Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl100 55 11.01

8 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
195 Wyświetlenia

Full Tilt - $1 NL - Holdem - 8 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: $100.00
SB: $44.50
BB: $118.95
UTG: $100.00
UTG+1: $186.95
Hero (MP): $104.00
MP+1: $143.20
CO: $162.05

SB posts SB $0.50, BB posts BB $1.00

Pre Flop: (pot: $1.50) Hero has 5♠ 5♥

fold, fold, Hero raises to $3.50, MP+1 calls $3.50, fold, fold, fold, fold

Flop: ($8.50, 2 players) 4♦ 2♥ J♦
Hero bets $5.00, MP+1 calls $5.00

Turn: ($18.50, 2 players) K♣
Hero bets $17.00, MP+1 raises to $38.00, fold

przeciwnik to unk. mam na niego 8h 50/38. Nic nie moge o nim powiedzieć czy zrzucalny czy też nie.

Na flopie na unka gram c-bet... zdobęde tym samym info o jego grze. Czy zrzucalny czy też nie.
Na turnie jak dostaje call K jest dobrą dla mnie kartą na zamienienie ręki w blef. Przeciwnik może mięc w swoim range 66-TT, jakieś słabsze Jx które zrzucą na solidny bet. Betuje w okolice puli.

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
Seq
Seq

Robię mniejszy sizing 10-13, bo jak jest w fold mode to i tak wyrzuci.

W tym spocie raczej gram x/f flop, bo ciężko Ci będzie wygrac jednym cb-etem, będziesz musiał walnać 2-3 barelle vs unknown. Nie ma co ryzykowac staka for info, na pewno znajda się do tego lepsze ręce jak bedziesz bił for value. :)

Odpowiedz
Cytat
r4mz3s

Twoja ręka jest blefem już na flopie. vs unk ja bym sobie darował, kiedy nawet nie masz pewności czy 88 spasuje, ani jak wygląda jego range i kto to właściwie jest.

Odpowiedz
Cytat
repoorTer

gawli na setkach?

xf F na takim sucharze? ja tu gram bet/bet ale nie psb lub bet/x/bet :P

Odpowiedz
Cytat

imo cbet obowiazkowy,

turn close, ile ten gosc gral stolow? to mogl byc jakichs reg, co calluje pod seta,

ale wciaz dostajemy call od FD i od JX, no i sety ma range'u a tez nie jestem pewien czy on calluje flopa z 88 tutaj,

K wpada w range FD A :diamond:K :diamond: tez,

problem w tym ze czesto musimy strzelac 3 beczki aby go zrzucic z Jx,

nie chce tego robic na unknown

ja bym chyba zagral x i gdy on bierze xb to jeszcze mozemy grac bet river bo to moze byc jakies 99

Odpowiedz
Cytat
r4mz3s

yup, cbet flop. x/f Turn, nie wiadomo kto to jest.

bet na River po chb, bo może mieć 99? sure, może mieć 66 i pomyśleć, że nie wpadł flush i sprawdzić. imo bezsens na unka.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

widze że zdania są podzielone...
dochodze do wniosku, że jak nie znamy przeciwnika nasze zagranie czyli c-bet i kolejne barrele są zwyczajnie na czuja... nie wiemy kompletnie nic o graczu więc albo się uda albo się nie uda
wygląda na to że nie znając stealing equity powinniśmy grać bardziej fit or fold
podsumowując wole zagrać check/fold

Odpowiedz
Cytat
yac
Trener
yac

Cześc

Ja tutaj gram x/f flop, nie mamy co szukać na takim stole. Sprawdza nas A2-A5, które i tak nas wyrzuci jednym betem na późniejszych ulicach z tej puli, barrelowanie na unka mi sie nie podoba i mamy zbyt słabe SD value, by grać tutaj ew. x/c. Moim zdaniem x/f jest lepszy niż cbet i potem give up, bo ja naprawdę rzadko spodziewam się foldów na tym boardzie.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat