Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] [BSS SH nl50] DZIECI DO PIASKOWNICY

190 Posty
30 Użytkownicy
0 Reakcje
6,249 Wyświetlenia
variat

Wieszcz ze mnie żaden, więc jeśli ktoś liczy na wielkie poematy, to niestety. Może zacznę od tematu 'bloga' (ująłem w cudzysłów, bo chyba każdemu kojarzy się to chociaż w znikomym stopniu z BloogAssQami xD), ponieważ nie jest on przypadkowy. Wziął on się stąd, ze każdą kase jaką miałem - przejebałem na gamblingu. A, nie. Zrobilem jeden cashout ~1k zł, ktory zresztą poszedł na wakacyjne życie, czyli poszedł sie jebać po 2 miesiącach;) Do tego gamblingu wróce.

Oglądam sobie sporadycznie blogi i zauważyłem tendencje do krótkiego omówienia początków pokerowej przygody, więc nie bedę odbiegał od standardów. Grać zacząłem jakos 3 lata temu, a właściwie ciężko to nazwać grą, bo tak naprawdę nauczyłem sie zasad holdem'a. Pozniej zaczęła się gra przez neta, powolne poznawanie jakichs tam podstaw, z czasem i zrozumialem, ze nie kazda karta nadaje sie do gry oraz, ze majac A-high callowanie kazdej ulicy nie jest idealnym pomyslem. Jak wspomnialem gra szła mi dobrze, a za każdym razem kończyło się na przegraniu całego rolla w HU sng (tak to właśnie ten moj gambling). I co może dziwić tu wcale nie chodziło o badbeaty. z tymi naprawdę wydaję mi się, że radzę sobie bardzo dobrze. Jesli mam świadomośc, ze podjałem dobrą decyzję i faktycznie dostałem badbeata, ktory statystycznie bedzie przychodzil bardzo rzadko (bardzo matematycznie podchodze do wielu rzeczy, taki już mam umysl), to traktowalem to z usmiechem na twarzy, a nawet bylem dumny, ze to ja zagralem tutaj EV+ i przyjdzie korekta. Moj problem zaczynał sie zawsze w momencie, kiedy szło mi za dobrze, kładłem sie na krześle, a sesja połączona byla z przegladaniem pudelka i rozmowa na gg. Wtedy przychodzil moment, kiedy nie myslalem nad decyzjami i np. callnalem overpot AI na riverze z 3rd para. dlaczego? do dzis sie zastanawiam. w kazdym razie pojawiły sie takie trzy decyzje i wtedy w mojej głowie zapalała sie lampka i myślenie: "nie no, wlasnie zepsules sobie winrate, przeciez stac Cie na wiecej i przez własną głupotę opóźniasz nowy limit". W tym wlasnie momencie bylo: "ide zagram 3 HU za 1$ zeby odrobic glupia decyzje". pare razy sie udawało, aż w końcu przegralem te HU za 1$ i było : "dobra zagram 2 za 5$ zeby odrobic złe decyzje i te HU za 1$". nie musze mówić kiedy ta piramida sie kończyła. zazwyczaj się kończylo na HU za 50/100$ i zerowym bankrollem.i absurdem jest fakt, że ja doskonale sobie zdaję sprawe, ze takie wchodzenie prowadzi do bankructwa, bo jak może to byc pozytywne, jeśli gram coś, w czym nie mam edge nad przeciwnikami i gram EV-? nie może być. Zdałem sobie sprawę, że poker to nie tylko gra, to także psychika, a nawet w zdecydowanie większym stopniu. Jeszcze nie raz będzie sytuacja, że przytiltuje i podejme złą decyzję, której sam nie bede rozumiał, ale to jest przeciez normalne. Psychika to także umiejętność i ją także trzeba ćwiczyc. na skilla składa się wiedza teoretyczna, czyli to co mam w głowie, ale także ta praktyczna, czyli to jak pod wpływem wielu czynnikow będę reagował na różne rzeczy. I jeśli podejmę decyzję niezgodnie z moją wiedzą teoretyczną, to bedę traktował to jako kolejny powód to kształcenia osobowosci zeby takie odskoki zminimalizowac.

