Przejdź do forum
Pan C - Motórzysta ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Pan C - Motórzysta gra w karty

9 Posty
4 Użytkownicy
18 Reakcje
523 Wyświetlenia
PanCordi
Poker Player

Cześć!

Gram w pokera amatorsko od liceum czyli pewnie już z 8 lat. 5 lat temu nawet założyłem tu konto żeby się trochę podszkolić. Grałem wtedy chwilę na PokerStarsie jednak nitowałem okrutnie ~10% rąk co w efekcie dawało bardzo słabe wyniki. Wyrobiłem bonus, wypłaciłem i zająłem się dalej amatorską grą SnG Live w knajpach z kumplami z liceum :).

Jakiś czas temu po raz kolejny wsiąkłem. Tym razem jednak inna sytuację. Uczę się powoli i systematycznie. Nie nituję już tak bardzo. Oglądałem kilka filmów ruszer88 dla początkujących. Dużo mi wyjaśniły. Niestety w tym momencie mam tylko brąz i materiały mi się skończyły zatem jednym z celów będzie osiągniecie srebra.

Gram od tygodnia na Natural 8. Wpłaciłem 100$ i zamierzam wyrobić trochę bonusu. Na chwilę obecną moje staty wyglądają tak:

Spoiler

1400 ręka to jest ta przy której przestałem nitować :) Obejrzałem wtedy kursy z tego wątku

https://polska.pokerstrategy.com/forum/thread.php?threadid=473020

Gram: cash NL10
Poker roomy, na których będziesz grał: Natural8
Początkowy bankroll: 170,32$
Cel, który chcesz osiągnąć: 1000$

Cele poboczne:
1. Srebrny status PS - OSIĄGNIETO!
2. Wyrobienie przynajmniej 100$ bonusu na Natural8 i przenosiny na room z większym ruchem
Aktualizacja:
3. Złoty status na PS!

OK JEDZIEMY!

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
yoovan
PokerStrategist

Ty wiesz, że on jedzie wjebać się pod ciężarówkę?
GL.

Odpowiedz
Cytat
Stefanmajkel
Poker Player

Powodzonka - ciśniemy na tym samym limicie ;)

Odpowiedz
Cytat
PanCordi Autor wątku
PanCordi
Poker Player

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: ~6500
Typ gier: cash
Zysk/strata: -38.90
Aktualny bankroll: 131,42$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach):1

Taa..kilka złamanych Asów, ze dwa gorsze ful house... wspomniana wyżej ciężarówka się zbliża, może się jeszcze uchylę.

Ah! Cel poboczny osiągnięty! Srebrny status na koncie :)

Odpowiedz
Cytat
PanCordi Autor wątku
PanCordi
Poker Player

Nie spodziewałem się..

Nie spodziewałem się że jakaś statystyka z poker room która określa typ gracza może wywołać taką różnicę w mojej grze. Tak wiem...mała próbka i w ogóle to może być upswing chwilowy ale po to mam bloga żeby się dzielić takimi odczuciami. Najwyżej mi zminusujecie :) Ale już tłumaczę o co chodzi. W poniedziałek po opublikowaniu poprzedniego wpisu i otrzymaniu złotego statusu spojrzałem na staty na PokerCraft (stronka natural8 z moimi statsami) i ujrzałem świeży typ gracza jaki mi wskoczył w mój profil - TIGHT PASSIVE! Myśle sobie wtf? Preflop raisy są ok, seria rushera z matrycami przecież ogarnięta, zasięgi określone i twardo trzymane - no chyba że są jakieś tellsy a tu mi wskakuje passive? Królik w ikonce? W MOJEJ ikonce!

Nie czekając długo zdruzgotany taką przywarą wziąłem się więc za kilka materiałów Governa666 na temat gry post flop. Poczytałem trochę w dziale strategie o floatingu oraz sposobie rozgrywania drawów słabych silnych i overpar. O ochronie układów semiblefach itp. Jeszcze raz o oddsach, Implied oddsach oraz folding equity. Stałem się znacznie bardziej agresywny w grze postflop.

I co? No pewnie nic według Was po próbce 4000 rozdań. Moje odczucie jest jednak takie że mam o wiele lepszą kontrolę nad grą. No i w koncu mam konkretny profit :)

Zobaczymy co będzie dalej.

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: ~4000
Zysk/strata: +69.1
Aktualny bankroll: 200,52
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach):1,5

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

Wiele osób myśli tylko o tym, że jak skopiuje tabelki preflop od kogoś wygrywającego to już będzie sukces, a tu trzeba co jakiś czas poznawać coś nowego. W wyszukiwarce filmów wpisz sobie "na wspólnym" tak oznaczałem nagrania z treningów w których rusher88 lub GoverN666 mieli gości i zobacz, gdzie były ich słabe punkty, może coś u siebie znajdziesz, a jest to taki trochę lżejszy materiał niż złote filmy GoverN666.

Odpowiedz
Cytat
PanCordi Autor wątku
PanCordi
Poker Player

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: ~6000
Zysk/strata: -5,19
Aktualny bankroll: 195,33
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 5

Mało czasu na grę i naukę. Święta, praca, nowy rok.. W tym tygodniu może będzie lepiej.

Odpowiedz
Cytat
PanCordi Autor wątku
PanCordi
Poker Player

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: ~1900
Zysk/strata: +53,01
Aktualny bankroll: 248,34
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 6

Trafił się upswing.

Cele na najbliższy tydzień to poczytać o donk betach oraz powtórzyć materiał o sytuacjach w których należy zdecydowanie grać raise lub check/raise. Nie bardzo wiem kiedy to stosować i błądzę we mgle. Ktoś poleci jakiś materiał na ten temat?

Odpowiedz
Cytat
PanCordi Autor wątku
PanCordi
Poker Player

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: ~1000
Zysk/strata:-3.31
Aktualny bankroll: 245,03
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 6

Przenoszę się z Natural 8 na PartyPoker. Zakupiłem HM2 i zamierzam korzystać z niego do analizy rozdań i wyszukiwania spotów. Raczej nie zakładam że HUD mi się przyda - przynajmniej na początku ze względu na to iż planuję grać "fastpoker" na dwóch stołach. Do Bankrolu dodaję 10 USD które będe brał pod uwagę przy następnym wpisie. Te dolary były konieczne w celach weryfikacyjnych. Poniżej mój overall wykres z NATURAL8.

Odpowiedz
Cytat