WEBCHAT: KLIK!
Zdecydowanie cos takiego by sie przydalo. Możnaby bylo pogadac sobie na rozne tematy i natychmiast uzyskac odpowiedz na nurtujace pytania.
było coś takiego, nie wypaliło, nie było z kim gadać, poczekajcie na nowym forum bedzie czat
Ale tu nie ma shoutboxa : o
Proponuje zaczac od Java IRC przez WWW i moze cos z tego wyjdzie
marcinos napisał
było coś takiego, nie wypaliło, nie było z kim gadać, poczekajcie na nowym forum bedzie czat
nic takiego nie bylo
Niezły pomysł. Jakiś klient IRC w javie na stronie, auto join na kanał i nie trzeba nawet znać komend, wystarczy kliknąć.
A na jakiej sieci? IRCNet? QuakeNet?
Można założyć kanał. Nie ma chyba sensu stawiać osobnego ircd dla samego PS.
Wybierzcie sieć i zaczynamy ;-)
Można zrobić ogólny anglojęzyczny i drugi polski. Jak będą kanały to postawi się klienta w javie i ustawi autojoin na nie.
Ogoor @ IRCNet, QuakeNet
Najlepiej postawic na IRCNet. Samo postawienie kanalow to moment. Wczoraj sprawdzalem i pokerstrategy jest wolny.
Witam panowie
za parę dni uruchomimy nowy społecznościowy moduł forum, przez co zbliży się ono trochę do naszej klasy
będą privy i inne rzeczy w tym rodzaju, więcej rzeczy znajdziecie na confidentialu
Pozdrawiam
Co słychać na confidentialu? - Zmiany na forum!
Nie lubię portali w stylu n-k, także ja nadal jestem za kanałem na ircu ;-) mimo wszystko dobrze że PS się rozwija, pewnie sporo osób będzie z z tego nowego modułu korzystać :-)
Nam nie chodzi o privy. Inaczej by nie było mowy o IRCu. Głównie kanał + priv jak ktoś potrzebuje.
Co do kanału, to może być na ircnecie, tyle że trzeba kilka botów postawić a mi się szczerze mówiąc średnio chce bawić z eggdropem;-)
Siedzę na #pokerstrategy @ IRCNet w takim razie. Zapraszam, bo póki co jestem sam ;-) Pomyślę o jakichś botach w tygodniu.
Ogoor
Okej podbijam moj temat, ktory juz kiedys zalozylem. Mial byc czat jak nadejdzie "nowa odslona strony, juz wkrotce". Strona jest, czata nie ma, a spolecznosc rosnie.
Wracam do propozycji.
Z tego co wiem to na tą chwilę nie jest to planowane (jeśli coś się zmieniło poprawcie)
To może ktoś sie tego podejmie i założy nieoficjalny kanał PS na IRCu? Myślę, że to by sie przyjęło, bo osób aktywnych na forum jest na prawdę sporo.
to musi jakis admin, bo jak ja napisze to bedzie tylko "kolejny silver chce zmienic swiat pokera"
pisze sie na @ : D
ja jestem za, już na jakimś treningu mówiłem że przydałby się jakiś czat żebyśmy sobie mogli poplotkować pokerowo
IRC to bardzo fajny pomysl. Mysle, ze z czasem coraz wiecej osob by na niego wchodzilo. Zreszta proponowalem takie cos kilka razy na traningach ale pozostalo bez echa. Jestem zdecydowanie za utworzeniem jakiegos kanału.
Też to kiedyś proponowałem, ale bez większego echa. A co za problem stworzyć samemu nieoficjalny kanał irca dla ps ? Nikomu się chyba nie chce po prostu - a ja na to nie mam czasu - niech ktoś inny będzie opem ;P Po co prosić o to PS to nie rozumiem - jedynie co to pytanie czy by się zgodzili aby na forum zostawić namiary na ten kanał i już po sprawie