Podsumowując, zdaję sobie w pełni sprawe, że moja psychika nie jest stworzona do bycia wybitnym pokerzystą, a bardziej do zagrania głównej roli w w rozmowach w toku na temat 'jak przegrałem dom i dwojke dzieci', ale po to właśnie jest ten blog żeby udowodnić sobie, że jak chce to moge. bo jeśli nie potrafie sobie poradzic z tym, to jak sobie poradzę z innymi, ważniejszym rzeczami w moim życiu?

Może dość przeszłości i czas wziąć przyszłość w swoje ręce. Nigdy nie wpłaciłem ani grosza na gre w pokera, może dlatego nie szanowałem nigdy tych pięniedzy, tak jak powinienem? Przegralem darmowa kase z roznych serwisow, przegrałem takze pieniądze, które podarował mi kolega (i to nie raz). Dlatego też wpłacilem przed chwiła 100$ z wlasnych pieniedzy, z ktorych poscieli, niestety, uszytej nie mam.

Oprócz omawiania początków z pokerem, każdy ma jakieś, mniejsze czy wieksze, krotko czy długoterminowe cele. Ja też je mam. Oprocz najważniejszego, czyli pozbycia się wizerunku gamblera, chcę się poświęcić edukacji pokera, z która problememu nie mam, bo bardzo chętnie ogladam artykuly, czytam wrzucam rozdania itd. Ogólnie wygląda to mniej więcej tak:

:heart: Konserwatywny BM i koniec z gamblingiem. zaczynam ze 100$ na nl2 sh, a na wyższe limity próbuje wejść z 30BI (do nl10, bo pozniej zwiększe BI). i dodam, ze 30BI to nie 29.5 czy 29, tylko 30 i koniec.

:heart: sesja pokerowa to sesja pokerowa, czyli wyłaczone gg, przegladarka i inne śmieci. ewentualnie cicho muzyczka, która mi pomaga w grze, jeśli jest odpowiednia.

:heart: nie gram w pokera pod wpływem głębokich emocji i pod wpływem alkoholu tudziez innych używek (ewentualnie kawa, ktora jest obowiazkowa;)

:heart: gram nie więcej niz 6 stołow. ogolnie plan jest 4, zeby maxymalizowac winrate, ale czasami naprawde grając 4 sie bardzo nude, jesli gram w pelni skupiony.

:heart: nie bede mówił, że dziennie ogladam filmik to i tamto, bo robię to zawsze rano przed sesją i nie mam zamiaru tutaj stawiac sobie wymogow. jedyny to codziennie 1 artykul z sekcji psychologicznej.

:heart: 1k+ rak dziennie

To są cele i założenie, które realizuje już od jutra, ponieważ dzisiaj jestem po piwkach i nie siadam do pokera.

Na koniec dodam najwazniejższe, czyli wpłaciłem 100$ na pokerstars i tam bede gral nl2 sh, a do kiedy to zobaczymy, bo jeszcze dostałem 1st deposit bonus. oczywiście konto mam przypisane tam do pokerstrategy. Pamiętam, co napisałem na samym początku, a mianowicie, ze nie blog nie bedzie bogaty w wielkie poematy. Tak też będzie, ten pierwszy to wyjątek, taka małą spowiedź, kreska. Wklejać tu bedą progres, czasami może jakies rozdanie czy wykres co iles tam tysiecy rak. Jeśli ktoś dotrwal do końca moich wypocin, to chwała mu za to;) Na koniec dobry chill:

189 odpowiedzi
variat Autor wątku
variat

Biorę się właśnie standardowo za jakieś artykuły, rozdania i filmik przed gra i zauważyłem jedną ciekawa rzecz. artykuly z sekcji srebrnej zaczynaja juz traktowac o light 3betach, a nawet light4betach, także nie widze narazie wiekszego sensu w glebsze analizowanie ich, poniewaz na nl2 moze mi to tylko zaszkodzic. mam nadzieje, ze ktos napisze mi chociaz 'gowno' w temacie:P

variat Autor wątku
variat
DZIEŃ I

Poranna sesja pełna badbeatow i suckoutow. wstawilem wiekszosc przegranych stackow na forum, aczkolwiek nie widze jakichs bardzo wielkich bledow z mojej strony. set vs runner str8, flush vs flush i pare innych;)

BANKROLL: 87.76$
WINNINGS: -12.24$
HANDS: 1022

variat Autor wątku
variat

zagralem wczoraj wieczorem jeszcze długą sesję. wiekszosc czasu pomimo ciaglych suckouotow i coolerow bylem w miare zadowolony ze swojej gry, jednak na koniec dnia dalem sie po prostu stiltowac jakiemus pierdolonemu maniakowi, ktory mial 90/85 i zamiast grac na niego swoje a-game gralem tak jak mi zagral i ostatecznie oddalem mu praie 3 BI. ta sytuacja bedzie dla mnie nauczka, ze niezaleznie od tego jakiego maniaka spotkam, gram swoje a-game i rozluzniam zakresu. coz. ostatecznie tak wygladala wczorajsza sesja:

BANKROLL : 85.02 $
WINNINGS : -2.74$
HANDS: 1339

variat Autor wątku
variat
DZIEŃ 2

Kompletnie nie jestem zadowolony ze swojej gry. niby gram w pelni skupiony i nic mi nie przeszkadza, a z drugiej strony co chwila zdarza sie decyzja, po ktorej jak oddaje stacka jestem wkurzony. Na pewno sa to tez braki w grze, bo nadal jest wiele pracy przede mna nad ulepszeniem gry i psychiki, ale mysle tez, ze troche moge byc result oriented, gdyz jak narazie lece w dol ale suckoutami albo coolerami. oczywiscie do tego dochodzi zla gra, ale cos w tym jest, ze jak narazie nie zasadzilem nikomu suckouta, a ja dostalem juz pare konkretnych. cale szczescie, ze zaczalem z 50 BI, wiec jak naraize te 6 BI (obecnie) nie robi na mnie zadnego wrazenia. Musze grac bardziej abc, a mnie wymyslac i dorabiac do zagran teorii, a na pewno wykres wroci na dobra droge. poranna sesja wyglada nastepujaco:

BANKROLL : 87.08$
WINNINGS +2.06$
HANDS - coś koło tysiaca

variat Autor wątku
variat
DZIEŃ 2

Doszedlem do wniosku, ze do pisania komentarzy ludzi przyciagaja jakies 'kolorowe' blogi, z obrazkami, filmikami, linkami, rozdaniami etc. nie mowie, ze to zle, wrecz przeciwnie, bo co ciekawe mozna u mnie znalezc? jakies glupoty i ewentualne wyniki;) aczkolwiek samo poswieceni 5 minut dziennie zeby napisac tutaj wynik sesji jest czyms pozytywnym dla mnie bo chociaz w malym stopniu motywuje do dalszej, przede wszystkim lepszej gry. zagralem ten freerol dla polakow. ladnie sie nabudowalem i mialem chyba 5 stack, ale musialem schodzic z kompa i mnie wyrzucilo ostatecznie na 80 chyba miejscu i cos kolo dolara zgarnalem. zawsze cos - jakby nie patrzec 0.5 BI dla mnie :f_thumbsup:

razem z freerolem wieczorna sesja to:

BANKROLL: 89.29$
WINNINGS: +2.19$
HANDS : tutaj nie nic sie nie zmienia - okolo 1k

variat Autor wątku
variat

ostatnie 2 dni nie wiele poswiecalem na edukacje, wiec dzisiaj rano nadrobilem. przeczytalem z 5 artykulow z sekcji srebrnej, rozwiazalem pare quizow, wrzucilem rozdania. przed wieczornej sesja plan jest jeszcze obejrzec jeden filmik z nl2-nl10 i poczytac troche dzial ocena rozdan;)

variat Autor wątku
variat
DZIEŃ 3

W końcu wieczorem coś sie ruszyło w odpowiednim kierunku. Oczywiscie złapalem badbeata, bo co to za sesja bez suckouta, ale na szczescie nie az taki duzy, wkleje nawet to rozdanie:

PokerStars No-Limit Hold'em, $0.02 BB (6 handed) - Poker-Stars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Hero (SB) ($2)
BB ($5.28)
UTG ($2.24)
MP ($4.21)
CO ($3.18)
Button ($2.06)

Preflop: Hero is SB with J, J
1 fold, MP calls $0.02, 2 folds, Hero bets $0.12, BB calls $0.10, 1 fold

Flop: ($0.26) 5, 9, 6 (2 players)
Hero bets $0.22, BB raises to $0.44, Hero raises to $1.88 (All-In), BB calls $1.44

Turn: ($4.02) 2 (2 players, 1 all-in)

River: ($4.02) J (2 players, 1 all-in)

