Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL100 QQ ex.01 15.01

7 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
298 Wyświetlenia

Full Tilt - $1 NL - Holdem - 7 players
Hand converted by PokerTracker 4

Hero (BTN): $100.90
SB: $59.40
BB: $36.95
UTG: $40.00
UTG+1: $49.85
MP: $212.45
CO: $106.45

SB posts SB $0.50, BB posts BB $1.00

Pre Flop: (pot: $1.50) Hero has Q♥ Q♦

fold, fold, fold, CO raises to $4.00, Hero raises to $12.00, SB calls $11.50, fold, CO calls $8.00

Flop: ($37.00, 3 players) 4♥ 5♦ 8♦
SB checks, CO checks, Hero bets $88.90 and is all-in, fold, CO calls $88.90

Turn: ($214.80, 2 players) 5♥

River: ($214.80, 2 players) A♦

reg 7t

Spoiler

sb to jednostolikowiec 44/0 po 16h

Preflop: z regiem miałem już dynamikę i bardzo grał na mnie 4-beta... przed momentem na innym stole zagrałem mu 3bet/shove więc spodziewałem się kolejnej akcji z jego strony i byłem gotowy na kolejny ship z QQ

Flop: dostaje dwa calle i patrzac na stack jednostolikowca, zostało mu $47.40, nie widze innej opcji jak over bet za jego stacka... betując za tą sumię i tak jestem scomitowany z regiem więc wybieram ship all in...
Może być taki plan? czy to jest błędne myślenie?

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
pozdroANDpocwicz

Grasz z regiem, więc jakiś lvling wchodzi w grę, ale ja zaproponowałbym Ci jednak zagrać bet za 1/2 puli, żeby regowi dać szanse zrobić jakiś słaby call z 99-JJ. Jakby nie było na tym flopie FD fajny byłby jeszcze bet za jakieś 10$, żeby wyindukować spaz od rega. Wiadomo, że on czasem pokaże nam jakiegoś seta bo ma tutaj sporo pp w swoim range, ale powinniśmy się skupić tutaj, żeby wyciągnąć od niego jeszcze jakieś pieniądze od pp, które nie trafiły seta. SB w tym spocie traktuje raczej jako swego rodzaju dead money w puli.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

rozumie, że jak betujemy 1/2 psb na jego raise nie foldujemy...
a jesteśmy wstanie kiedykolwiek foldować na jego raise?

Odpowiedz
Cytat
pozdroANDpocwicz

Przepraszam zapomniałem dopisać, że grając za 1/2 puli i widząc agresje od CO niestety musimy pasować. Jak wspomniałem wcześniej jego range to głównie pp i często może mieć sety. Jeśli F jest suchy i raczej bezpieczny i zdecydujesz się zagrać tego raptor beta to oczywiście gramy call, bo raise jest właśnie tym co chcemy osiągnąć. Uważałbym jednak z tymi raptor betami bo potrafią być zgubne i musisz dobrze dobierać boardy. Najlepszym boardem byłoby coś w stylu 226r.

Odpowiedz
Cytat

Mógłbyś wytłumaczyć co to jest raptor bet? taki co ma wyindukowac spazza?..

Odpowiedz
Cytat
pozdroANDpocwicz

Napisane przez yro77

Bardzo mały bet względem puli np bet 12 do puli 40. Trzeba go stosować rozsądnie i najlepiej na suchych, bezpiecznych boardach i zazwyczaj w 3bet-4bet pocie.

Odpowiedz
Cytat
r4mz3s

Napisane przez pozdroANDpocwicz

Napisane przez yro77

Bardzo mały bet względem puli np bet 12 do puli 40. Trzeba go stosować rozsądnie i najlepiej na suchych, bezpiecznych boardach i zazwyczaj w 3bet-4bet pocie.

od David "raptor[jakieś cyferki]" Benefield, który grał crazy monkey button style i jako jeden z pierwszych stosował tego typu cbety w single-raised-/3b-/4b- pulach w przeciwieństwie do ówcześnie panującego trendu 2/3-3/4 psb.

Odpowiedz
Cytat