Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Laptop!!

18 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
1,954 Wyświetlenia

Siema.

Musimy sobie pomagac nawzajem, wiec tym razem to ja prosze o pomoc w wyborze laptopa. Obecnie pracuje na takim czyms http://www.laptopy.mpfour.pl/index.php?productID=1271. Potrzebuje czegos o podobnych parametrach. Komputer ten, ktory posiadam obecnie swietnie sie spisuje do gier, w ktore gram, pokerze, filmach, itp. Moze to dziwne, ze szukam drugiego podobnego komputera, ale potrzebuje jeden zostawic w domu, a drugi zabrac na wyjazd. Nie wiem czy kupic jeszcze jeden taki sam, mimo ze cena jest zadowalajaca okolo 3,5k zl nowy, uzywany 1,5k. Jezeli bym sie zdecydowal na nowke to cos w granicach 4,5k zl o odpowiednio wyzszych parametrach. Bateria i waga mnie totalnie nie interesuja.

17 odpowiedzi
Przemo88

Eeee...a że tak spytam...dlaczego za tak słabe parametry kosztuje ponad 3 tysiace zł? Ma jakies extra ukryte bajery? :P

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

To jest model z 2007 roku. Mysle, ze to jest tego wina. Przez ostatnie 2 lata totalnie olalem temat czesci do kompow oraz samych kompterow i teraz mozna powiedziec, ze jestem zielony. Nie wiem praktycznie co ile kosztuje. Jedynym zakupem przez ten czas do komputera byla myszka i klawiatura razera, monitor, i glosniki i kilka dodatkow.

za te pieniądze kupiłbym sobie coś takiego

http://www.x-kom.pl/p/67761-notebook-laptop-15,6-asus-k53sv-sx071-8-i7-2630qm-8gb-640-dvd-rw.html

a różnice między nimi przelał mi na konto, albo kupił flache za znalezienie zajebistego deala :D

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Looooooooooll. Za taka kase mozna takie cos wyrwac. Ja liczylem sie z 6k zl conajmniej. Mozesz cos wiecej o jakosci powiedziec? Jezeli sie na to zdecyduje to napewno zarzuce czyms na wodke ;).

Asura2006

za taką kase kup sobie Allienware albo zwykłego Della 3750, 3550 są na najnowszej platformie mają usb 3., czego nie mają komputery z linków powyżej i nie mówie już o 3 letniej gwarancji NBD

Matma88
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Wlasnie patrzalem to taki calkiem niezly komputerek od allienware kosztowalby 4500 zl ok. Moglby sie ktos wypowiedziec czy lepiej brac allienware placac poczesci za wygladad chocziaz konfiguracje tez ma dobra czy brac cos normalnego. Zna sie ktos moze na allienware?

popatrz na bebechy tego lapsa a matrycą aż tak się nie przejmuj. jeśli chcesz mieć fullHD, to może zamiast przepłacać za lapsa może warto kupić sobie po prostu monitor 22"? za 600 czy 700 można taki już dostać. dwa pulpity i dziękuję.

ten asus 17" jest spoko, ma o połowe mniej ramu i i połowe mniej ramu na karcie graficznej. jest tylko większy i ma większą rozdziałke

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ja sie na monitor wogole nie patrze. Ma miec min 16' moje cale wymagania. Monitor kupie i tak w przyszlosci, ale przez 1 miecha musze tak grac i mi to nie przeszkadza. Kolega mi narobil smaczka allienware bo z wygladu sa zajebiste. Nie ma co ukrywac. Teraz mam rozkimne pomiedzy asusem i allienware.

Przemo88
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Yhym, fajnie dzieki. Teraz sie na to napalilem. Ajajajjaja, bede dalej szukac czegos dalej o podobnych paramtrach bo jednak 1,5k zl to jest troche roznicy, ale dzieki. Teraz to jedna z moich podstawowych pozycji do kupna.

Janosikgdy

Witam,
To i ja się dołączę.

Szukam netbooka/laptopa (max do 13 cali), wydajnego, który mógłby robić za główny komputer.

Netbooki są za słabe, a więc szukam czegoś lepszego, ale w miarę małego.
W gry raczej nie gram, ale zależy mi na w miarę silnym procku, i ramie, oraz aby dało się podłączyć pod ekran i śmigało ładnie;-)

Przemo88

http://www.x-kom.pl/p/66085-notebook-laptop-14,1-asus-u41sv-wx036-i5-2410m-4gb-640-dvd-rw.html

Przy 14 calowym ekranie (mniejsze to tylko netbooki ktore sa za slabe na glowny komp) calkiem wymiata ;)

kaczka23

Elo,
sam mialem problem z wyborem rok temu i zdecydowalem sie na SONY VAIO EB1E1E :)
Model juz chyba nie do kupienia ale podobne sa w zblizonej cenie. Rewelacyjny sprzet jak dla mnie:)
+
wygląd
osiagi
matryca
cisza

-
praca na baterii (dla mnie mało wazna rzecz bo jest caly czas na zasilaniu)
ceny

Co do twojej propozycji to odradzam Acer to kupa szrotu.
Wybieraj miedzy Dell, Lenovo, Asus, Sony
Chyba ze lecisz na calosc to Imac lub Alienware.

Sam uzywam laptopa do:
-internet
-media
-gra (wow, warcraft)
-mgr
itd

Jesli mam ochote pograc w poksa to laczę HDMI do LCD i smiga milo :)

http://allegro.pl/sony-vaio-f13-i7-740qm-6gb-500gb-gt-425-bluray-i1644362476.html

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Najprawdopodniej wybiore ten: http://www.x-kom.pl/p/65351-notebook-laptop-15,6-msi-gt680-202xpl-i5-2410m-6gb-500-dvd-rw.html . Czytalem troche recenzji na temat tego laptopa i jak za ta cene robie na mnie calkiem spore wrazenie i ta cena _love:. Ogolnie laptop dla graczy co mi bardzo pasuje. Dyski 7200 i wszyskie dane na temat tempartur oraz dodatkowe chlodzenie. Poszukam oczywiscie jeszcze w innych zrodlach tego laptopa, ale jak narazie 65% kandydat. Aha... I ten wyglad, jestem czlowiekiem co lubi zaplacic za wyglad i tutaj go dostaje.

bebech msi jest fajny, mnie natomiast wygląd nie pasuje.

jak będziesz na nim grał w need for speed, daj znać, czy migacze na obudowie świecą jak należy przy skręcaniu oraz światła stop (powinny się zapalić oba kierunkowskazy)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

@Kaczka

Dopiero teraz posta twojego zauwazylem. Moglbys opisac swojego laptopa oraz opisac mniej wiecej roznice miedzy moim wybranym msi. Ja w w cenie twojego sonego mam 8gb ramu a twoj ma 6gb. Taka roznica, ktora zauwazylem.