Total pot: $4.02 | Rake: $0.20

przeciwnik bardzo slaby i wiedzialem, ze zestackuje sie tutaj z wieloma gorszymi rekoma, stad tez taka linia. co to oceny jego reki nie mylilem sie - pokazal 68 :facepalm:

A tutaj chyba jedyna reka z duza pula, ktora sprawila mi problem:

PokerStars No-Limit Hold'em, $0.02 BB (6 handed) - Poker-Stars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

BB ($5.25)
UTG ($2)
MP ($2.16)
CO ($3.06)
Button ($5)
Hero (SB) ($2.96)

Preflop: Hero is SB with A, Q
1 fold, MP bets $0.04, 2 folds, Hero raises to $0.16, 1 fold, MP calls $0.12

Flop: ($0.34) Q, 2, J (2 players)
Hero bets $0.28, MP calls $0.28

Turn: ($0.90) 6 (2 players)
Hero bets $0.72, MP calls $0.72

River: ($2.34) 10 (2 players)
Hero checks, MP checks

Total pot: $2.34 | Rake: $0.11

64/4/1.2 po 40 rekach. mysle, ze takich fish miniraisowac moze zachciec sobie z wieloma rekoma pf, wiec gra 3bet for value do wielo gorszych rak. na flopie standardowo cbet for value. na turnie pod normalnego gracza robi sie nieciekawie, bo nie widze wiele value, praktycznie jedynie od QK, ale od takiego gracza moge dostac od AK,QK, QT i czasami od air, wiec dalej betuje. na river sie zrobila glupia sytuacja. z jednej strony taki pasywny cs nie bedzue betowal z gorsza reka, ale z drugiej ma malo w stacku i moze sobie 'dorzucic reszte'. ostatecznie zdecydowalem sie na c/f. pokazal KK :facepalm: Jakies sugestie na temat moich rak czy komentarza bardzo mile widziane.

Dzisiejsza wieczorna sesja:

BANKROLL: 99.06$
WINNINGS: +9.77$
HANDS: 1015

Bardziej martwi mnie to, ze punkty za ktore dostane kase z first deposit bonus leca tragicznie wolno. co 170vpp dostane 10$, wiec za calosc musze ugrac 1700 vpp. z moich obliczen wynika ze co okolo 12k rak bede dostawal 10$, a zeby ugrac calosc bede musial zagrac 120k rak.. mam nadzieje przejsc na nl5 niedlugo zeby to poszlo jakos sensowniej. to na tyle.

variat Autor wątku
variat
DZIEŃ 4

Powoli, powoli, ale wykres przekroczyl kreske i jakos idzie do przodu;) Zaczynam sie zastanawiac nad zlamaniem zalozenia, ze gram tylko 6 stolow, bo czasami naprawde sie bardzo nudze i az korci zeby wlaczyc gg albo cos innego porobic. Zobacze jeszcze. przeczytalem ze 3 artykuly psychologiczne i to z przyjemnoscia - az nie moge sie doczekac nastepnych. mam nadzieje za tydzien/dwa przejsc na nl5, ale zobaczymy co river stars przyniesie, bo to jak odgadywac z czym gracz na nl2 calluje cbet na flopie _p:

Zagralem dzisiaj razem 3 sesje, a razem prezentuje sie to tak:

BANKROLL: 106.65$
WINNINGS: +7.60$
HANDS: 1870

Kaldas90

Sam nie gram shorthanded i niech mnie boska ręka broni tknąć kiedykolwiek, ale skrobnę co nieco, bo wiem jak sam zaczynałem pisać bloga jak motywująco działają wpisy innych ludzi, którzy doradzają, oceniają a czasami (chyba najlpiej) opierdalają za bezsensowną grę.

Ja na shorthanded się totalnie nie znam, gram sobie swoje FR, więc nie będę się wypowiadał o jakości zagrań, mam nadzieję, że zrobi to ktoś bardziej kompetentny ode mnie.

A jeśli chodzi o brak komentarzy to się tym nie przejmuj, wiele osób czyta z zaciekawieniem, ale skrobnąć coś to już za dużo:)

1. Kocham, nie tiltuję
2. Na Boga, nie wchodź wyżej jak nie masz na to rolla
3. Jak zauważysz punkt 1-2 wyłącz stoliki. I nie ma, że zaraz odrobię, że mam fisha na stole czy sąsiadka ma nowe futro. Granie dalej będąc wkurwionym prowadzi jedynie do strat.

Pozdrawiam i powodzenia w budowaniu rolla:)

variat Autor wątku
variat

Fajnie, ze ktos zajrzal w ogole _tongue:

zebym potrafil sobie w paru sytuacjach ktore kiedys mialy miejsce powiedziec stop z taka latwoscia jak robie to teraz :facepalm: coz, taka to ludzka psychika juz jest. ale teraz pracuje nad soba i sie trzymam konserwatywnego BM, zobacvzymy co z tego wyjdzie - jestem dobrej mysli _cool:

Koncze kawe i czas sie zabierac za jakas gre, a tymczasem podesle jakis dobry chill. wielu z nas powinno znac, w koncu to L.U.C jeszcze za czasow kanalu audytywnego:

variat Autor wątku
variat
DZIEŃ 5

Wydaje mi sie, ze poprawilem jeden z moich najwiekszych leakow, a mianowicie c-bet. przeczytalem wszystkie artykuly i rozwazalem quizy. Co wiecej, wydaje mi sie, ze artykuly, rece na forum i filmiki robia cos pozotywnego z moja gra. Pierwsze 3k rak 'non-showdown winnings szły ostro w dół, a od ostatnich 2.5k rak wartosc ta jest praktycznie break-even, co na nl2 na starsach gdzie gra tyle calling stationow jest raczej bardzo dobrym wynikiem. Kolejna zmiana to gralem dzisiaj na 8 stolach, troszke bardziej tight. Wyrabialem sie elegancko i do tego zdazalem analizowac co 10 minut okolo stoly i ewentualnie zmieniac te bardziej tight, takze mysle, ze bede teraz czesciej gral na 8.

Odnosnie porannej sesji:

BANKROLL: 113.57$
WINNINGS: +6.92$
HANDS: 1288

Wykres odbil sie od zera i mam nadzieje, ze tendencja zostanie zachowana;)

A to standardowy beadbeacik: (oszołomy mieli razem 4 outy! eh, a taka ladna pula):

PokerStars No-Limit Hold'em, $0.02 BB (4 handed) - Poker-Stars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Hero (BB) ($2.17)
UTG ($1.50)
Button ($2.31)
SB ($5.06)

Preflop: Hero is BB with A, A
UTG calls $0.02, 1 fold, SB bets $0.06, Hero raises to $0.22, UTG calls $0.20, SB calls $0.16

Flop: ($0.66) Q, K, 9 (3 players)
SB bets $4.84 (All-In), Hero calls $1.95 (All-In), UTG calls $1.28 (All-In)

Turn: ($5.84) 10 (3 players, 3 all-in)

River: ($5.84) 7 (3 players, 3 all-in)

Total pot: $5.84 | Rake: $0.29

Kurde. z przyzwyczajenia z wruzcania rak do oceny, nie podalem wynikow. jeden debil mial AK, a drugi debil mial K7 :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Najbardziej jednak cieszy mnie, ze po takiej akcji potrafilem sie usmiechnac i powiedziec sobie: 'jak dobrze, ze gram z takimi ludzmi' :f_thumbsup:

Jak ugram jeszcze pare k rak to wrzuce jakis wykres, bo narazie po ledwo 7k nie ma sensu, tym bardziej ze pierwsz 4k byly fatalne.

Odnosniej samej gry, to ciagle duzej poprawy wymaga postflop, a zwlaszcza defensywne rozgrywanie. wydaje mi sie, ze za bardzo angazuje sie w sytuacje typu: na turnie mam 2 overcards i gutshota i calluje bet, liczac na implied pot odds. musze to bardzo ograniczyc, bo takie sytuacje sa najczesicej co najwyzej breakeven i nie ma sensu sie w to bawic. Najwiecej problemu sprawia mi zawsze nieszczesny turn i to nad tym najbardziej bede chcial popracowac.

variat Autor wątku
variat
DZIEŃ 5

Jestem bardzo niezadowolony z wieczornej sesji z paru powodow. po pierwsze sit'outnelo mi AA i JJ, bo zamyslilem sie przy jednej decyzj, a po drugie nie wiem co mam zrobic, ale znowu jakos misslicknelo na river raise i przez to stracilem 18bb. po prostu przeksawilem pomiedzy stolami i sie wcisnelo - wtf? a co do samej gry, to generalnie na nieduzy plus, ale i suckoucik'a dostalem i colerow nie braklo. po 1 moje 55 na flopie 58K poleglo przeciw 88... koles mial staty TAG'a i zagral duzy raise na flopie (byl flushdraw mozliwy), a na pf coldcallowal wiec w sumie co innego solidny TAG moze grac w ten sposob? no ale nie zruce przeciez na nl2 seta.. moje QQ poleglo na pf przeciwko AQ... :facepalm: + pare stackow, ktorych nie jestem pewien, a o to niektore:

SB ($2.21)
BB ($6.16)
UTG ($1.01)
MP ($4.57)
CO ($1)
Hero (Button) ($2.08)

Preflop: Hero is Button with K, A
2 folds, CO (poster) checks, Hero bets $0.10, SB raises to $0.37, 2 folds, Hero calls $0.27

Flop: ($0.78) 2, 9, A (2 players)
SB bets $0.40, Hero calls $0.40

Turn: ($1.58) 10 (2 players)
SB checks, Hero bets $0.60, SB raises to $1.44 (All-In), Hero calls $0.71 (All-In)

River: ($4.20) K (2 players, 2 all-in)

Total pot: $4.20 | Rake: $0.20

koles 17/6 po 36. gdyby mial takie staty po 300 rekach i 3bet b. niski to mozna myslec nad zrzuceniem AK, ale po 36 rekach? jego staty mowia mi natomiast, ze raczej nie jest solidnym TAG'iem z taka roznicy VPIP i PFR, wiec z pozycja moga callowac chyba. na flopie nie boje sie flushdraw'a, bo w 3betowanej puli rzadko go bedzie mial, a raisem wyrzuce wszystkie gorsze rece, a oceniajac sensownie jego range to co mnie teraz bije? praktycznie tylko AA, a on moze miec AK,AQ,KK,QQ czasami AJ. dlatego calluje i daje szanse zablefowac na turnie. po jego check obstawiam go najczesciej na cos typu QQ,KK. z tego rozdania juz na pewno nie uciekne, wiec zagralem maly float, zeby wyindowac 'szkoda zrzucic to KK,QQ', a czasami wyindukowac c/raise bluff. po jego raise liczylem, ze pokaze cos gorszego, a tu - AA. co sadzicie o takim rozegraniu?

a to kolejny przegrany stack, takze przeciwko AA:

Hero (SB) ($2.59)
BB ($2)
UTG ($2.26)
MP ($2.34)
CO ($3.17)
Button ($1.91)

Preflop: Hero is SB with A, K
UTG bets $0.08, 2 folds, Button calls $0.08, Hero raises to $0.36, 1 fold, UTG raises to $0.70, 1 fold, Hero raises to $2.58, UTG calls $1.56 (All-In)

Flop: ($4.62) 5, 4, 6 (2 players, 1 all-in)

Turn: ($4.62) 8 (2 players, 1 all-in)

River: ($4.62) 3 (2 players, 1 all-in)

Total pot: $4.62 | Rake: $0.23

koles 46/31 po 13. staty moga nas zmylic po takiej malej probce, ale chyba czesciej bedzie donkiem niz solidnym graczem. BU byl bardzo slabym cs graczem, wiec byla mala szansa, ze on sie z nami zestackuje ze slabszym Ax albo jakims trashem. po jego 4becie zakladajac, ze pojde z nim na stacki potrzebuje w tym momencie okolo 44% equility. tak wyglada AKs przeciwko QQ+ AK:

35,958,384 games 0.031 secs 1,159,947,870 games/sec

Board:
Dead:

equity win tie pots won pots tied
Hand 0: 41.904% 22.62% 19.28% 8133909 6934104.00 { AcKc }
Hand 1: 58.096% 38.81% 19.28% 13956267 6934104.00 { QQ+, AKs, AKo }

Jesli do tego dodam JJ, AQ a raz na jakis czas fakt, ze BU sie zestackuje z nami, mysle, ze zagranie jest conajmniej breakeven. hm?

Podsumowujac wieczorna sesja:

BANKROLL: 115.51$
WINNINGS: +1.94$
HANDS: 882

variat Autor wątku
variat

Siadam wlasnie do grania, mysle ze z 2-3 godziny, czyli powinieniem ugrac 1k+ rak. coprawda zalozenie mialem, ze po alkoholu nie gram, ale jestem raptem po 1 piwie wypitym 2 godziny wczesniej, wiec nie traktuje tego jako gra po alkoholu;) standardowy zestaw do gry przygotowany czyli szlanka mocnej czarnej + pol litra herbaty z cytryna _pleased: Dzisiaj wiele nie edukowalem sie, ale wrzucilem z 8 rozdan na forum i obejrzalem jeden filmik, takze jest na plus. nie chce stawiac sobie zalozen, ze codziennie musi byc to i tamto, bo po miesiacu bede mial tego wszystkiego na wylot i pewnie skoncza sie checi. a tak codziennie cos tam robie w kierunku poprawy gry (srednio z 1-1.5h) i leci do przodu;) Jak skoncze grac wrzuce wyniki :f_wink:

Miłe do poczytania. Fajnie że wyciągasz wnioski i masz plan co poprawiać. Merytorycznie nie pomogę, ale gry po piwie tak czy inaczej nie polecam. Można tego nie czuć, ale szybciej traci się koncentracje. Tak czy inaczej powodzenia!

variat Autor wątku
variat

łał, 2 osoba sie wpisala _tongue: No i troszke pogralem, ~3 godziny tak jak pisalem. poczatek sesji bardzo pozytywny, bo w pierwsze pare rak to KK>QQ i KK>AQ, czyli bez suckoutu co jest dla mnie szokiem. poraz kolejny oddalem stacka z AK na pf - musze sie tego oduczyc, bo trafiam na te AA i KK i jak kretyn oddaje stacki - bez sensu. pocieszam sie zawsze pare rak pozniej, jak jakis idiota zrekompensuje moje marne decyzje. generalnie sesja na ładny plus, bo okolo 3 BI, wiec jest ok;)

DZIEŃ 6

a to ten AK vs AA :

MP ($4.24)
CO ($1.05)
Button ($2)
Hero (SB) ($2)
BB ($5.16)
UTG ($3.92)

Preflop: Hero is SB with K, A
UTG calls $0.02, MP calls $0.02, 2 folds, Hero bets $0.14, BB calls $0.12, UTG raises to $0.32, 1 fold, Hero raises to $2 (All-In), 1 fold, UTG calls $1.68

Flop: ($4.16) 2, 7, 4 (2 players, 1 all-in)

Turn: ($4.16) J (2 players, 1 all-in)

River: ($4.16) K (2 players, 1 all-in)

Total pot: $4.16 | Rake: $0.20

koles 86/0 po 7, wiec widac, ze jest raczej skonczonym debilem - stad moj AI z AK, bo na ogarnietych graczy sie raczej nie stackuje z AK, predzej z QQ. Tylko jedna rzecz, ktorej sie musze oduczyc, to 4bet AI, zamiast 4bet normalny.

A ogolny wynik sesji to:

BANKROLL: 121.20$
WINNINGS: +5.69$
HANDS: 1393

Musze sie pochwalic, ze chyba jakies tam wnioski wyciagam z gry i moj postflop jest coraz lepszy (mam nadzieje), bo jak na poczatku moje 'non showdown winnings lecialy ostro w dol' tak od odkladnie 5.5k rak jest to dokladnie linia prosta break even, a na nl2 to chyba calkiem fajny wynik, zwazajac na fakt, ze gra tu tyle calling station.

Mam juz 140fpp, a co 170 wyplacaja mi 10$ z deposit bonus. Jesli jutro bede mial duzo czasu i checi do gry to mozliwe, ze juz jutro dostane. Mam nadzieje przejsc niedlugo na nl5 (przy 150$ jak zalozylem sobie), zeby z tego bonusu jakos kasa leciala szybciej, bo na nl2 to na caly musialbym ugrac jakies 130/140k rak... to na tyle na dzis

variat Autor wątku
variat
DZIEŃ 7

Mialem wlasciwie w planach troche dluzej pograc, ale w pewnym momencie zachcialo mi sie do kibla, wiec odznaczylem blindy i skonczylem na chwile obecna :f_p: Poczatek sesji bardzo fajny, bo miala miejsca taka sytuacja: kradlem ze sb z 67s i gracz z normalnymi statami gra call. na flopie trafiam pare + gutshota wiec kontyunuuje, a gosc sprawdza. na turnie dochodzi mi gutshot gram 2ndbarrel, a gosc gra miniraise. w tym momencie bylem niemal pewien, ze ma albo str8 razem ze mna albo seta (lepszego raczej nie ma w jego range), wiec gram AI i banan na twarzy jak pokazuje top seta :f_thumbsup: Sesja ogolnie na plus, pomimo dwoch coinflipow przegranych. oto jeden na maniaka:

PokerStars No-Limit Hold'em, $0.02 BB (4 handed) - Poker-Stars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Button ($1.85)
Hero (SB) ($2.01)
BB ($2.09)
UTG ($5.76)

Preflop: Hero is SB with Q, A
UTG calls $0.02, Button bets $0.10, Hero raises to $0.38, 2 folds, Button raises to $1.85 (All-In), Hero calls $1.47

Flop: ($3.74) 2, 4, 10 (2 players, 1 all-in)

Turn: ($3.74) 5 (2 players, 1 all-in)

River: ($3.74) 10 (2 players, 1 all-in)

Total pot: $3.74 | Rake: $0.18

coprawda byla to 11sta reka z BU, ale w tym czasie zdazyl zagral 3x open AI, 2x 3bet AI i ze 2x raise pf, wiec ewidentnie koles wyglada na maniaka. pokazal JJ :facepalm:

Tutaj mialem dylemat, bo z jednej strony limp/3bet to oznaka monstera, ale z drugiej strony ten koles gral co chwile open AI, 3bet AI itd:

UTG ($2)
MP ($10.82)
CO ($0.87)
Hero (Button) ($2.29)
SB ($4.97)
BB ($2.85)

Preflop: Hero is Button with 10, 10
1 fold, MP calls $0.02, CO calls $0.02, Hero bets $0.12, 2 folds, MP calls $0.10, CO raises to $0.87 (All-In), Hero calls $0.75, 1 fold

Flop: ($1.89) 6, Q, A (2 players, 1 all-in)

Turn: ($1.89) 5 (2 players, 1 all-in)

River: ($1.89) K (2 players, 1 all-in)

Total pot: $1.89 | Rake: $0.09

pokazal KK :facepalm:

Ze swojej gry jestem nawet zadowolony, nie ma chyba decyzji, ktora uznalbym odrazu po zagraniu za fatalna ; byly jedynie te watpliwe, ale to raczej normalne. Brakuje mi okolo 1.5k rak zeby dostac 10$ z deposit bonusu i byc juz blisko nl5, ale wypadaloby wrzucic jakies rece do oceny, jakis filmik i artykul, wiec nie wiem czy wyjdzie dzis - zobaczymy. Wykres mysle, ze juz wrzuce przy 150$ jak bede atakowal nl5 (mam nadzieje, ze w ciagu paru dni).

Poranna sesja:

BANKROLL: 126.15$
WINNINGS: +4.95$
HANDS: 1041

Wieczorem pewnie jeszcze cos napisze.

jarrekz

imho dobrze rozegrne te ostatnie handy z ostatniego dnia.
Ja juz bym atakowal nl5 przy takim rollu:p ale oczywiscie to sprawa osobista jak kto sie czuje z iloscia bi na dany limit.
Swoja droga chyba dobry blog:) nie przeczytalem wszystkiego tylko rozdania, ale tak mi sie wydaje:)

variat Autor wątku
variat

Polecam przeczytac pierwszy post to sie dowiesz dlaczego nie wejde na nl5 dopoki moj BR nie przekroczy 150$: )

variat Autor wątku
variat
DZIEŃ 7

Mialem ugrac dzisiaj tylko do bonusa 10$ first deposit, a rozegralem 7 fpp wiecej :f_thumbsup: Sesja ogolnie ladnie w paru momentach sczyscilem fishy, ale tez troche poluznilem gre w pewnym momencie przez nich i nie gralem swojego a-game, do tego suckoucik standardowy. na flopie w 4betowanej puli AI w 3way i moje AA i klesia KK zlamaly TT :facepalm: No ale trudno, czasami musi byc i tak. Sesja ogolnie na plus. jestem zmeczony i nie bede nic wklejal, tylko ogolny wynik:

+10$ by first deposit bonus
BANKROLL: 139.63$
WINNINGS: +3.48$
HANDS: 1401

Coprawda rozegralem juz 13k rak, wiec wykres moznaby wrzucic, ale jak widac, brakuje 10$ zeby wejsc na nl5, wiec wruzce jak mi sie to w koncu uda. elo melo