Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

My own challenge!

12 Posty
8 Użytkownicy
8 Reakcje
626 Wyświetlenia
lolenkilens
PokerStrategist

Witam na moim blogu!!!
Na starcie coś o mnie :P Mam 24 lata, poksem interesuje się od +- 1,5 roku, przez większą część czasu było to puszczanie losów w MTT i kręcenie kołem w SPIN&GO :P totalna spazzerka for fun. Od jakiegoś czasu coraz poważniej myslę o pokerze. Obecnie gram nl10ZOOM na P*, rozegrałem tam kolo 100k hands z solidnym wynikiem gównorego, około 2bb/100 xD
Od 2 miesięcy wziąłem się za prace nad grą, dopiero dowiaduje się o realiach pokera, o tym, że wiem, jak mało wiem. Im więcej nauki tym większą świadomość tego ile jeszcze pracy przede mną. Jest to coś co mnie kręci i co chce robić w najbliższej przyszłości.
Często patrze w lobby wyższych z stawek(nl100, nl200zoom), na ludzi, którzy tam grają, czasami wydaje się to bardzo trudne, a nawet nie możliwe żeby wejść na ten poziom, ale mam świadomość tego, że to nie są maszyny, nie rozdają tam magicznej tali kart, wszystko jest osiągalne i w zasięgu mojej ręki. Wiem, że jeśli poświęce wystarczająco dużo czasu na naukę, grind i całą otoczke około pokerową to nie ma takiej możliwości aby to się nie udało.
Mocno pracuje również nad samodyscypliną i mindsetem. Obecnie studiuje "mental game of poker". Uważam, że jest to obowiązkowa lektura każdej osoby, która poważnie myśli nad grą w poksa.

Do rzeczy: Mój własny challenge!!
Chciałbym zobaczyć na ile jestem w stanie się rozwinąć pokerowo do końca roku 2018. Wkładając w to całego siebie, ogrom czasu i jeszcze wiecej xD
Nie mam ustalonych celów co do stawek jakie chce wtedy grać, uważem, że jest to bez sensu. Bardziej stawiam na cele bardziej przyziemne, na które mam wpływ i które moge kontrolować, np. volume, założenia co do treningów i czasu poswieconego na nie, cele dotyczące samodyscypliny i rozwoju osobistego.

Zakładam ten blog głownie dla samego siebie, aby mieć wszystko do wglądu, ładnie usystematyzowane i zgromadzone w jednym miejscu.
Będe prowadził cotygodniowe wpisy, publikacje wyników, luźne rozkminy na temat gry, treningów i mindsetu, oraz comiesięczne, większe podsumowanie, rozliczając siebie z wyników, volume, zaangażownia. Będę próbował również wyciagać wnioski z danego miesiąca, patrzeć gdzie popełanialem błedy, ile % dałem z siebie, co moge poprawic, gdzie paliłem czas i jak mogę to zmienić oraz poprawić w kolenych miesiącach.
Pracuje w godzinachc 8-18 okolo 5 dni w tygodniu. Z czego 8-10 jest to trening z moim przyjacielem i kompanem pokerowym( Dymynskym),
10-18- grind+ przerwy. Wieczory wolne w 100%. wyłączam wszystko co zwiazane z poksem, zapominam i nie myśle, czas dla mojej dziewczyny i zajawek pozapokerowych.

Wyniki patrze i publikuje raz w tygodniu, po ostatniej rozegranej ręce danego tygodnia- sobota albo niedziela.
Oto wykres z przeszłego tygodnia: https://gyazo.com/a88f5c3820059e74602948bc27f496d8
W tym miesiącu dosyć słabe volume jak do tej pory, majowka poza domem + kilka dni pracy poza pokerem.

Obecny BR: 629,53$.
nl16-60bi- 960$,
nl25-80bi- 2000$,
nl50-100bi-5000$!!

GL!

SAMODYSCYPLINA, WYTRWAŁOŚĆ W DĄŻENIU DO CELU I WYJEBANE JAJO NA WSZYSTKICH TYCH, CO MÓWIĄ, ŻE MI SIE NIE UDA!!!

Odpowiedz
Cytat
11 odpowiedzi
Conradl
Poker Player

z przyjemnością poczytam
gl

edit:
mocno restrykcyjny ten bankroll mngmt

Odpowiedz
Cytat
Coach
weirdcreep
PokerStrategist

Jeżeli nie potrzebujesz cashoutowac a chcesz iść jak najszybciej iśc wyżej, to na pewno można sobie na limit miec 40-50BI

Nie mam ustalonych celów co do stawek jakie chce wtedy grać, uważem, że jest to bez sensu. Bardziej stawiam na cele bardziej przyziemne, na które mam wpływ i które moge kontrolować, np. volume, założenia co do treningów i czasu poswieconego na nie, cele dotyczące samodyscypliny i rozwoju osobistego.

