Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL100 T8s 12.01

9 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
224 Wyświetlenia

Full Tilt - $1 NL - Holdem - 8 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: $100.00
Hero (SB): $119.45
BB: $100.00
UTG: $130.10
UTG+1: $100.30
MP: $111.05
MP+1: $100.00
CO: $100.00

Hero posts SB $0.50, BB posts BB $1.00

Pre Flop: (pot: $1.50) Hero has T♦ 8♦

fold, fold, fold, fold, CO raises to $3.00, fold, Hero raises to $10.00, fold, CO calls $7.00

Flop: ($21.00, 2 players) 7♣ T♠ K♠
Hero bets $12.00, CO raises to $30.00, fold

reg 9t

Spoiler

Preflop: na BB też reg więc btn będzie stealował z any two. Decyduje się na 3-bet ze względu na jego wysoli fold to resteal. Będzie to autoprofit.
Flop: calling range przeciwnika to PP, może jakieś SC. Na blind war może to robić znacznie luźniej.
Decyduje się na c-bet bo grając check juz nic nie możemy z tym zrobić. Daje przeciwnikowi przejąć inicjatywe dlatego c-bet chyba będzie lepszy. W jego rangu mogą być QQ-JJ, które zagra pasywnie i uda mi się je zrzucić na póżniejszych streetach.

Co myślicie?

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi

To byłem ja, heh. Na pewno Cię calluje znacznie szerzej z pozycją, czasem poleci light 4bet bo kojarzę Cię z forum i mam jakiś gameplan postflop, więc nie sugerowałbym się statystykami - i to na takiej próbce (wwsf 38, wssd 40 - wtf?) - tylko bardziej dynamiką/etc.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

zdążyłem przeczytać :)
odniose się pózniej do tego co napisałeś bo musze lecieć

Odpowiedz
Cytat

Sorry, trochę zmieniłem posta bo jeszcze jestem ciekaw co inni napiszą. Co tam miałem postflop to jeszcze później to omówimy. Heh.

Odpowiedz
Cytat
repoorTer

miales tu gorsza reke ofc. nie ma tu reki ktora raisujesz for value

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez trooperos
miales tu gorsza reke ofc. nie ma tu reki ktora raisujesz for value

ez

no dobra napiszę - timing tellsy wszystko zdradziły, tego nie widać w opisie rozdania, więc nie doszlibyście do tego. tyle heh, za dużo info już dałem^^ na szczęście już nie bd grał na ftp, tylko nie pakuj się na starsy przypadkiem

Tak więc masz tu shove na flopie. pzdr

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

no cóż... tutaj nie chodzi o Twoją osobę :) dlatego nie uwzględniłem Cię w opisie...

szybciej chodzi mi o poprawność zagrania c-beta w tym spocie

tak naprawdę to za dużo dynamiki między nami nie było i trudno mi coś powiedzieć dlatego bazuje na statsach

co do pokerroomu to prędzej czy później spotkamy się na starsach bo wszystkie drogi prowadzą właśnie tam. Sam wiesz że na FTP po NL100 jest game over... chyba, że przejde na 6-max.

Życze powodzenia :)

Odpowiedz
Cytat

x/c raczej na pewno nie wchodzi w gre, x/f zbyt weak (no chyba, ze grasz pre z zamiarem autoprofitu to mozna poddac i nie pakowac sie w spot OOP na action flopie - sporo broadwayow zahaczylo, sporo drawow moze raisowac, jakies A :spade:Q :spade: itp),

wiec zostaje cbet/fold, c/r raczej nie ma sensu

Odpowiedz
Cytat
yac
Trener
yac

Cześć

Zahaczając się w jakiś sposób o ten board na pewno warto cbetować - nie musisz robić tego z całym zakresem, granie tutaj cbet jest lepsze niż z AQ na pewno - tak więc patrząc na przekrój rąk, które tutaj mamy w range'u, T8s powinniśmy betować mając pare bd drawa. Co do raisu, to już raczej kwestia dynamiki. Najważniejszym pytaniem jest, czy rywal może tu raisować KQ/AK - jeśli tak, to easy fold. Jeśli tylko sety i drawy, to i tak spot jest close, bo on często ma 2OC + fd i jeszcze jakiegoś gutshota - tak więc wychodzi na to, że trzeba mieć naprawdę crazy akcje i dynamike z przeciwnikiem aby coś na ten raise moc robic. Nie sądze aby na nl100 to było opłacalne, więc bet/fold jest ok.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat