Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL100 A3s 14.01

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
142 Wyświetlenia

Full Tilt - $1 NL - Holdem - 9 players
Hand converted by PokerTracker 4

MP: $30.40
MP+1: $115.80
CO: $108.30
BTN: $102.65
SB: $38.50
Hero (BB): $113.70
UTG: $103.50
UTG+1: $101.50
UTG+2: $246.45

SB posts SB $0.50, Hero posts BB $1.00

Pre Flop: (pot: $1.50) Hero has A♦ 3♦

fold, fold, fold, fold, fold, fold, BTN raises to $2.50, fold, Hero raises to $9.00, BTN calls $6.50

Flop: ($18.50, 2 players) A♣ 5♣ 9♥
Hero bets $12.00, BTN raises to $24.00, fold

reg 11 t

Spoiler

za dużo z przeciwnikiem nie grałem spotów... zastanawiam się co on tym minraisem chce osiągnąć i co on w ogóle znaczy?

co robić z AK, AQ vs taki minraise? fold byłby mega sick więc chyba stack off...

ten minraise wyglada mi na tanie zdobycie informacji o sile mojej ręki. Przeciwnik może tutaj mieć jakieś AJ, AT może AQ które callował i teraz zagrywa freeza... no nie wiem.

Nie jestem żadnym wirtuozem na NL100 więc jestem świadomy, że goście będą mnie ekspoatować.
Jaki mieć plan? na preflopie, postflopie vs taki przeciwnik...

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi

Na pewno nie fold na flopie, to wyglada mi na pure blef.

Odpowiedz
Cytat
r4mz3s

min3b? ;-D

OOP, imo fold. IP, cena dobra, można sprawdzić i zobaczyć co kolo dalej uczyni, bo po Twoim callu raczej nie będzie Cię próbował wyblefować z TP w 3b pot -- i dlatego właśnie z AQ/AK bym wrzucał już na flopie.

nl100 i eksploatujący Cię wirtuozi, lol... :nh
a Ci, którzy się takimi wydają na pierwszy rzut oka są w 99% przypadków co najwyżej b/e.

Odpowiedz
Cytat

szczególnie tacy co zrzucają AK na turnie w wiadomym spocie heh :) dobra juz nie bede sie czepial ; d

ale ogarnij mindset

Odpowiedz
Cytat
r4mz3s

w000t?

Odpowiedz
Cytat
pozdroANDpocwicz

Pamiętaj, że ręce typu A3s 3betujesz dla blefu i mimo trafienia TP musisz pamiętać, że Twój kicker praktycznie nie istnieje dopóki się nie sparuje. Ten minraise jest podejrzany, ale ja bym tutaj prędzej widział próbę wyciągnięcia stacka z 99, czy może A9. Wątpie, żeby to było kiedykolwiek blefem, czy jakimś FD.
AK, czy AQ sytuacja się troche zmienia bo nasz kicker jest już dużo lepszy i jestem w stanie bluffcatchować na bezpiecznych boardach. Problem jest taki, że villain ma duży fold to 3bet i jeśli on się odzywa na takim boardzie to wydaje mi się, że po prostu trafił.

Odpowiedz
Cytat