Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] PLo10 JJxx set

8 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
424 Wyświetlenia

Grabbed by Holdem Manager
PL Omaha $0.10(BB) Replayer
SB ($10.09)
BB ($20.59)
UTG ($9.93)
UTG+1 ($9.42)
CO ($16.49)
Hero ($16.17)

Dealt to Hero J♦ 3♣ T♥ J♠

UTG calls $0.10, UTG+1 calls $0.10, CO calls $0.10, Hero calls $0.10, SB calls $0.05, BB checks

FLOP ($0.60) 8♣ 6♥ J♥

SB checks, BB checks, UTG checks, UTG+1 bets $0.60, CO folds, Hero raises to $2.40, SB folds, BB folds, UTG folds, UTG+1 calls $1.80

TURN ($5.40) 8♣ 6♥ J♥ 3♥

UTG+1 checks, Hero checks

RIVER ($5.40) 8♣ 6♥ J♥ 3♥ T♠

UTG+1 bets $5.40, Hero folds

Przeciwnik fish, standard?

7 odpowiedzi
Rodrigo1988

Fold Preflop, Para JJ często może być zdominowana przez wyższy set , jak trafisz drawa do strita to nie dostaniesz akcji póki nie będziesz daleko z tyłu, a 3 to dangler.

Dobry spot na float, raisując pule jest na tyle mała że nawet słaby gracz nie jest przywiązany, będzie szedł na staki z FD z wrapem gdzie jesteście nie mal 50/50 albo 55/45 może 60/40 ale minus rake i jest to bogate w wariancje.

Można pomyśleć nad call flop , raise turn , więcej się wyciągnie od niego pieniędzy w longrunie

zresztą jest 9 outów minut twoje T:h i 8:h ,która daje ci fulla zostaje mu 7 a przecież w ile przypadkach będzie miał FD w 15% , 20%?

Second barrel z jego strony to dodatkowe 18bb dla ciebie.

Aimboy

Napisane przez Rodrigo1988
Dobry spot na float, raisując pule jest na tyle mała że nawet słaby gracz nie jest przywiązany, będzie szedł na staki z FD z wrapem gdzie jesteście nie mal 50/50 albo 55/45 może 60/40 ale minus rake i jest to bogate w wariancje.

Można pomyśleć nad call flop , raise turn , więcej się wyciągnie od niego pieniędzy w longrunie

zresztą jest 9 outów minut twoje T:h i 8:h ,która daje ci fulla zostaje mu 7 a przecież w ile przypadkach będzie miał FD w 15% , 20%?

Nic nie rozumiem z tego co tu napisałeś. W którym miejscu masz tu dobry spot na float? Chcesz grać tutaj call flop z top setem, masą drawów i wieloma przeciwnikami w zlimpowanej puli? Easy raise turn. 8:h faktycznie daje nam FH, ale T:h jest normalnie czystym outem dla tych co dobierają do flusha.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Nie do końca się zgodzę, w bardzo hardcorowej sytuacji mam tutaj flipa, np:

board: 8c6hJh
Hand Pot equity Wins Ties
JdJsTh3c 50.73% 413 6
9hTsAhQs 49.27% 401 6

A są miliony innych w których będzie miał 2 pary, niższego seta, gołe FD, etc etc
To jest 6 way pot! skoro on tutaj robi bet pot to coś musi mieć i tego i tak nie zrzuci na mój raise a na dodatek ktoś inny może mieć spokojne jakiegoś drawa którego i tak nie zrzuci więc robię to tutaj czysto 4 value, bo w najgorszej sytuacji mam flipa a w innych o wiele więcej equity. Na dodatek tak jak w tej sytuacji jeśli na turnie spadnie kiepska dla mnie karta to mogę mieć free card.

No ale nie zamierzam się przekomarzać bo dopiero raczkuję w plo ^^
Załóżmy, że sprawdzam go i oprócz mnie jeszcze ktoś , co wtedy robisz na tym turnie jeżeli ktoś zapotuje? Albo na np Qx? Bo mi się średnio podoba call pod 9 outów ;p

A już w 2 miejscach przeczytałem, i usłyszałem w jednym filmiku, że gołe **JJ+ mogę spokojnie overlimpować pod seta?

Rodrigo1988

Napisane przez Aimboy

Napisane przez Rodrigo1988

Nic nie rozumiem z tego co tu napisałeś. W którym miejscu masz tu dobry spot na float? Chcesz grać tutaj call flop z top setem, masą drawów i wieloma przeciwnikami w zlimpowanej puli? Easy raise turn. 8:h faktycznie daje nam FH, ale T:h jest normalnie czystym outem dla tych co dobierają do flusha.

Chodziło mi oczywiście o kwestię raise flop. gdzie mógłby spokojnie być call.
O czym ty piszesz jak T:h może być czystym dla nich outem jak my go mamy?

Ile wg ciebie rywal ma outów na flopie?

Aimboy

Haha, no z T:h to faktycznie "wymędrkowałem". Niezależnie od tego stawiam na obronę ręki i raise na flopie. Co do preflop calla, jak dla mnie jest ok.

gregoryking

Napisane przez CronTheFish
Nie do końca się zgodzę, w bardzo hardcorowej sytuacji mam tutaj flipa, np:

board: 8c6hJh
Hand Pot equity Wins Ties
JdJsTh3c 50.73% 413 6
9hTsAhQs 49.27% 401 6

A są miliony innych w których będzie miał 2 pary, niższego seta, gołe FD, etc etc
To jest 6 way pot! skoro on tutaj robi bet pot to coś musi mieć i tego i tak nie zrzuci na mój raise a na dodatek ktoś inny może mieć spokojne jakiegoś drawa którego i tak nie zrzuci więc robię to tutaj czysto 4 value, bo w najgorszej sytuacji mam flipa a w innych o wiele więcej equity. Na dodatek tak jak w tej sytuacji jeśli na turnie spadnie kiepska dla mnie karta to mogę mieć free card.

No ale nie zamierzam się przekomarzać bo dopiero raczkuję w plo ^^
Załóżmy, że sprawdzam go i oprócz mnie jeszcze ktoś , co wtedy robisz na tym turnie jeżeli ktoś zapotuje? Albo na np Qx? Bo mi się średnio podoba call pod 9 outów ;p

A już w 2 miejscach przeczytałem, i usłyszałem w jednym filmiku, że gołe **JJ+ mogę spokojnie overlimpować pod seta?

zamien Ah na 7h i jestes way behind nawet, ale jak dla mnie gdyby miał takie coś to by sie stackował na flopie, na moje oko to mial niższego seta albo wrapa bez FD (stąd bet pot na flopie)
ale po flopie zagrałbym chyba podobnie ta reke

MrBocian

Call preflop w porządku, w limpowanej puli z BTN można się pokusić o set mining.

Flop standard, mamy nuts to betujemy za ile się da.

Turn może być, ale skoro przeciwnik to fisz to można się pokusić o bet za 1/2 puli - mógł sprawdzać flopa z szerokim zakresem, więc teraz zrzuca wszystkie wrapy i ręce typu dwie pary z OESD, a sprawdza z każdym flushem i ewentualnym setem z flopa. Dostajesz CR od nuts, czasem od second nuts - wtedy grają już tylko oddsy. Jeśli sprawdzi to na riverze check behind lub fold na bet.

Przy check behind turna musisz pasować river. Nawet jeśli przeciwnik nie trafił koloru to może mieć teraz strita, więc bijesz naprawdę mało.

pzdr