Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl100 Jj 18.01

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
128 Wyświetlenia

Full Tilt - $1 NL - Holdem - 7 players
Hand converted by PokerTracker 4

CO: $92.50
BTN: $143.30
Hero (SB): $215.85
BB: $113.55
UTG: $151.10
UTG+1: $100.00
MP: $27.40

Hero posts SB $0.50, BB posts BB $1.00

Pre Flop: (pot: $1.50) Hero has J♣ J♥

fold, fold, fold, fold, BTN calls $1.00, Hero raises to $5.00, fold, BTN calls $4.00

Flop: ($11.00, 2 players) 5♣ 7♦ K♦
Hero bets $7.00, BTN calls $7.00

Turn: ($25.00, 2 players) 3♦
Hero checks, BTN checks

River: ($25.00, 2 players) K♣
Hero bets $12.00, BTN calls $12.00

jednostolikowiec

Spoiler

zainspirowany produkcją Yaca 'Gdzie tracimy najwięcej pieniędzy?' zacząłem sprawdzać linie w których tracę $.
Już pierwsza linia zaprezentowana w filmie c-bet flop i check turn ujawniła że popełniam błąd.
np z pocketami (22-66) c-bet flop i checked turn to -$27.20
z pocketami (TT-77) -$43
z JJ nie jest tak żle bo jestem na +$78 ale jest to spowodowane jedną ręką z fiszem która dała dochód, tak byłbym na pewno na -.

Jak z pocketami 22-66 robiłem fatycznie bardzo widoczne błędy i można je wychwycić to z rękami typu JJ-77 już jest gorzej. Często trafiamy middle pair i gramy c-bet a później gramy check na turnie. Wydaje mi się, że to mnie kosztuje najwięcej pieniędzy.

Nie wiem czy jesteś wstanie mi tutaj pomóc? Chyba, że tym tematem zajmniemy się na coachingu?

Wiem, że to próbka jest bardzo mała bo to zaledwie 12k handsów a przy wyfiltrowaniu wychodzi 6rąk(5 przegranych 1 wygrana właśnie ta) ale gdy weźmiemy wszystkie pockety 77-JJ, w których na flopie jest 1oc to na pewno zobaczymy, że trace kase.

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
pozdroANDpocwicz

Problem cbet F i x/f T raczej nie dotyczy gry z fishami. Jedyna sytuacja, gdy gram tą linie to cbet na gracza z ftcbet 60+, a na innych często gram conajmniej 2 beczki, albo x/f już na F.
Co do tego spota to dość często masz na T value beta, ale FD to wielka część jego range, więc ta 3 psuje nam akcje. Grając drugi bet nie wyrzucisz lepszych rąk, a jedynie gorsze. Grająć x/c T i x/f R palisz kase, więc x/f T na tej konkretnej karcie wydaje mi się ok o ile nie podejrzewam villaina o częste blefy, a nie widuje zbyt często betów od underpair u fisha na karcie uzupełniającej flasha. Po jego checku na T na R jest value bet od 7x, 88-QQ. W skrócie wp.
Jeśli natomiast spodziewasz się dostać blef na T to wole zagrać bet samemu, bo nie będę w stanie callować 2 betów na tym boardzie.

Odpowiedz
Cytat