańszym kosztem o sile. Jestem świadomy, że call na turnie commituje mnie już.
Gram minraise, żeby spowolnić akcje. Jak shipnie jestem dead. Jak callnie jestem behind, no i wyciągam value od jego FD i gorszych łap i daje mi to możliwość zobaczenia za free sh.
Na river po takiej akcji nie widzę sensu callować widocznie musiał drawować. Może miał jakieś AKs albo AQs. Taka linia to na pewno nie jest oznaką słabości więc call byłby kompletnie bez sensu.
Pytanie czy nie lepiej i taniej byłoby zagrać taki minraise już na flopie? Znacznie taniej by to wyszło.

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
pozdroANDpocwicz

Ta notka wygląda mi na note caddy lub jakąś inną robioną z automatu, więc bym się nią zbytnio nie sugerował. Patrząc na jego fold to 3bet i 4bet jego calling range widziałbym tak: QQ+ i AKs. Nie wydaje mi się, żeby on sprawdzał twój 3bet jakoś luźno, ale może spokojnie callować top range i 4betować blefy. Ten donkbet na F jest dość dziwny i nie bardzo rozumiem co on tutaj chce osiągnąć. Nie jestem w stanie obstawić go na jakąkolwiek rękę, więc bym pewnie zagrał calldown. Jeśli donkuje tutaj QQ lub AK w clubsach to koniecznie to notuje.

PS. Mam nadzieje, że yac się tutaj wypowie... Może on się spotkał z czymś takim.

Odpowiedz
Cytat
repoorTer

P Nie wydaje mi sie, zeby z topsetem tak gral, nie wydfaje mi sie tez zeby jakos trzymal niższe bo ma b waski range. Ja tu gram calldown lub szip na ternie i tyle. Ogolnie to sizing mi smierdzi drawem i moznaby to szipnac na R, ale nie wiadomo czy callnie tam drawa do szipa, a na R na kazdej karcie przywali . Jak wejdzie draw to fold, jak nie to calldown.

Odpowiedz
Cytat
yac
Trener
yac

Cześć

Ja takie akcje widziałem najczęściej z TP/overpara albo setem - ludzie z drawem raczej wolą grać pod FE i x/r albo x/c i potem donkbet (rzadziej), tak więc najbardziej optymalną opcją wydają się calldowny. W razie gdy ma drawa to powinien betnąc go na riverze (agresję ma wysoką), tak więc max EV wydają się calldowny na non-treflowych i non-Q riverach.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat