Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nl25 22 29.12

7 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
137 Wyświetlenia

Full Tilt - $0.25 NL - Holdem - 9 players
Hand converted by PokerTracker 4

UTG+1: $25.00
UTG+2: $9.65
MP: $24.05
MP+1: $18.91
CO: $9.10
BTN: $6.85
SB: $12.58
Hero (BB): $37.51
UTG: $45.56

SB posts SB $0.10, Hero posts BB $0.25

Pre Flop: (pot: $0.35) Hero has 2♠ 2♣

fold, UTG+1 raises to $0.62, fold, fold, fold, CO calls $0.62, fold, fold, Hero calls $0.37

Flop: ($1.96, 3 players) 9♦ 2♥ 3♣
Hero bets $1.25, UTG+1 calls $1.25, fold

Turn: ($4.46, 2 players) 8♠
Hero bets $2.75, UTG+1 calls $2.75

River: ($9.96, 2 players) 8♥
Hero bets $5.25, UTG+1 raises to $20.38 and is all-in, Hero calls $15.13

vs reg 6stołów

Spoiler

ciężko mi było odpuścić na riv tą rękę
możemy to sfoldować? Na flopie się z gościem na bank stackuje bo wrzuca stacka z OP i TP. W sumie liczyłem na raise i stack off od tego przeciwnika na flopie.

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi

A co tam raisuje gorszego od naszej ręki? Nie oszukujmy się, board jest mega suchy i tutaj nie ma overplayowanych kolorów / stritów, a jedynie fulle, a nas bije i 99, i 33, i 88, i jakieś 98. Nie sądzę żeby tak grała overpara, bo jednak taka linia jest mega mocna i to 99% czasu są nutsy. Tak więc fold riv.

Odpowiedz
Cytat
whyucry

jakie tp wrzuca i które op? może te wyższe wrzuci ale tt wątpię

Odpowiedz
Cytat

Swoją drogą, jeśli dla niego AA = nuts to gramy na flopie po prostu check/raise, bo je zabetuje i na raise nie odpuści, a tak będzie nas po prostu calldownował, nie zagra raise bo uzna, że lepiej zagrać slowplay z AA.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

nie zagrałem check/raise tylko dlatego, że liczyłem na jego rasie. Gość ma 44% raise donk bet.
Bardzo tricky byłby check/raise i myślę, że jakby trzymał OP to miałby niezły mętlik w głowie.

Co do rivera...
to dawno nie miałem takiej sytuacji i dlatego zdecydowałem się na call.
Po prostu trzeba czasami popełnić błąd i odświeżyć swoją grę.

Odpowiedz
Cytat
yac
Trener
yac

CZeść

Hm, cięzko z tym riverem - bijesz tylko blef, a tutaj na flopie nie widze niczego, co mogłoby tak zagrać. Nawet na turnie nie otworzył sie żaden draw dla ewentualnego JTs czy coś w ten deseń - a JJ+ gra tylko call na tej strukturze stołu, bo nie dostanie value od gorszych rak. dlatego to mi wygląda tylko i wyłącznie na lepsze FH i umiem to zrzucić.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Jozio0506

Ja bym tu wolał c/r. Overpary zabetuje i może ich nie zrzucić, bo ma fold cbet to raise 1/10, co jest bardzo mało. Donkbetem możesz też zrzucić jakieś OC, które mogłyby Ci jeszcze dać jakieś value.

Z drugiej strony nie wiemy nic o CO, jak to była ryba, to donkbet jest spoko, ale wtedy gram wyżej.

Odpowiedz
Cytat