Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL100 AJs 26.01

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
182 Wyświetlenia

Full Tilt - $1 NL - Holdem - 9 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: $210.90
SB: $63.80
BB: $108.10
UTG: $197.55
UTG+1: $104.15
Hero (UTG+2): $119.20
MP: $22.40
MP+1: $100.00
CO: $69.25

SB posts SB $0.50, BB posts BB $1.00

Pre Flop: (pot: $1.50) Hero has A♦ J♦

UTG calls $1.00, fold, Hero raises to $4.50, fold, fold, fold, fold, SB calls $4.00, fold, fold

Flop: ($11.00, 2 players) 9♣ J♠ 4♥
SB checks, Hero bets $7.00, SB raises to $14.00, fold

reg 5t

Spoiler

Nie wiem czy dobrze, że sfoldowałem ale uznałem że takie zagranie będzie najlepsze.
Przeciwnik jest raczej pasywny wwsf 35%. Jego cc to 6% więc same pp. Jest OOP więc już na flopie próbuje wyciągnąc max value i zestackować sie. Robi to na dry boardzie i może próbuje mnie zlevelować.
hmm a tak w ogóle to określając range przeciwnika to tak naprawdę trudno jest mi wymienić gorsze ręce z którymi to robi... KJ? QJ? nie sądze żeby je miał bo cc to 6%.
QQ, KK, AA które trapuje spokojnie są w jego rangu. Liczyć, że TT, 88? nie sądzę. Mamy zaledwie AJ więc wole nie ryzykować i foldować.

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi

To niskie wwsf to na pewno jest jakiś bad run, popatrz na frekwencje jego steali + af + afq + RAISE CBET!! -> ja tu na pewno gram call na ten raise, pod takie oddsy na flopie mamy profitowy call, wystarczy że on tam x czasu blefuje

jedyne co jest dziwne w sumie to fold to cb 61% i rase cb27%, czyli tak jakby nie callowal, tylko faktycznie czesto raisowal jesli trafil

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

widziałem tą statystykę podczas grania tej ręki tylko w tym przypadku to nie jest rasie c-bet tylko checkraise... a jego xr jest mały.

jak oceniasz range przeciwnika? z czym gorszym może to robić? nie oceniam tego minraisu jako blefu. Zobacz na jego donk bet.

Odpowiedz
Cytat
r4mz3s

z tego co widać, to ziomek blindy gra dość luźno i raczej pasywnie. to że w puli jest limper pewnie też poszerza nieco jego calling range.

agg freq po streetach ma b. wysokie, aczkolwiek wwsf - nie, co może wskazywać na to, iż ziomek ma tendencje do wykazywania agresji w złych spotach (czy to z blefami, czy overplayowania value) i ten wydaje się być jednym z nich. board jest mega suchy, Ty cbetujesz tam ~100% swojego range, więc czemu nie xr.

co do range, to PP < J bym się nie spodziewał raczej, bo od tej części oczekiwałbym raczej donkbeta od tego przeciwnika; blefy i jakieś Jx -- jak najbardziej.

EDIT:
... ale patrząc na styczeń, co ja tam wiem... :f_cry:

Odpowiedz
Cytat
pozdroANDpocwicz

Jeśli betujesz tutaj F to imo musisz robić calldown. AJ to tutaj top Twojego range i nie wyobrażam sobie grać z taką ręką bet/fold na tego gracza. Jeśli boisz się jego raisów to możesz pot controlować. Jednakże przy raise cbet 27% to on ma tam sporo blefów i gorszych Jx.

Odpowiedz
Cytat