Przejdź do forum
Unibetowy bloczek s...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Unibetowy bloczek sitowy

7 Posty
1 Użytkownicy
5 Reakcje
458 Wyświetlenia
ChildInTime91
Oldschool Grinder

Dobry, witam towarzystwo zaglądające tutaj. Blog powstał na potrzeby promocji Mega Bankroll Challenge.

Będę informował tu o swoich postępach na dość popularnym krzaku jakim jest Unibet. Gram turki S&G 5 osobowe. Kiedyś już robiłem tutaj podobnego bloga, który pomógł mi w osiągnięciu profitu, stąd z racji aktualnego wypalenia postanowiłem się dodatkowo zmotywować do ciepania i wziąć udział w challenge'u. Ponadto głównie zależy mi na tym, by mieć dodatkową kontrolę przed wchodzeniem na bardzo swingowe stoliki o nazwie Banzai - takie cashówki 10 big blindowe. :f_ugly: W ostatnim czasie dużą część profitu tam zostawiam, stąd chcę zrobić sobie z tym przerwę i skupić wyłącznie na tym, co da mi w miarę stały zarobek. Może kiedyś zrobię challenge tylko na tym cashu, zobaczymy. :)
Oczywiście gra w pokera nie jest moim stałem źródłem zarobku, stąd gram spokojnie turki po 4€. Opcja wskoczenia wyżej jest, ale traffic zdecydowanie gorszy, dlatego nie jest to moim celem.
Gram w setach po 8 sitów jednocześnie. Dziennie chciałbym utrzymać średnią ok 20 (jak wspomniałem - na co dzień pracuję, stąd nie mam czasu łupać po 8h dziennie w pokera :) ), tak by w miesiąc wyrobić 500 sitów. Celuję w ROI w okolice 15-18%, stąd wynik 350€ miesięcznie będzie dla mnie bardzo satysfakcjonujący. W efekcie fajnie byłoby ukończyć challenge po 2-3 miesiącach.

Aby założenie tego bloga miało dla mojej gry i dyscypliny jakiś sens, muszę przyjąć kilka ogólnych postanowień, których nie wolno mi złamać.
- gram wyłącznie stawki po 4€
- nie gram niczego innego (oprócz ewentualnych freerolli lub cashowania wygranych biletów)
- najrzadziej 2 razy w tygodniu wstawiam update swoich postępów i każdy musi zawierać jakąkolwiek zmianę w stosunku do poprzedniej aktualizacji :f_rolleyes:

Gram na Unibecie, także bez trackera, stąd wykresów nikt nie uświadczy tutaj. :f_biggrin:

Widziałem, że niektórzy wstawiają jakieś dodatkowe info na temat życia itp. - dla mnie to będzie kącik wyłącznie pokerowy, stąd ograniczę się do postępów w grze. A tymczasem zabieram się za sesję, bo akurat wolny wieczór dzisiaj, więc w końcu coś bym zagrał. :) Ahoj!

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
ChildInTime91 Autor wątku
ChildInTime91
Oldschool Grinder

Pora na pierwszy update, bo dzisiaj robię już przerwę i możliwe, że nie wrócę wieczorem do gry. Wczoraj w nocy zagrałem 2 sety i jeden z nich naprawdę wyszedł bardzo fajnie. Dzisiaj chyba doszło info do softu o moim challenge'u, bo nutsowe łapki łamane non stop (ale ja tutaj nie dla płaczu i narzekania, także tyle w temacie) ^^ Zobaczę jak to później jeszcze będzie szło, a póki co wstawiam aktualizację poczynań. :)

Liczba rozegranych sitów: 56
Aktualny bankroll: 221€
Zysk/Strata: 29.62€
Aktualny ROI: 13,2%

Właśnie zdałem sobie sprawę, że nie będę w stanie dokładnie ocenić zysku co do centa, bo konto Unibet mam w PLN, natomiast soft działa w €, stąd co jakiś czas zmienia mi się stan ojro - nie mniej są to różnice skaczące o +/- 1€, dlatego mam nadzieję, że nie będzie to problemem.
Jutro czeka mnie wrocławski festiwal piwny "Beer Geek Madness", stąd najbliższe granie (chyba, że jeszcze dzisiaj siądę) przewidziane dopiero w niedzielę po kacowym. :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
ChildInTime91
Oldschool Grinder

