Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Plo10 Akkt

8 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
324 Wyświetlenia

Grabbed by Holdem Manager
PL Omaha $0.10(BB) Replayer
SB ($9.85)
Hero ($10)
UTG ($10)
CO ($2.52)
BTN ($7.86)

Dealt to Hero K♦ T♣ A♠ K♠

UTG raises to $0.35, fold, fold, fold, Hero calls $0.25

FLOP ($0.75) 6♠ 3♥ 4♠

Hero ???

Stawiam dopiero pierwsze kroki więc bądźcie wyrozumiali ^^

1. Czy taka ręka wystarcza do 3beta?
2. Jaka linia jest najlepsza na flopie? mam nut FD + overpair ale z tego co się już zorientowałem to w plo to jest średnia ręka zwłaszcza na takim flopie gdzie sporo rąk ma strita lub b.dobrego wrapa. Zastanawiałem się nad donkbet/fold lub ch/call. Tylko, że jak zagram ch/call to nawet jak trafię flusha to już niewiele chyba kasy wyciągnę bo moja ręka będzie faceup? A grając donkbet niejako maskuję moją rękę + czasami wygram już na flopie.
Pójście tutaj na stacki jest bez sensu, prawda? Nawet vs marne AAxx jestem behind:

board: 6s3h4s
Hand Pot equity Wins Ties
KdTcAsKs 43.30% 259,767 23
AA** 56.70% 340,210 23

PS
Przeciwnik 26/16/AF:4.5 po 48 handach.

7 odpowiedzi
Aimboy

1) Bez pozycji pewnie lepiej nie 3betować tutaj, na pozycji zawsze gram 3bet z taką kartą
2) Gram tutaj donkbet/call, mamy bardzo mocną rękę, a podbijanie jakiś niskich kart typu 57xx z UTG jakoś nie bardzo mi się widzi.

Rodrigo1988

?( ?( ?( ?( Poco go stawiasz na AA** przecież jak podbija 14% przed flopem to nie robi tego tylko z AA**

Przy założeniu że wiecej podbija z BU a mniej z UTG to dając mu range 10%
wychodzi:

board: 6s3h4s
Hand -------------Pot equity------------Wins Ties
10%---------------26.63% ----------- 149,39 -------320,758
AsKsKdTc ---------73.37%---------- 429,849 ---------20,758

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ale mi nie chodziło o to, że stawiam go wyłącznie na AA**, ale o to że to jest jego "bottom range" z którym imo tutaj będzie raisował mojego donkbeta ; p
Z innych rąk które by mnie tutaj zraisowały to widzę jedynie dobre wrapy + fd, jakieś 2 pair hands być może set 66??

1. Będąc bez pozycji ja tutaj nie 3betuje
2. Na flopie donkbet i na każdy "przejaw oporu" wrzucam resztę stacka;)

Rodrigo1988

No ale lepszy check/raise zamiast Donk

wujekryba

Po co donkbet skoro nie wykazuje agresji na pf?? jeżeli ktoś tak gra i nie jest mega fiszem to jest bardzo czytelny. Check/raise jest ok i check/call też.

MrBocian

Niepotrzebnie chcecie to za wszelką cenę grać tak agresywnie. Przeciwnik ma solidne staty i nie będzie tu raczej grał o stacki bez seta/strita/dwóch par z FD. A na te układy jesteśmy dogiem.

3bet preflop for value wskazany, mamy bardzo mocną rękę i chcemy realizować przewagi w equity wszędzie, gdzie się pojawią (preflop jesteśmy prawie zawsze faworytem).

Na flopie donkbet/fold i check-call IMO mniej więcej tak samo ok, jeśli koleś dużo cbetuje - to CC, jeśli mało, to donkbet/fold.

Check-fold flopa jest zły i słaby, donkbet/call pot size raise jest zbyt spewy (czyli niepotrzebnie wywala pieniądze w błoto). Donkbet/call na inny raise niż za pot - w zależności od oddsów, liczymy na pika lub Króla na turnie.

pzdr