Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Insider99. Road to 10K

18 Posty
9 Użytkownicy
22 Reakcje
5,116 Wyświetlenia
theInsider99
Legacy Member

Witam,
postanowilem zalozyc wlasny wątek.
Mam nadzieje ze dzieki temu będę bardziej zdyscyplinowany i odpowiedzialny w grze.
Gram cash na P*
Aktualne stawki: NL5
Bankroll: 197$
Najbliższy cel: 1K
Będę się starał co parę dnie wrzucać aktualizacje i jakieś wykresy. Liczę na jakiś odzew. Goodluck for me&U :)

Odpowiedz
Cytat
17 odpowiedzi
PiootrJ
Poker Player

Będę zaglądał. Ja gram na NL2, NL5 to na razie dla mnie jak inny świat :)
GL!!!

Odpowiedz
Cytat
theInsider99 Autor wątku
theInsider99
Legacy Member

Update nr 1
Stan na 9.12.2018
Liczba rąk: 10 993
Net won $: 0,76 :f_drink:
bb/100: 0,14

Jak widać nie ma się czym chwalić ale jak to mówią "pierwsze koty itd ;) "
Komentarze, opinie i krytyka mile widziane:) Jakby ktoś chciał jakies staty do oceny to też chętnie udostępnię.
Mam nadzieję ze teraz to już z górki ... tzn w górę wykres :sfishg:

Odpowiedz
Cytat
PiootrJ
Poker Player

Początki trudne, jak oceniasz NL5?

Odpowiedz
Cytat
peterzimmerman
PokerStrategist

Nie wiele można powiedzieć o wykresie, a ze statów to rzuca się w oczy niski 3b i spory gap miedzy vpip a pfr, co może oznaczać, ze za dużo flatujesz Preflop i tym samym palisz pieniądze bo pewnie sporo pasujesz na postflopie. Pamiętaj, ze rake na micro jest bardzo wysoki, i czasem mając decyzję call/3b na preflopie, lepiej jest 3betnac bo czesto gesto zbierzemy pulę od razu i tym samym nie zapłacimy rake. A każdy call (z czego większość pewnie na blindach)oznacza brak pozycji, brak inicjatywy i koniecznosc oplacenia rake w razie wygranej.
Pozdro i gl

Odpowiedz
Cytat
theInsider99 Autor wątku
theInsider99
Legacy Member

@PiotrJ
w sumie rozrgralem juz ponad 30k na nl5 (20k zanim zaczalem br chelleng) wynik z calosci to 9bb/100
wczesniej gralem zoomy na nl 2 i nl5 bo sadzilem ze dzieki temu szybciej zbuduje br...i nie polecam; zdecydowanie lepiej mi sie gra na zwykly stolach 6max; a co do poziomu to niezauwazylem jakies wyrafinowanej gry i czasem wystarczy cierpliwie czekac az sami oddadzą pieniadze

Odpowiedz
Cytat
theInsider99 Autor wątku
theInsider99
Legacy Member

Dzieki za opinie. Rzeczywiscie boje sie 3 betowac bez pozycji. Musze miec naprawde silna reke. Zazwyczaj albo folduje albo spr i decyduje na flopie co dalej.

Odpowiedz
Cytat
theInsider99 Autor wątku
theInsider99
Legacy Member

Update nr 2
Stan na 18.01.2019 czyli po 2. miesiącach.
Liczba rąk: 28 575
Net won $: 45.06
Bankroll $: 230.7
bb/100: 3.15

Ok :) Dwa miesiące za mną. Mam nadzieje ze po 2. updacie nie zacznę przegrywać jak po 1.
Szybko się przegrywa na tilcie, duzo wiecej czasu zabiera odrabianie strat. W 2019 jak na razie dobry mindset;) Jestem dobrej mysli. Najbliższy przystanek to 300$ i NL10. Oczywiscie konstruktywna krytyka, pytania i sugestie jak najbardziej mile widziane:f_cool:

Odpowiedz
Cytat
Escraku
Oldschool Grinder

Strasznie duzo tracisz na czerwonej. Zbyt duzo blefujesz, badz 3betujesz i odpuszczasz na boardzie (edit, staty te co masz niby spoko, moze niech ktos bardziej doswiadczony w cash sie wypowie). Zapodaj swoje statystyki, bardziej szczegolowe. Postaraj sie zniwelowac to, cwicz zasiegi, aby mniej wtapiac i zobaczysz, jesli ogarniesz czerwona to i profit bedzie lepszy. Dawno nie gralem cash, ale pamietam ze z czerwona zawsze byl problem na poczatku, jak sie ogarnelo leaki, to byl ladny profit ;). Ogolnie to klasyczny aligator sie robi, to co wygrywasz dobrymi decyzjami, przegrywasz na czerwonej :D.

Odpowiedz
Cytat
1Eclipse1
Oldschool Grinder

Napisane przez Escraku
Strasznie duzo tracisz na czerwonej. Zbyt duzo blefujesz, badz 3betujesz i odpuszczasz na boardzie (edit, staty te co masz niby spoko, moze niech ktos bardziej doswiadczony w cash sie wypowie). Zapodaj swoje statystyki, bardziej szczegolowe. Postaraj sie zniwelowac to, cwicz zasiegi, aby mniej wtapiac i zobaczysz, jesli ogarniesz czerwona to i profit bedzie lepszy. Dawno nie gralem cash, ale pamietam ze z czerwona zawsze byl problem na poczatku, jak sie ogarnelo leaki, to byl ladny profit ;). Ogolnie to klasyczny aligator sie robi, to co wygrywasz dobrymi decyzjami, przegrywasz na czerwonej :D.

na NL 100 wygrywający gracze mają czerwoną w dół ,a Ty mu mącisz w głowie!! :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
theInsider99 Autor wątku
theInsider99
Legacy Member

o jakie konkretnie staty Ci chodzi ?

Odpowiedz
Cytat
theInsider99 Autor wątku
theInsider99
Legacy Member

to w koncu jak z tą czerwoną ma byc? wiadomo, najlepiej jakby do gory szla :) ale ja jeszcze takiej nie widzialem :)

Odpowiedz
Cytat
Escraku
Oldschool Grinder

https://www.pokerstrategy.com/forum/thread.php?threadid=216296
Nie chodzi o to, aby czerwona byla na plusie, to by bylo praktycznie nie mozliwe w long runie, rownaloby sie to z mega agresywna gra. Mozna ja zmniejszyc, postarac sie byc jak najblizej 0. Dobra czerwona = profit. Jak ja zmniejszyc, dobry steal i obrona przed stealem. Brakuje wlasnie statow od steala, podzialu na pozycje (tam widac gdzie najwiecej tracisz). Jesli BB, SB i BTN przynosza Ci straty, to bedzie to co pisalem, czyli obrona blindow. Moze grasz duzo stolow i nie zwracasz uwagi na ten wazny fakt jak obrona.
@1Eclispe1 czyli wedlug Ciebie dobrze wyglada ta czerwona ktora jest 1do1 z showdown i non? ;) No i nie porownuj 100 do 10$, to jednak spora roznica poziomow.

Odpowiedz
Cytat
pgabryn
PokerStrategist

Jak tam Ci idzie ? :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
theInsider99 Autor wątku
theInsider99
Legacy Member

Hej, hej
wracam po dłuższej przerwie. Challenge w toku, ale idzię ciężko.

Update nr 3
Stan na 18.04.2019 czyli po pól roku :f_mad:
Liczba rąk: 68 792
Net won $: 78,66
bb/100: 2,29

Bankroll: 270,36$
Najbliższy cel: 1K

A to mój całkowity wynik na NL5

Mam zamiar dociągnąć do 100k rąk na NL5 i jeśli w banku będzie min. 300$ to spróbuje na NL10.
Postaram się też częściej wrzucać updaty.
Komentarz i sugestię jak zawsze mile widziane :)
GL all :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
imgoingtomirage
PokerStrategist

Powodzenia :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
venatici
PokerStrategist

Jak idzie challenge?

Odpowiedz
Cytat
xbibol
Oldschool Grinder

Cześć, możesz coś więcej napisać o sobie. Pracujesz, studiujesz? Jak się uczysz gry? Jaki stosunek gry do nauki? Ile dziennie/tygodniowo grasz? Na jakim etapie nauki jesteś?

Wogóle grasz jeszcze, uczysz się, coś rzadko wpisy robisz.

a inna sprawa, to wydaje mi się, że masz problem mindsetowy, przez niski bankroll.

Odpowiedz
Cytat