Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl50 88 02.01

8 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
193 Wyświetlenia

Full Tilt - $0.50 NL - Holdem - 8 players
Hand converted by PokerTracker 4

MP: $50.75
MP+1: $59.55
Hero (CO): $52.00
BTN: $51.50
SB: $50.00
BB: $47.25
UTG: $68.25
UTG+1: $3.80

SB posts SB $0.25, BB posts BB $0.50

Pre Flop: (pot: $0.75) Hero has 8♣ 8♥

fold, fold, fold, fold, Hero raises to $1.50, BTN calls $1.50, fold, fold

Flop: ($3.75, 2 players) 5♦ 6♦ T♣
Hero bets $3.00, BTN raises to $7.50, fold

reg >10t

Spoiler

jak grać na tego przeciwnika? doskonale wiem, że będzie raisował tego flopa. Na pewno będąc OOP z 88 jestem w nieciekawej sytuacji. Czy granie check/fold będzie ok? Chyba, że jesteśmy wstanie się bronić...

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
Demiurg12

hej

Jezeli wiem ze gracz jest myslacy i czesto mi tutaj raisnie board , bo ten board wiekszosc regow juz wie ze mozna raisowac repujac sety to jestem tutaj wstanie zagrac x/f

Odpowiedz
Cytat
repoorTer

jak jest ogarniajacy to nie ma tu 55,66 zwykle

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez trooperos
jak jest ogarniajacy to nie ma tu 55,66 zwykle

dlaczego?

Odpowiedz
Cytat
repoorTer

bo CO ma zbyt szeroki range zeby oplacalnie set-miningowac.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

'Calling and 3-betting are both decent options.'

takie tam bay the way odnośnie 3-betowania i flat callowania pocketów na BTN vs steal z CO

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Demiurg12
czy jesteśmy wstanie się jakoś bronić przed takim regiem?
Chyba że nic się z tym nie da zrobić i gramy check/fold i w ten sposób chronimy nasze $.

Odpowiedz
Cytat
Demiurg12

hej

Ogarniajacy reg , dla mnie rozumiany jest taki ktory mysli , ktory kombinuje ktory tutaj bedzie callowal PP i nie bedzie grał fit or fold i tylko pod seta , bo tak wtedy bylby to nie oplacalne , granie na szeroki range bo zbyt rzadko trafimy seta i zbyt czesto bedziemy musieli sie poddawac vs cbet

Nie widze ze duzo sensu w 3betowanu

Co do tego jakbym sie tutaj bronil , tego gracza narazie nie mamy wiec z tym nic nie zrobisz moze akurat trafil nie wiem ? cbet byl ok , gdy gracz zaczyna przesadzac z rasie cbet to odwin mu sie pare razy 3betem blefem z air tak jak tutaj praktycznei bo nie widze sensu stakowania

to nie musi byc duzy 3bet , wystarczy czasem x 2.5 x2.1 ale musisz takze pamietac zeby tak samo grac z setem/value , i wtedy zobaczysz jak reaguje , potem jak juz zbudujecie dynamike a on dalej bedzie cie tak raisowal to mu grasz po prostu 3bet/broke na flopie z Top parka/drawem , ewentualnie inna opcja to granie call flop i x/ship turn :D ale takie rozdania naprawde zaleza od dynamiki i sa bardzo wariacyjne

od czasu do czasu mozesz po prostu zagrac x/f , ja tutaj nie czuje sie jakos mega explotowany jezeli gram te 12-15 stolikow i akurat trafie z dobrym regiem OOP taki spot w ktorym wiem ze on moze mnie czesto blefowac , wiec po prostu wole odpuscic i zagrac x/f , tracisz tutaj pare bb ktore wlozyles preflop i tyle , jest mnostwo duzo latwiejszych spotow czy to z regami czy z fiszami do poprawienia winretu

Odpowiedz
Cytat