Witam na moim blogu!!!
Na starcie coś o mnie
Mam 24 lata, poksem interesuje się od +- 1,5 roku, przez większą część czasu było to puszczanie losów w MTT i kręcenie kołem w SPIN&GO
totalna spazzerka for fun. Od jakiegoś czasu coraz poważniej myslę o pokerze. Obecnie gram nl10ZOOM na P*, rozegrałem tam kolo 100k hands z solidnym wynikiem gównorego, około 2bb/100
Od 2 miesięcy wziąłem się za prace nad grą, dopiero dowiaduje się o realiach pokera, o tym, że wiem, jak mało wiem. Im więcej nauki tym większą świadomość tego ile jeszcze pracy przede mną. Jest to coś co mnie kręci i co chce robić w najbliższej przyszłości.
Często patrze w lobby wyższych z stawek(nl100, nl200zoom), na ludzi, którzy tam grają, czasami wydaje się to bardzo trudne, a nawet nie możliwe żeby wejść na ten poziom, ale mam świadomość tego, że to nie są maszyny, nie rozdają tam magicznej tali kart, wszystko jest osiągalne i w zasięgu mojej ręki. Wiem, że jeśli poświęce wystarczająco dużo czasu na naukę, grind i całą otoczke około pokerową to nie ma takiej możliwości aby to się nie udało.
Mocno pracuje również nad samodyscypliną i mindsetem. Obecnie studiuje "mental game of poker". Uważam, że jest to obowiązkowa lektura każdej osoby, która poważnie myśli nad grą w poksa.
Do rzeczy: Mój własny challenge!!
Chciałbym zobaczyć na ile jestem w stanie się rozwinąć pokerowo do końca roku 2018. Wkładając w to całego siebie, ogrom czasu i jeszcze wiecej
Nie mam ustalonych celów co do stawek jakie chce wtedy grać, uważem, że jest to bez sensu. Bardziej stawiam na cele bardziej przyziemne, na które mam wpływ i które moge kontrolować, np. volume, założenia co do treningów i czasu poswieconego na nie, cele dotyczące samodyscypliny i rozwoju osobistego.
Zakładam ten blog głownie dla samego siebie, aby mieć wszystko do wglądu, ładnie usystematyzowane i zgromadzone w jednym miejscu.
Będe prowadził cotygodniowe wpisy, publikacje wyników, luźne rozkminy na temat gry, treningów i mindsetu, oraz comiesięczne, większe podsumowanie, rozliczając siebie z wyników, volume, zaangażownia. Będę próbował również wyciagać wnioski z danego miesiąca, patrzeć gdzie popełanialem błedy, ile % dałem z siebie, co moge poprawic, gdzie paliłem czas i jak mogę to zmienić oraz poprawić w kolenych miesiącach.
Pracuje w godzinachc 8-18 okolo 5 dni w tygodniu. Z czego 8-10 jest to trening z moim przyjacielem i kompanem pokerowym( Dymynskym),
10-18- grind+ przerwy. Wieczory wolne w 100%. wyłączam wszystko co zwiazane z poksem, zapominam i nie myśle, czas dla mojej dziewczyny i zajawek pozapokerowych.
Wyniki patrze i publikuje raz w tygodniu, po ostatniej rozegranej ręce danego tygodnia- sobota albo niedziela.
Oto wykres z przeszłego tygodnia: https://gyazo.com/a88f5c3820059e74602948bc27f496d8
W tym miesiącu dosyć słabe volume jak do tej pory, majowka poza domem + kilka dni pracy poza pokerem.
Obecny BR: 629,53$.
nl16-60bi- 960$,
nl25-80bi- 2000$,
nl50-100bi-5000$!!
GL!
SAMODYSCYPLINA, WYTRWAŁOŚĆ W DĄŻENIU DO CELU I WYJEBANE JAJO NA WSZYSTKICH TYCH, CO MÓWIĄ, ŻE MI SIE NIE UDA!!!