Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl100 Jj ex.02 03.02

7 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
95 Wyświetlenia

Full Tilt - $1 NL - Holdem - 9 players
Hand converted by PokerTracker 4

MP+1: $69.75
CO: $72.40
BTN: $44.00
SB: $60.60
Hero (BB): $100.00
UTG: $134.45
UTG+1: $87.00
UTG+2: $163.10
MP: $81.05

SB posts SB $0.50, Hero posts BB $1.00

Pre Flop: (pot: $1.50) Hero has J♥ J♣

fold, fold, fold, fold, fold, fold, fold, SB raises to $3.00, Hero calls $2.00

Flop: ($6.00, 2 players) 6♦ 9♠ K♠
SB bets $4.00, Hero calls $4.00

Turn: ($14.00, 2 players) 3♥
SB checks, Hero checks

River: ($14.00, 2 players) 5♣
SB bets $7.00, Hero calls $7.00

reg 4t

Spoiler

Jak rozgrywać JJ w takiej sytuacji?
Preflop nie widze opcji, żeby 3-betować i stackować dlatego decyduje się na call.
Co robić na flopie gdy c-betuje?
Przeciwnik ma bardzo szeroki raneg i duży c-bet więc robi to na pewno z całym swoim zasięgiem. Na pewno call musi być. Jest sens raisować mid stacka?
Czy po jego checku na turnie powinienem betować? no nie wiem... mam showdown value więc jakoś nie widziałem sensu wyrzucania go z air z Kx na pewno go nie wyrzuce dlatego gram pot control i check back.
Co robić na river? Czy call jest prawidłowy?

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi

JJ vs midstack na blindach to spokojnie mozesz stackowac, przeciez on Ci tam bedzie wrzucal, 77-TT, AQ, AJ..

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

popatrz na jego Ft3b
poważnie uważasz, że będzie wrzucał 77-TT, AQ, AJ

Odpowiedz
Cytat

Na blindach wyglada to troche inaczej. Popatrz na 4bet resteal BU, CO.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

hmmm.. dalej widzę wysokie statystyki foldów do resteala, a 4bety to próbki na pewno po jednej na pozycje
no nie wiem

Odpowiedz
Cytat

Ale popatrz ile on stealuje - musi duzo foldowac, bo jako midstack nie ma calling rangeu do 3betow, wiec nie bedzie bronil JTs callami z pozycja itd. - po prostu nie sadze, aby on tutaj TT czy AQ odpuszczal na blindwar, no chyba ze mamy do czynienia z jakims na prawde nitowatym MSSem. Minus jest taki, ze ma on 60bb, wiec faktycznie moze stackowac sie troche bardziej tight. Ale na <50bb zawsze gralbym tutaj 3bet.

Odpowiedz
Cytat
pozdroANDpocwicz

Nie podoba mi się 3bet/broke w tym spocie ze względu na jego duży ft3bet i stack 60bb. Grasz tutaj vs szeroki range, ale przeciwnik nie ma tendencji do barellowania, więc nie spodziewam się od niego 2 beczek z blefem. Call na F mi się podoba. Grałbym tutaj raise z niższymi pocketami lub z jakimś equity w postaci gutshota itp. Na T postawiłbym value beta, bo przy 30% cbecie na T i 31% WTS możesz zobaczyć u niego x/c na T od JT, FD, A9, TT. Na blankowym R biorę wtedy xb i mam darmowy showdown.

Odpowiedz
Cytat