Witam
Wątek zakładam by dołączyć do zabawy bankroll challenge.
W pokera gram od około roku jednak do tej pory czysto rekreacyjnie (takie bezmyślne klikanie). Przeczytanie jednak kilku blogów zainspirowało mnie zeby poważniej podejsc do tematu. Pooglądałem troche szkoleniowych filmików, troche streamow i zobaczymy czy gdzieś mnie to zaprowadzi.
Grał będę MicroMTT gdyż tylko gra turniejow daje mi jakąś satysfakcję. Probowalem SnG i cash ale to nie dla mnie. Jednak dojscie do FT w turnieju z kilkoma tysiącami graczy to zupełnie co innego.
Startuje z bankrolem 230$
Room - Pokerstars
Buyin - 1-3$
Cel - 5k $ w rolu by móc spokojnie grac turnieje 10-20$
Ze wzgledu na prace w tygodniu turki turbo , hyper turbo. Weekendy wszystko
Ze wzgledu na duzy field ? Niestety jest to jedyny soft ktory mi pasuje. Oczekiwań zarobkowych nie mam. Chcę się sprawdzić i tyle. Jak sie uda tym większa satysfakcja. Jak nie to trudno
No to napisz jak ci poszlo. Ale na twoim miejscu z takim rollem gralbym spiny za 1$. Powodzenia.
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 86
Typ gier: MTT
Zysk/strata: +49,76
Aktualny bankroll: 279,76
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1
W tym tygodniu jeden FT , i 7 turków zakonczonych w top 30-80. Niestety w 4 mimo całkiem porzadnych stacków odpadałem na coolerach KK vs AA czy QQ vs KK. Dwa to ewidentnie moje błedy ( sprawdzony allin z 88 do gracza tight na 20bb , i call ze stretem kiedy na river spadł flush - a wiedzialem ze on go trafil). Jednego z poczatku tygodnia nie pamietam.
Do tego wygrane 4 satelity do SCOOP-L (tickety - 5,5 , 11,11,27)
Do poprawy:
Kiedy zaczyna sie pozna faza zaczynam grać zdecydowanie zbyt tight. Przestaje 3betować, czy nie otwieram Axs z poznych pozycji ( choc zauwazylem ze na Axs z poznej wiecej tracę niz zyskuje)

Ilość rozegranych rąk/turniejów: 91
Zysk/strata: -111,45
Aktualny bankroll: 168,31$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 2
2 x Semi-FT ( z ktorych profit całe 17$
w turkach za 1$) a pozatym totalna katastrofa. Probowałem troche satelit do SCOPA ale nic nie weszło . Bilet za 27$ przegrany na fisha AK<A7 w progressiveKO . Ale nic to , walczymy dalej , w tym tygodniu odpuszczam troche turnieje zeby skupic sie na analizie rozdań
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 43
Zysk/strata: +28,97
Aktualny bankroll: 197,28$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 3

Ilość rozegranych rąk/turniejów: 71
Zysk/strata: -13,15
Aktualny bankroll: 184,13$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 4
Jednoczesnie rezygnuje z dalszego udzialu w challengu. Liczyłem ze bedzie on dzialal na mnie motywujaco jednak nie spelnil oczekiwan. Dlatego o ile ktos z moderatorow to czyta caly watek mozna zamknac czy tam usunac...
Szkoda, tematu nie musimy zamykać/usuwać. Jeśli będziesz chciał wrócić, to masz już swój wątek, a jak nie to zniknie w czeluściach forum.