Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL100 AKs 28.01

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
109 Wyświetlenia

Full Tilt - $1 NL - Holdem - 9 players
Hand converted by PokerTracker 4

UTG+2: $102.90
Hero (MP): $120.85
MP+1: $104.65
CO: $100.00
BTN: $113.35
SB: $131.40
BB: $127.95
UTG: $147.85
UTG+1: $56.40

SB posts SB $0.50, BB posts BB $1.00

Pre Flop: (pot: $1.50) Hero has A♣ K♣

fold, fold, fold, Hero raises to $3.50, fold, fold, fold, SB raises to $11.00, fold, fold

reg

Spoiler

Jakbym był na CO to gram 4bet/broke ale dlatego, że jestem na MP. Jego 3bet z SB to 7% odpuszczam. Nie chce grać 4bet/fold a call mi się nie podoba.

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi

Czemu nie call z pozycja? Jesli nie callowac AKs do 3betow, to co?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

nei podoba mi bo to za silna łapa na just call, bardzo często minę się z flopem a przeciwnik na nietrafionym flopie mając c-bet 75% wyrzuci mnie ze słabszą ręką a tym samym popełnie bład.
Wole inne gorsze ręce callować niż AKs albo mój top of top range jak AA, KK z którymi będę grał easy game.
W ogóle to nie jest blind war tylko MP vs SB.
No nie wiem... w sumie się uczę więc mogę się mylić w tym co napisałem.

Odpowiedz
Cytat
yac
Trener
yac

Cześć

Wow, foldujesz AKs IP? Nigdy bym tego nie robił nawet z UTG. Imo jeśli nie chcesz się stackować (co jest ok, bo typ raczej nie shipnie tutaj JJ, a tymbardziej AQ, więc call jest spoko). On na SB raczej nie ma innego wariantu na granie AQ i KQ jak po prostu 3bet (fajne blockery itd,) i to są ręce, które dominujesz. Nawet jak nie trafiaz to też możesz grać na niskich boardach - a to dlatego, że rywal będzie blefował Twoje outy (np. ma AQ, na turnie spada K i on betuje).

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat