Przejdź do forum
SnG 180: 2,5$, 3,5$...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

SnG 180: 2,5$, 3,5$+R + micro, low MTT

21 Posty
4 Użytkownicy
11 Reakcje
1,487 Wyświetlenia
NoisysHaRk
PokerStrategist

Witam wszystkich, którzy jeszcze w ogóle tu są :) Po 2 latach wracam do pokera, przynajmniej na chwile i ze zdecydowanie mniejszym ciśnieniem na kase a większym na dobrą gre, nie ryzykuje już jakiejś wypłaty czy coś tylko po prostu to co wpłacam jest przeznaczone na pokera i mogę to stracić (choć mam nadzieje że tak nie będzie) bez większego problemu :)

Jako że poker nie jest i raczej nie będzie moim źródłem utrzymania a gram bardziej dla przyjemności już po pierwszych dniach widzę róźnice od tego co było poprzednio. Znacznie mniejsze ciśnienie i choć nadal river potrafi zaboleć to bardzo szybko zapominam i gram dalej.

Jak w temacie gram głównie 180 2,5$ na Pokerstars oczywiście. Dokładam do tego 3,5$r a także jakieś fajne bigi, hoty itp do 15$. Być może dołącze do MBC tak dla jakiejś dodatkowej motywacji. Zaczynałem 3 dni temu z 1000$ aktualnie mam 700$, ponieważ zrobiłem sobie testową wypłatę na skrill około 70$. Zaraz to wpłace z powrotem więc roll z którym zaczniemy określę na 750$ :)

Zauważyłem, że społeczność pokerstrategy znacznie zmalała, zapewne ma to związek z przepisami jakie zostały wprowadzone, choć przez te 2 lata wydaje mi się że ruch na 180 znacznie spadł. Chyba wyższe stawki za 7$ i 15$ całkiem zniknęły. Jeśłi ktoś gra właśnie takie turki to prosiłbym o wszelkie rady jakie tylko możecie mi dać :)

Jeśli okaże się że czas się skończy na grę to przerzucę się na spiny, które można grać o każdej porze ale na razie ciśniemy prawdziwe SnG i zobaczymy jak będzie ;)

Wczoraj mimo że jakieś 60$ na minus wreszcie pojawiły się jakieś późne fazy, nawet w Big-u 3.3$ udało się zgarnąć zawrotne 21$ za chyba 35 miejsce :) Także jest MOC!?

Tak po za pokerowo to gram sobie w F1 2017 :) A także obracam się w temacie kryptowalut, które niestety tak jak i poker w Polsce zostaną zapewne zbanowane, no cóż... :)

Pozdrawiam i zobaczymy co będzie :)

Odpowiedz
Cytat
20 odpowiedzi
NoisysHaRk Autor wątku
NoisysHaRk
PokerStrategist

Wreszcie coś zaczyna oddawać ;) Po pierwszych dniach całkowitego runu w dół wczoraj udało się wyść na 0, dzisiaj pare dolków do przodu. W hot 5,5$ (chyba to był hot :D) właśnie skończyłem FT niestety na 9 miejscu, wsunąłem JTo na A9o i pozdro ale byłem shortem więc i tak spoko. Po za tym wreszcie udało się dojść w 180 do HU i nawet go wygrać więc zawsze to jakieś plusy ;)

Chciałem wrzucić wykres z dzisiaj ale nie wiem co się dzieje z tym HM2, nagle nie pokazuje mi w dzisiejszej sesji wszystkich gier, tak samo musiałem już 2 razy poprawiać wyuniki z bounty builderów bo zakańczałem na jakiś odległych płatnych miejscach a wywalało mi jakiech chore sumy za to :) Niby ładnie to wyglądało tylko co z tego skoro to ściema ;)

Także wrzucam cały aktualny wykres ze wszsytkich odmian, które gram czyi 180 2,5$, 3.5$r i micro MTT, po paru dniach gry :)

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
NoisysHaRk Autor wątku
NoisysHaRk
PokerStrategist

Wczoraj niestety starsy odmówiły posłuszeństwa. Miałem otwarte wtedy ponad 16 stołów a pierwszy raz spotkałem się z taką sytuacją, więc troszkę się tym zdenerwoałem i nie wiedziałem jak to wyjaśnią, ale na szczęście poprzychodziły e-maile z wynikami turniejów i co ciekawe wyszedłem na tym nawet na jakiś plus ;) 50$ udało się zarobi na tej "sesji" , którą musiałem wcześniej zakończyć z wiadomych przyczyn.

Dzisiaj raczej nie gram więc po jutrzejszej gierce pierwsze podsumowanie MBC :)

Odpowiedz
Cytat
Rekkin
PokerStrategist

Ja myslalem ze msng 180 nie ma juz. Chcesz zalozyc grupe trneingowa?

Odpowiedz
Cytat
NoisysHaRk Autor wątku
NoisysHaRk
PokerStrategist

Są 2,5$ i 3,5$R. Wyższe stawki zmieniły się (chyba) w turnieje 27-180 osób, czyli startują jak będzie 27 osób i jest late reg ileś tam. Na razie spokojnie sobie gram 180 o grupie mógłbym coś pomyśleć ale to w przyszłości nie teraz :). Na razie chciałbym może jakiś coaching sobie ogarnąć jak znajdę czas.

Odpowiedz
Cytat
Rekkin
PokerStrategist

Chodzilo mi o wyzsze stawki, dzieki za wiadomosc, pogram sobie jak maja na es.:f_o:

Odpowiedz
Cytat
rafalos890
Legacy Member

Osobiście polecam 5$ Progressive KO Sit&Go, po pierwsze wychodzi taniej niż 3.5$, bo zakładając add-ona okazuje się, że to taki psikus, że jednak turniej jest za 7$ ;)
Poza tym naprawdę dziwne nieraz rzeczy tam odchodzą, niektórym za bounty odwala, niektórzy z kolei w ogóle ich nie uwzględniają, na czym tracą dużo value.
Jedyny minus to olbrzymia różnica między zajęciem 1 a 2 miejsca, więc trzeba mieć HU dobrze opanowane :D

Odpowiedz
Cytat
NoisysHaRk Autor wątku
NoisysHaRk
PokerStrategist

Mógłbym spróbować tych 90 ale tak jak mówisz tam HU jest kluczowe żeby mieć dobre ROI czyli musiałbym bardzo dużo popracować nad tym bo jakoś nie czuje się zbyt mocny akurat w HU ; ) A jeśli chodzi o 3.5$R to nie biore add on ani zbyt często nie biore rebuy. Zapewne to jest błąd ale póki co tak gram bo jeśli chodzi o materiały z tych turnieji to ostatnio coś było o 3.5$R pare lat temu więc.... :D

Edit: A nie przepraszam znalazłem film z przed 3 miesięcy więc zwracam honor

Odpowiedz
Cytat
NoisysHaRk Autor wątku
NoisysHaRk
PokerStrategist

Wczoraj całkiem fajna sesja przy sunday storm. Niestety tam za dużo nie zdziałałem, turniej skończony na coś koło 3k miejsca, wrzucone QQ pod KJs i K na floopie ale i tak podwojone wpisowe więc ROI jak najbardziej na plus :D

Jednak w końcu sypnęło w 3,5r. 3 miejsce i out w tej ręce:

Spoiler

PokerStars, $3.30 + $0.20 - Hold'em No Limit - 4,000/8,000 (800 ante) - 3 players
Replay this hand on Upswing Poker

Oxfart (BU): 348,164 (44 bb)
Dmack36 (SB): 257,236 (32 bb)
rfo92 (BB): 197,100 (25 bb)

Pre-Flop: (14,400) Hero (rfo92) is BB with J T
1 fold, Dmack36 (SB) raises to 24,000, rfo92 (BB) 3-bets to 196,300 (all-in), Dmack36 (SB) calls 172,300

Flop: (395,000) K 7 4 (2 players, 1 all-in)

Turn: (395,000) Q (2 players, 1 all-in)

River: (395,000) 5 (2 players, 1 all-in)

Total pot: 395,000

Showdown:
rfo92 (BB) shows J T (high card, King)
(Equity - Pre-Flop: 41%, Flop: 14%, Turn: 11%, River: 0%)

Dmack36 (SB) shows A Q (a pair of Queens)
(Equity - Pre-Flop: 59%, Flop: 86%, Turn: 89%, River: 100%)

Dmack36 (SB) wins 395,000

Na początku myślałem że w miarę std ale jak teraz patrze to nie wiem czy jest to dobre zagranie :) Niby dynamika stołu była właśnie na push ponieważ było sporo agresji ale w sumie teraz mam wątpliwości, plus jeszcze 25BB więc może nie potrzebnie to wsunąłem.

W innych turkach drugie HU w 2,5$ i 2 wygrany, dość szczęśliwie bo jednak KK to chyba dość dobra ręka w HU :D Po za tym pare FT i całkiem niezła sesja. Tutaj cały wykres ze wczoraj i później podsumowanie MBC.

Spoiler

Jeszcze pytanie wiecie może czy HM2 dobrze zlicza rebuy i add on?

Odpowiedz
Cytat
NoisysHaRk Autor wątku
NoisysHaRk
PokerStrategist

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 350 turnieji
Typ gier: SnG/MTT
Zysk/strata: - $43,95
Aktualny bankroll: 956,05$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1

Odpowiedz
Cytat
Rekkin
PokerStrategist

25 blindow to zdecydowanie za duzo na taki ruch

Odpowiedz
Cytat
NoisysHaRk Autor wątku
NoisysHaRk
PokerStrategist

Dzisiaj miałem pierwszy trening i starałem się jak najwięcej poprawić w swojej grze ( a jest co poprawiać). Myślę że gra była lepsza a przede wszystkim mnie sie nawet fajniej grało :)

Co do dzisiejszej i poprzednich sesji. Niestety karty się nie słuchają tak jak powinny :) Dzisiaj szkoda Bounty biuldera 11$. 76$ za 45 miejsce + 36$ z bounty. Ostatnia ręka nie flipnęła niestety Ajs vs 99.

Udało się za to wygrać 2,5$ 180. Do tej wygranej wykres pikował więc fajnie że coś odbiło. Aktualnie kończe jeszcze Big 2,2$, na razie 136/211. Zobaczymy jak pójdzie :))

Wykres z dzisiaj bez biga (co najmniej + 6,62$ :D)

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
NoisysHaRk Autor wątku
NoisysHaRk
PokerStrategist

Na razie rezygnuje z MBC. Po kolejnym treningu okazało się że mam mnóstwo pracy nad grą, jeszcze więcej niż myślałem. Na razie ograniczam ilość stołów i biorę się do analizy i nauki :)

Ostatnie gierki b/e. Wczoraj deep w PKO 10E na ps.es. Niestety tylko 7 miejsce i jakieś 160 Euro z bounty. Kompletnie nic nie miałem do grania na FT, ręce 72o, 84o itp... Szkoda bo na semi udało się podwoić. Odpadka z T9s vs AQo.

Po za tym mnóstwo runner runner-ów i dość pechowy dzień. Nad grą staram się pracować ile mogę i w sumie ilość moich błędnych decyzji itp. troszkę mnie przeraziła ale skoro wiem co robię źle to można to poprawić ;)

Aha i od teraz, przynajmniej na razie gram wiecej MTT niż Sng. 180 będę dorzucał dopiero jak poodpadam z MTT i już nie będzie nic fajnego do odpalenia.

Odpowiedz
Cytat
NoisysHaRk Autor wątku
NoisysHaRk
PokerStrategist

Cały czas praca nad grą, analiza rozdań itp. :) Nie udaję się nic podomykać. Jeśli już wjade na FT jakiegoś MTT to niestety lece na 9 miejscu, albo wjade pod AA albo jakiś pechowy spot. Po za tym prawei nie gram SnG aktualnie tylko MTT na ps.es, ps.eu i partpoker. Aktualnie najlepiej idzie na ps.es gdzie jestem na plus i co sesje deepuje jakieś turki. Postaram się jakieś rozdanka wrzucić bo na postflopie mam nie raz spory problem.

Odpowiedz
Cytat
NoisysHaRk Autor wątku
NoisysHaRk
PokerStrategist

Po ostatnim deepowaniu 2,2$ Hot i zajęciu już standardowego 9 miejsca stwierdziłem że nie odpalam już turków z puląponiżej 10k :) Niestety ale gra ponad 7h żeby wygrać 25$ nie jest zbyt dobra... Wczoraj odpalone pare fajnych turków, jak to w niedziele, niestety tylko na ps.es była szansa na coś fajnego ale nie pykło. Ten tydzień raczej ciśniemy codziennie więc licze wreszcie na jakieś no chociaż Top 5, nie bądźmy pazerni :)

Sharkscope na pratypoker pokazuje przy moim ncku taką rybkę wyskakującą z akwarium ktoświe co znaczy? :D :f_drink: :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
NoisysHaRk Autor wątku
NoisysHaRk
PokerStrategist

No wreszcie ;) Pierwsza wygrana w MTT i życiówka. Szkoda tylko że w najmniejszym turku jakie gram (w sumie poniżej 5$ z buy in staram się nie schodzić) ale nie będę narzekał :D Fajnie w końcu coś wygrać co nie jest 180 :)

FT raczej niski poziom, stack był w miare utrzymywany na 25bb aż w końcu przy 4 left udało się otworzyć AA i dostać wsuwkę od KK, potem już przy takiej przewadze (35mln do 2x około 10mln) nic złego się nie stało. Fajnie w końcu domknąć nawet takiego mikrusa ;) A teraz spać...