_thumbsup:

GL :)

Odpowiedz
Cytat
HandSmither
Oldschool Grinder

Obserwuję! :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
lolenkilens Autor wątku
lolenkilens
PokerStrategist

Napisane przez weirdcreep
Jeżeli nie potrzebujesz cashoutowac a chcesz iść jak najszybciej iśc wyżej, to na pewno można sobie na limit miec 40-50BI

Z jednej strony tak, ale osobiście będę czuł sie bezpieczniej grając bardziej zachowawczym BR. ZOOM-y to bardzo wariancyjne gierki, anie chce dopusic do utraty rolla.
Według poker variance calculator, szansa na to że przytrafi nam sie swing na 50bi na próbce milion hands wygrywając 3bb/100 to prawie 25%.
#duzo xD przy 2bb/100 jest to prawie 40% :P #fchuj duzo :P a nie potrafie powiedziec jakie wyniki jestem w stanie osiągać na nl25.
Nie zależy mi na jak najszybszym przechodzeniu stawek tylko na rozwoju i nauce.

Odpowiedz
Cytat
Conradl
Poker Player

ile grasz stolików ?

Odpowiedz
Cytat
lolenkilens Autor wątku
lolenkilens
PokerStrategist

3.

Odpowiedz
Cytat
Dymynsky
PokerStrategist

Lecimy tutaj :D

Odpowiedz
Cytat
Moderator
retrograde87
PokerStrategist

Kibicuję:)

Odpowiedz
Cytat
kamzak
Oldschool Grinder

Spoko pomysł z tymi godzinami treningu rano i grindowaniem 10-18. Tez tak kiedys chcialem grac ale stoliki miedzy 13 a 17 tragiczne sa na pokerstars.eu. Można powiedziec, że też mam podobny challenge :) Powodzenia!

Odpowiedz
Cytat
lolenkilens Autor wątku
lolenkilens
PokerStrategist

Zmiany Zmiany Zmiany xD moze troche za szybko ale czuje, że są one konieczne. Ten miesiąc to mega soczysta torba, słabe volume do tego słabo runnuje, turny i rivery mistrzowskie, nie pamietam kiedy ostatnio mogłem konfortowo value betować AA xD no nic.
Graph z tego miesiąca: https://gyazo.com/8a6678828b21b706e17c29598b6b9aae nl10/nl16 zoom
ostatnia sesja na nl16 soczyste - 1400bb, coś pięknego.
Mimo wszystko czuje, że moja gierka jest coraz lepsza, sporo analiz + praca nad mindsetem. samodyscyplina ciągle poddawana próbie, codzienny jogging +sesja streek workout'u w tym tygodzniu zaliczona.
#jestMOC!
Co do zmian:
-REG STOŁY, max 4( wydaje mi sie, ze 4 stoly to mega mało, tak jak przy 2 stolach zoom czulem ze mam wszystko pod kontrolą i moge sobie pozwolić na 4 i jest wszystko ok, jednak przy przeglądaniu bazy zawsze wychwytywałem dużo prostych błędów, biorących sie właśnie z za dużej ilosci stołow. Nie moge sobie na to pozwolić. Do póki nie zobacze, ze kontroluje giere w najlepszy możliwy sposób, klikam 4 stoły).
-NL25 - wraz z koleszką zdecydowaliścmy się na połączenie rolla, jesteśmy na podobnym poziomie, trenujemy razem, znamy swoją giere i możliwści, wiemy, ze kazdy z nas podchodzi do tematu bardzo poważnie, ufamy sobie, dlatego uważamy, że to najlepszy i najszybszy sposob na rozwój. Dzięki temu możemy bardziej agro atakować wyższe stawki, ograniczając przy tym wariancje.
Co do nowego limitu- jestem mega podjarany, wiem, ze na 4 stolach przy pełnym skupieniu jestem w stanie wygrywać, czuje sie pewnie. Wiem, ze pracujemy nad grą duzo wiecej od wielu regów z tych stawek, dlatego sądze ze szybko adjustujemy sie do playerpoola i bedziemy w stanie rywalizować z regami.
- Rzadziej patrze na wyniki. na ten moment raz na 2 tygodnie. 11czerwiec, pozniej dopiero 30. docelowo chcialbym patrzec na wyniki raz na miesiąc.
#LECIMY!

Popracowałem również troche na popupami pt4, grajac zoom nie mialem za duzej probki na graczy dla tego nie uzywalem za bardzo z trackera, jednak teraz mam swiadomość tego, ze analiza statystyk moze duzo pomoc.
Tak to wygląda: https://gyazo.com/647c2027054a7cef20bb281d53b72cc2
Na razie tylko pre flop 3bet/4bet/squeeze, w najblizszychh dniach biore sie za jakies popupy post flop.

GLGLGLGLGLLGLGLGLGL!

Odpowiedz
Cytat
JackOpolanin
PokerStrategist

Powodzonka!

Szanuje BR management - ja nie mam tyle cierpliwości i czasu na grę!

Odpowiedz
Cytat