Tak jak pisałem - wczoraj festiwal piwny, dzisiaj kacowe... także skusiłem się tylko na 4 sitki przed chwilą, co by móc zrobić jakąś aktualizację. Ale absolutnie nie mam sił do dłuższej gry, dlatego na tym kończę. Jutro dzień pracująco/imprezowy, także za granie wezmę się dopiero we wtorek lub w środę. Wolny start, ale wiedziałem że czeka mnie teraz taki okres już od dawna, więc wszystko zgodnie z planem, że tak to ujmę :P

A poniżej tygodniowy Update:

Update
Ilość rozegranych turniejów SnG: 60
Typ gier: SnG
Zysk: 19.96€
Aktualny bankroll: 211.34€
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1

Odpowiedz
Cytat
ChildInTime91
Oldschool Grinder

W ostatnim tygodniu miałem taki natłok różnych zajęć, że dałem radę zagrać tylko wczoraj popołudniu krótką sesyjkę. Próbowałem jeszcze kilka razy w innych godzinach na tle tygodnia, ale zero ruchu na stołach (oczekiwanie 10-15 minut na otwarcie stolika to dla mnie strata czasu i w ogóle nie odpalam). Wieczory mi odpadły głównie przez robotę i kilka spotkań alkoholowych, także efektów z tego tygodnia praktycznie nie ma. Będę musiał nadrobić w następnych dniach, żeby wyrobić to 500 sitów na miesiąc. :)

Update
Ilość rozegranych turniejów SnG: 8
Strata: 5.54€
Aktualny bankroll: 205.8€
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 2

Odpowiedz
Cytat
ChildInTime91
Oldschool Grinder

Poniedziałek, więc pora na update... zagrałem odrobinę więcej niż w poprzednim tygodniu, ale wciąż nie jest to to, na co liczyłem. Powód jest głównie jeden - powrót do pracy po kilku miesiącach przerwy. Przede mną 3 wolne dni, więc mam nadzieję, że jakoś je wykorzystam oprócz grillowania. :f_rolleyes: Z planów na 500 s&g w miesiąc muszę zbić do 200. :facepalm: Także ukończenie challengu też się opóźni niestety - chyba, że złapię swing życia i pieniążków będzie przybywało kilka razy szybciej niż powinno ^^

Update
Ilość rozegranych turniejów SnG: 32
Zysk: 30.19€
Aktualny bankroll: 235.99€
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 3

Ps. Po 100 rozegranych sitkach mój aktualny ROI to: 11,2%.

Odpowiedz
Cytat
ChildInTime91
Oldschool Grinder

Kolejny poniedziałek, kolejny wymagany update bez jakiś sensownych rezultatów i volume. Nie tak to miało wyglądać... :f_rolleyes:
Mogę się zasłaniać robotą (w sumie nie wspominałem wcześniej, ale pracuję w kasynie, więc zmiany głównie nocne i stąd ciężko znaleźć czas na pokera, bo w trakcie dnia gierki nie ruszają prawie wcale), ale tak naprawdę posiadówy przy alko niszczą moją motywację do gry. Także w maju postaram się to znacznie ograniczyć i może jednak mieć czym pochwalić tutaj. Co będzie - obaczymy, a tymczasem zamieszczam ostatni raport. Nie żarło w skrócie. :f_biggrin:

Update
Ilość rozegranych turniejów SnG: 30
Strata: 15.61€
Aktualny bankroll: 220.38€
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 4

Odpowiedz
Cytat
ChildInTime91
Oldschool Grinder

Powoli zastanawiam się nad sensem tego wątku. Motywacji do gry mi to nie dodaje, a czasami myślę, że wręcz przeciwnie - poker poniekąd stał się dla mnie obowiązkiem, a że nie przepadam za obowiązkami, to odwlekam to jak tylko mogę. Dzisiaj zagrałem jedną 8-stolikową sesję tylko po to, by zrobić tygodniowy update. Jednak te gierki cashowe na 10 bb jakkolwiek swingowe by nie były, to dawały mi trochę radochę z gry, a wraz z nimi sity też mnie bardziej cieszyły. Zobaczę jak to wyjdzie w tym tygodniu - jeśli bez postępu, to zrezygnuję z prowadzenia tego wątku, bo to najwyraźniej nie ma sensu. Cóż... nie wszystko co pomaga i motywuje jednych, jest jednocześnie stworzone dla drugich. A ja jestem chyba w tej drugiej grupie :P

Update
Ilość rozegranych turniejów SnG: 8
Strata: 1.73€
Aktualny bankroll: 218.65€
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 5

Odpowiedz
Cytat