Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl100 Kk 14.01

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
129 Wyświetlenia

Full Tilt - $1 NL - Holdem - 8 players
Hand converted by PokerTracker 4

CO: $358.40
Hero (BTN): $105.40
SB: $100.00
BB: $133.00
UTG: $196.65
UTG+1: $143.80
MP: $152.65
MP+1: $42.10

SB posts SB $0.50, BB posts BB $1.00

Pre Flop: (pot: $1.50) Hero has K♣ K♠

UTG raises to $3.00, fold, fold, fold, fold, Hero calls $3.00, fold, fold

Flop: ($7.50, 2 players) 7♣ J♣ 9♦
UTG bets $5.00, Hero raises to $16.00, UTG raises to $42.50, fold

reg >10t

Spoiler

Preflop: przeciwnik mało 4-betuje dlatego decyduje się na call.

Flop: jakaś inna alternatywa rozegrania?

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
r4mz3s

próbka nie duża, ale ziomek wydaje się pasować w miarę sensownie na 3bety, 1on1, otwierając UTG, będąc OOP i widząc Twój 3b -- raczej będzie sporo pasował, więc preflop ok. jeśli masz jakichś squeezerów za sobą lub MMSów, to tym bardziej.

niebardzo wiem, co chcesz zdziałać raise'ując ten flop... dostać call od QQ, shipnąć bricked River i napisać "pure pwnage, donk!"? hehe, pomarzyć dobra rzeczy, aczkolwiek...

ręce =< TT pasują, UTG AJ[?] nawet nie wiem czy koleś to tam otwiera, też nie ma tam czego szukać; KQcc blokujesz, AQcc? no jeśli to ma, to gratz dla niego, bo zmusił Cię do spasowania Twojej częsci equity we flipie.

call, call, call FTW, daj mu się wyszaleć z AJ (jeśli to tam ma) czy czymkolwiek, jeśli wpadnie 2c to koleś z AcX czy czymś podobnym najpewniej barreluje dalej.

---
wiemy jaki miałeś plan, ale czasami sytuacja tak się zje***, że trzeba go ułożyć od nowa albo porzucić całkowicie i wiać. [;

Odpowiedz
Cytat
repoorTer

ja tu folduje asy na miejscu goscia :D

Odpowiedz
Cytat
r4mz3s

Napisane przez trooperos
ja tu folduje asy na miejscu goscia :D

to inna sprawa, no ale... ludzie robią głupie rzeczy, dlatego nie uwzględniłem tego w range jako pewniak. tak czy siak, nic się nie zmienia.

Odpowiedz
Cytat
pozdroANDpocwicz

Mając agresywne blindy call F jest ok. Jeśli blindy są raczej pasywne to nie jestem zwolennikiem takiego rozgrywania KK, ale jestem w stanie to zrozumieć. Nie rozumiem zupełnie Twojego raise na F. W mojej opinii takim zagraniem izolujesz się wyłącznie na lepsze ręce. Zagrałbym tutaj call i revaluate na każdej kolejnej karcie. Z jego range bijemy praktycznie jedynie QQ i blefy.

Odpowiedz
Cytat