Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL100 AJs 16.01

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
118 Wyświetlenia

Full Tilt - $1 NL - Holdem - 8 players
Hand converted by PokerTracker 4

BB: $100.00
UTG: $35.00
UTG+1: $91.00
MP: $323.70
MP+1: $162.55
Hero (CO): $102.00
BTN: $110.90
SB: $40.00

SB posts SB $0.50, BB posts BB $1.00

Pre Flop: (pot: $1.50) Hero has A♥ J♥

fold, fold, fold, fold, Hero raises to $2.00, BTN calls $2.00, fold, fold

Flop: ($5.50, 2 players) 2♥ 9♠ T♠
Hero bets $4.00, BTN calls $4.00

Turn: ($13.50, 2 players) A♦
Hero bets $10.00, BTN calls $10.00

River: ($33.50, 2 players) 4♥
Hero checks, BTN checks

reg 8t

Spoiler

gość ma weak statsy dlatego decyduje się na bet, bet, bet. Gość się złamie na ship na river.
Czy taki game plan jest ok? czy checkraise też wchodzi w grę?
Na river chciałem spróbować bluff catchować ale wygląda na to że gośc chyba nie jest zdolny do zamienienia ręki blef dlatego też fajną opcją byłby thin value bet za 1/3 psb od JJ, Tx co myślisz?

co do pop upa to używam tylko tego

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi

W sytuacji BTN vs CO spodziewam sie czesto jakiejs akcji na tym flopie od przeciwnika, jakichs bluffraiseow itp. no i calli. Mysle ze jesli decydujemy sie betowac flop to warto to kontynuowac bo cbet / give up turn tu imo bedzie strata kasy.

Check/call river jest ok, tu duzo drawow nie weszlo, duzego beta on na pewno nie sprawdzi, wiec albo gramy niski bet albo x/c, ale overall mysle ze bluffcatchowanie bedzie bardziej +EV + grajac niski bet nadziewamy sie na raise'y

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

od gracza z w$sf 41% nie spodziewam się fancy playów... więc myślę, że ten thin value bet byłby fajny bo na pewno przeciwnik nie wykorzysta tego i nie będzie raisował

Odpowiedz
Cytat
pozdroANDpocwicz

Jeśli już się decyduje grać cbet na F to zawsze gram 3 beczki na tego typu gracza, a już na pewno, kiedy trafiam jeden ze swoich outów. Na T spada A i on powinien się tam spodziewać beta w 100% przypadków, więc powinien callować z gorszymi parami. Na blankowym R gram jeszcze beta za 1/2 puli i licze na call od TT-KK, czasem niskiego AsXs. Pomysł niskiego sizingu jest ok, ale nie wydaje mi się, żebyś kiedykolwiek tak betował z blefem i wygląda on dość mocno.

Odpowiedz
Cytat