Odpowiedz
Cytat
NoisysHaRk Autor wątku
NoisysHaRk
PokerStrategist

Wreszcie coś pykło na partypoker bo już połowa bankrolla była w plecy... Szkoda bo miałem ponad 200$ z bounty (przeciwnicy koło 50$) i jakby się udało wygrać to spokojnie 2x tyle było do zgarnięcia ale niestety FT średnio szczęsliwy, choć przez większość czasu na FT byłem zdecydowanym chip leaderem. Z decydującą ręką mam niewielki problem ponieważ po jako takiej analizie wyszło mi że na tym flopie na to co mnie sprawdzi mam około 45%, plus często się zrzuci więc ten push wydaje mi się nadal najlepszym zagraniem, bet/fold chyba nie wchodzi w gre ze względu na wielkość puli, check może byłby ok ale dajemy mu darmową karę która częściej zapewne trafi w jego range niż mój tak czy inaczej prosiłbym o ocene rąsi bo przegrałem przez nią 2 miejsce :) Co do gracza 26/22/9,2 (150H), dość agresywny stół od 5 left on również walk-ów nie dawał :)

Spoiler

partypoker, $5.50 + $0 - Hold'em No Limit - 360,000/720,000 (83,000 ante) - 3 players
Replay this hand on Upswing Poker

BU: 72,526,089 (101 bb)
SB: 21,754,252 (30 bb)
BB (Hero): 25,019,659 (35 bb)

Pre-Flop: (1,329,000) Hero is BB with A Q
1 fold, SB raises to 1,440,000, Hero 3-bets to 5,040,000, SB calls 3,600,000

Flop: (10,329,000) T 9 9 (2 players)
SB checks, Hero bets 19,896,659 (all-in), SB calls 16,631,252 (all-in)

Turn: (43,591,504) K (2 players, 2 all-in)

River: (43,591,504) 9 (2 players, 2 all-in)

Total pot: 43,591,504

Showdown:

Spoiler

BB (Hero) shows A Q (three of a kind, Nines)
(Equity - Pre-Flop: 62%, Flop: 25%, Turn: 16%, River: 0%)

SB shows K T (a full house, Nines full of Kings)
(Equity - Pre-Flop: 38%, Flop: 75%, Turn: 84%, River: 100%)

SB wins 43,591,504

Odpowiedz
Cytat
rafalos890
Legacy Member

Asy tez bys tu wjechal? Szczerze to moze nawet sie underpara tu zlevelowac do calla, bo shove wyglada zwyczajnie slabo. Ja bym zrobil troche mniejszy 3bet pre, troche wiecej przestrzeni by wtedy bylo, bo i tak grasz z przewaga pozycji.

Odpowiedz
Cytat
o2striker
Oldschool Grinder

Powodzenia w 180tkach. Gl

Odpowiedz
Cytat
NoisysHaRk Autor wątku
NoisysHaRk
PokerStrategist

Napisane przez rafalos890
Asy tez bys tu wjechal? Szczerze to moze nawet sie underpara tu zlevelowac do calla, bo shove wyglada zwyczajnie slabo. Ja bym zrobil troche mniejszy 3bet pre, troche wiecej przestrzeni by wtedy bylo, bo i tak grasz z przewaga pozycji.

No cóż teraz znając już wynik pewnie też bym zrobił mniejszy 3bet pre albo w ogóle bym wsunął pre i dostał fold :f_biggrin:. Natomiast jak mówie stół był agresywny i taki 3bet jak najbardziej nadal mi się podoba, na to jaki board spadnie już nie mam wpływu, natomiast w tym konkretnym przypadku akurat przy T i 9 których ma mnóstwo w swoim R powinienem po porstu grać check floop i check call/fold turn w zależności od karty i sizingu, mały cbet odemnie nic nie wyrzuca, co więcej przywiązuje nas raczej do puli i tak czy inaczej nie mamy za wiele miejsca na fold. Zwłaszcza że na drawy jesteśmy z przodu a wiele może sprawdzić nawet ręce typu KJo/s z gutshotem i backdoor, jakieś 87s, J8s z którymi praktycznie flipujemy po call ale mamy f/e więc spokojnie mamy profit. czy właśnie niskie pockety na które nadal mamy 40% jeśli sprawdzi i jakieś fold equity. Także (według mnie oczywiście) jeśli chcemy grać tą ręke to tylko shove jeśli nie to check, check/fold (no chyba że coś trafimy na turnie). Ale to moje zdanie więc jest duża szansa że się myle ;)

Co do AA jak najbardziej wsuwam i to nawet nie próbuje kombinować, mnóstwo kart na turnie jest dla nas niebezpiecznych, a na jakiejś 3 albo 5 folduje wszystko co nie trafia oprócz T i 9. Także jak najbardziej push i jeśli ma draw to wjeżdża za wszystko albo pas i zgarniamy nie najgorszą pule. Według mnie oczywiście :f_drink: Chociaż z AA mogłem inaczej dobrać sizing bo jednak nie chcemy go wyrzucić z rozdania więc mniejszy sizing pozwoliłby nam na cbet więc zapewne AA byłoby całkiem inną ręką :)

Odpowiedz
Cytat