Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl100 Tt 11.01

15 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
491 Wyświetlenia

Full Tilt - $1 NL - Holdem - 9 players
Hand converted by PokerTracker 4

MP: $130.00
MP+1: $105.90
CO: $62.25
BTN: $126.30
SB: $100.00
BB: $170.70
Hero (UTG): $100.00
UTG+1: $132.45
UTG+2: $26.90

SB posts SB $0.50, BB posts BB $1.00

Pre Flop: (pot: $1.50) Hero has T♣ T♦

Hero raises to $3.50, fold, fold, fold, fold, fold, BTN calls $3.50, fold, fold

Flop: ($8.50, 2 players) J♠ 9♦ 8♠
Hero bets $5.00, BTN calls $5.00

Turn: ($18.50, 2 players) A♣
Hero bets $16.00, BTN raises to $49.00, fold

ten sam reg z QQ
reg 14t

Spoiler

Do turna standard.
Na turnie spada A, który wpada w range przeciwnika. Może rozgrywać flush drawa pasywnie. Decyduję się na solidny bet przygotowujący shipa na river. Nie obstawiam go na nic mocnego bo na flopie nie raisował. Setów nie ma... jedynie flush draw i teraz trafia TP+FD i liczyłem że będzie dalej rozgrywał to pasywnie.

Odpowiedz
Cytat
14 odpowiedzi
Seq
Seq

Tez gram bet/fold.

Chociaż z drugiej strony vs jego flop calling range jesteś sporo behind, więc x/f chyba też nie byłby zły. Trochę mała próbka, bo jest kwestia tego czy calluje A2-A5s IP i czy semi-bluff raisuje drawy czy gra je pasywnie? Niektórzy regowie flatują tam też sety...

Odpowiedz
Cytat
r4mz3s

nie wiem jak Wy, ale ja się zastanawiam nad ch/f Flop. ;-]

niby dla tej części equity, którą ma AK, AQ, KQ można cbetnąć, ale te ręce mają tylko A/K outs, więc... yac ?(

Odpowiedz
Cytat
tatartom

jak robisz taki sizng na tym flopie, na rega, to prosisz się o kłopoty;)

Odpowiedz
Cytat
r4mz3s

Napisane przez tatartom

dlaczego? myślisz, że przeciwnik będzie tu pure bluff-raise'ował na Twój UTG cbet na tym boardzie i próbował zrobić to, czego w swojej stopce odradzasz? btw, it's "ahead".

Odpowiedz
Cytat

c/f nigdy na flopie nie wchodzi w gre

Odpowiedz
Cytat
r4mz3s

Napisane przez yro77

w Twojej wypowiedzi najbardziej podoba mi się "nigdy"...

Odpowiedz
Cytat
tatartom

Napisane przez r4mz3s

Napisane przez tatartom

dlaczego? myślisz, że przeciwnik będzie tu pure bluff-raise'ował na Twój UTG cbet na tym boardzie i próbował zrobić to, czego w swojej stopce odradzasz? btw, it's "ahead".

a czy kiedykolwiek zrobisz tym sizingiem cbet z 2pairs, setem, AA?
Villainowi cięzko nie zachaczyć sie o ten bord, więc nawet bez pure bluff-raise'ów, może sprawiać dużo kłopotów.

Odpowiedz
Cytat
r4mz3s

tak, vs. regs na texturach tego samego typu zrobię ten sam sizing. z AA na jakąś formę agresji i tak nie mogę kontynuować, z FD mam lepszą cenę niż potbet, tak - kosztem tego, że z setami lepszą cenę daję jemu... i odwrotnie (większy bet, więcej płacę za FD, ale z setami on ma drożej), więc może $7(?) byłoby lepsze, skoro sety mają więcej equity niż FD... ale co trafiam częściej, sety czy fd?

chociaż z drugiej strony nie ma co zbyt nad tym myśleć chyba, bo jaki % regów zauważy, że raz betuję $5, a raz $7...

a cbet z TT w tej syt. nadal wydaje mi się słaby pomysłem.

edit:
a skoro dość często będę po prostu odpuszczał ten board, to z setami, jak i z combo-drawami pójdę po ch/r, zwłaszcza na tych z wys. bet IP.

a gdyby też zagrać ch/r z tym TT, steale spasują (przeważnie spasują też na cbet, a tak dadzą nam dodatkowe $$$), Jx odpuści, sety wrzucą - więc można spasować, fd, no właśnie... czasem tylko sprawdzi i wtedy możnaby pchnąć każdy non-spade Turn...

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez r4mz3s

Napisane przez yro77

w Twojej wypowiedzi najbardziej podoba mi się "nigdy"...

nie dosc ze mamy sd value to jeszcze OESD, no tego nie da sie poddac

grajac c/f dajemy sie wywalic przez 100% jego range'u czyli 22-77, jakies Ak,

IMO jak grasz cbet na takim boardzie z UTG to jest to respektowane i nie bedziesz dostawac light bluffraisow

Odpowiedz
Cytat
r4mz3s

nie wydaje mi się, że 22-77 będzie tu szczególnie często blefować, a AK to tylko mała część jego range.

na tych agresywniejszych z wyższym bet IP grałbym (tak sobie teraz myślę) ch/r, na resztę - ch/f.

Odpowiedz
Cytat
yac
Trener
yac

Cześć

Generalnie na takich boardach grając check każdy reg wie, że poddajemy się prawie zawsze - z AK/AQ itd., bo nie chcemy się ładować na takim boardzie bez equity. Moim zdaniem POWINNIŚMY coś robić, gdy mamy tutaj realne equity - tak samo FD, jaki i OESD + parka i sety. Moim zdaniem to wygląda tak - cbet jest dobry w momencie, gdy nie pasujemy na re-raise (nfd + 2OC i sety i wtedy tak naprawdę jesteśmy happy widząc raise i nie mamy problemu ze stackoffem). x/r jest dobry, gdy chcemy maxymalizować FE na na rywala i moim zdaniem z TT to jest najlepsze rozwiązanie - ręka ma zbyt dużo equity, aby grać x/f, z kolei granie x/c doprowadzi nas zazwyczaj do foldów na kolejnych ulicach, gdy rywal zacznie napierać. Grałbym tutaj też x/r z non-nutsowym fd.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
repoorTer

a co sie robi na blanku na T po x/r ?ship? na :spade: rozumiem ze xf?

Odpowiedz
Cytat
r4mz3s

mixujesz ten play z setami, nonNFD, dlatego size x/r robisz 4-4.5[?]x.

na Turn grasz bet z size'em takim, żeby przeciwnik miał decyzje fold/ship. nie chcesz się znaleźć na River ze stackiem $40, gdzie wyląduje spade i będzie "ohhh... fml", bo przeciwnik pomyślał, ze ma jakieś oddsy czy cokolwiek.

A Turn j/w, bo NFDs wsuną flop w większości przypadków, a AJ raczej spasuje już flop, mamrocząc pod nosem, czemu nie zagrało chb.

ja bym to grał tak.

Odpowiedz
Cytat
yac
Trener
yac

Sizin na pewno musi być duży, ale też nie można zrobić overbeta, aby nie wyglądało to na próbę desperackiego zmuszenia go do foldu. Na pewno 3/4 puli to jest minimum, a sizing z flopa też na takiej strukturze musi byc odpowiedni (4x minimum). Czyli on np. betuj za 5$, my raise do 20, pula po callu ma 48$ i my betujemy za 36-40$ turna pokazując mu jasno, że już nie foldujemy i nie dając oddsów.

Odpowiedz
Cytat