Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

NL50 A3s 06.01

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
113 Wyświetlenia

Full Tilt - $0.50 NL - Holdem - 8 players
Hand converted by PokerTracker 4

BB: $52.50
UTG: $33.95
UTG+1: $83.00
MP: $21.10
MP+1: $68.35
CO: $31.25
BTN: $77.75
Hero (SB): $50.00

Hero posts SB $0.25, BB posts BB $0.50

Pre Flop: (pot: $0.75) Hero has 3♦ A♦

fold, fold, fold, fold, fold, BTN raises to $1.00, Hero raises to $4.50, fold, BTN calls $3.50

Flop: ($9.50, 2 players) A♥ 6♠ K♥
Hero bets $5.00, BTN calls $5.00

Turn: ($19.50, 2 players) 2♣
Hero checks, BTN bets $12.50, fold

reg 14t

Spoiler

troszkę mi się rozegranie tej ręki nie podoba bo tak to wygląda, że zrobiłem to bez game planu. Prawdopodobnie tak chyba było.

Pre i flop to standard. Chociaż ten 3-bet w momencie kiedy nie folduje do stealu mi się nie podoba w takiej sytuacji i raczej bym to teraz zrzucił.

Turn: jeżeli idzie call na takim flopie to znaczy że przeciwnik dużo nie ma. W ogóle flop jest mega bo AA, KK i AK nie będzie miał. Jedynie 66 ale po just call na flopie mało prawdopodobne. Jedyny range który widze w tej sytuacji wygląda mi na jakiś Ax albo SC które teraz drawują.

Podobałoby mi się zagranie check/ship bo mogę tak właśnie grać z AK, AA, KK A6, A2 które są w moim rangu.

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
Demiurg12

hej

Masz gracza ft3bet 80% i ftcbet 70%!!!

On tutaj po callu na flopie ma tylko AK/AQ AA/KK ktore tez mogl grac tylko call z pozycja

Cbet flop jest ok , ale potem give up 100% , chyba ze chcesz go zrzucic z AK to powodzenia :D

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

no ok...
ft3b wynosi 80% a jego fold to resteal 40% i 50%
nie wydaje Ci się, że na blind war będzie grał trochę luźniej?

tak naprawdę ze względu na statsy foldu do resteala obastawiam go na AQ, AJ, które tak mogą grać...

wiem, że jak się patrzymy na jego ft3b i ftcb to nie mamy czego szukać w tym rozdaniu...
ale patrząc na jego fold to resteal, możemy wywnioskować, że gra luźniej

Odpowiedz
Cytat
Demiurg12

hej

masz racje , gra luzniej , ale tak czy siak jego call na takim boardzie jest bardzo mocny bo ma tez ogromny fold to cbet , 80% jest mega duzo w 3bet pocie 70% prawie i sam wiesz ze min co tu ma i co moze uda ci sie zrzucic to AJs , bo AQ watpie zeby kiedykolwiek zrzucalo na turn blank tutaj

Wiec dopoki go na tyle nie znam i nie mam readow ze potrafi light floatowac 3bet poty to odpuszczam , zrobilismy dobry 3bet pre potem dobry cbet i tyle , nie ma co szukac spotow na sile , znajdziemy spokojnie wiecej value w innych spotach

Wiec probowanie zrzucenia z rega z jego TOP range czesto sie zle konczy

Odpowiedz
Cytat