Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

HARD WORK IN PROGRESS

32 Posty
14 Użytkownicy
64 Reakcje
2,494 Wyświetlenia
xSniFF

Siema,

Zakładam tego Bloga żeby wystartować w Mega Bankroll challenge. W wolnej chwili coś dopisze o sobie.

Stan rolla:

Pozdro!

Odpowiedz
Cytat
31 odpowiedzi
arkhos

GL! :sfishg:

Odpowiedz
Cytat
Flowwater

zoomy czy regularne? :) z iloma BI atakujesz nl50? ;p

Odpowiedz
Cytat
Redwinee

Dasz radę :f_drink:

Odpowiedz
Cytat

Napisz coś więcej jak będziesz mieć chwile czasu :)

Odpowiedz
Cytat
xSniFF Autor wątku
xSniFF

Hej ;)
Aktualnie nie jest kolorowo. Rozegrałem pierwsze 10k handów na nl25 z ujemnym wynikiem.

@Flowwater
Regularne, przy 50 BI shootne nl50 :) ale narazie o tym nie mysle bo mam problemy z nl25. Czuje różnice pomiedzy nl10 a nl25 a do tego chyba brakuje mi odpowiedniej dyscypliny które owocują w spazzy.

Jeśli ktoś z waas gra nl25 to chętnie przyjm kilka wskazówek jak sie zadomowić na tym limicie.

Pzdr :)

Odpowiedz
Cytat
shinthps

dzisiaj wyszedł film yaca z tych stawek

https://polska.pokerstrategy.com/video/41027/

;)

Odpowiedz
Cytat
Flowwater

Hm. Jeżeli często spazzujesz, to przede wszystkim skupiłbym się na wyeliminowaniu spazzów, ponieważ to zabiera sporo profitu, np. co 1000 rąk(2-3h gry) zrobisz jakiś głupi call w dużej puli za 30bb i w longranie masz już 3bb/100 mniejszy winrate. Ja też miałem z tym problem i zrobiłem następujące rzeczy:
-przed sesją poświęcam ok 10min na wyciszenie umysłu np. leże sobie i medytuję
-gram tylko wypoczęty i skupiony, a jeśli zauważam, że robię się zmęczony lub pojawiają się jakieś zauważalne negatywne emocje to robię przerwę
-zanim podejmę jakąkolwiek decyzję po flopie, czekam przynajmniej 5-10sekund w każdej sytuacji, by grać w pełni przemyślaną grę
-systematycznie co 1-2 dni słucham filmików mindsetowych Lechrumskiego(nawet 20minut jeśli nie chce mi się więcej). Dobrze mnie to nastraja i potem podświadomie podczas sesji mam dobre podejście do gry.

Odpowiedz
Cytat
arkhos

Z tym czekaniem co najmniej kilku sekund na własnym czasie polecam jak najbardziej - niby nic, a jakoś od razu człowiek o wiele bardziej skupia się na rozdaniu, za czym idzie lepsza gra i $$$ :D

Odpowiedz
Cytat
xSniFF Autor wątku
xSniFF

Witam,

To czekanie kilka sekund jest bardzo wazne dlatego przykleiłem sobie kartke na monitorze zeby o tym pamietac. Często zdarzają mi sie własnie spazzy bo robie impulsywne instant calle.

Rozegrałem juz ok 13k rak na nl25(gram 6-7 stolikow), aktualnie gram BE ale uważam ze moja gra sie zaczyna stabilizować :)

Aktualnie pracuje w korpo i nie zawsze jestem super swiezy, kiedy po 8h przed kompem w pracy zasiadam do pokera ale jestem tego swiadom i staram sie to jakos pogodzić! :f_drink:

Widziałem na innych blogach ze często sa wrzucane rece. Niebawem tez zacznę jakieś wrzucać z nadzieje na wspólne omówienie problematycznych spotow :)

Odpowiedz
Cytat
xSniFF Autor wątku
xSniFF

Siema,

Mam na imię spazer, dla kolegów Callingstation.

Od 10 dni jestem na nl25 i rozegralem tu juz ok 20k, bedac przy tym BE, dlaczego? bo spazzzzuje i to strasznie! Widac ze poziom wcale nie jest tak wysoki jak mi sie wydawalo ze jest ale nie wiem co sie ze mna dzieje i robie takie overplaye ze to nie do wiary !!

Do tego dzis mi sie upieprzylo ze chce sobie utrzymac golda na przsyzly miesiac. Brakowola mi 2,5 poziomu, co jest jakies 8h gry na nl25 przy 6-7 stolach. I tak wiec zasiadlem do stołow, po 8 godzinnym siedzeniu za biurkiem w pracy i do tego zmasakrowany po calym tygodniu wypelniania tabelek w excelu i pisaniu protokołów. pierwszy 4 godziny - czuje gre !!! +7bi !!! kolejne 4 na podtrzymaniu 4 tigerami i jednym okiem wpatrujacym sie w ekran. I takim o to sposobem skoncyzlem sesje na -4BI.

Jest 3 nad ranem a ja jestem tak zly na siebe za ostatnie sesje, a szczególnie za dzisiejsza ze juz mi sie nawet spąc odechcialo. Niby jestem świadom tych swoich podstawowych błedów, a mimo wszystko je powtarzam tak jak to bylo widac dzis.

wypłaciłem jakies 70 dolcow na drobne wydatki i aktualny stan konta wyglada tak:

W tygodniu nie analizuje sesji bo staram sie grac duzo po pracy, natomiast jutro z rana czeka mnie session review z calego tygodnia. Planuje powrzucac kilka rak do oceny na forum a tutaj na bloga wyszukam kilka spazow tak zeby razily i moze jak mi bedzie wstyd to je przestane robic :D

Pozdro!

Odpowiedz
Cytat
xSniFF Autor wątku
xSniFF

Witam,

Dzis wstałem z nastawianiem, że nowy miesiąć-nowy ja! zapominamy o slabych poczatkach nl25.

Fitr w HM ustawiam sobie tak aby nie drażnily mnie wyniki poprzedniego meisiaca i zeby "na czysto" rozpaczac kolejny :D

Porzucalem Kilka rozdan do oceny w dziale dyskusji ;)

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 20 000
Typ gier: cash nl25sh
Zysk/strata: +150
Aktualny bankroll : 1550
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): Tydzien

A tu przykład pieknych overplayów: :f_biggrin: :f_biggrin: :f_biggrin:

Poker Stars $0.10/$0.25 No Limit Hold'em - 6 players - View hand 2962495
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

Hero (BTN): $41.37
SB: $54.02
BB: $111.66
UTG: $29.78
MP: $25.00
CO: $39.49

Pre Flop: ($0.35) Hero is BTN with Q :diamond: J :diamond:
2 folds, CO raises to $0.75, Hero raises to $2.20, 2 folds, CO calls $1.45

Flop: ($4.75) J :heart: J :spade: T :diamond: (2 players)
CO checks, Hero bets $1.80, CO calls $1.80

Turn: ($8.35) A :heart: (2 players)
CO bets $4.75, Hero calls $4.75

River: ($17.85) 7 :diamond: (2 players)
CO bets $17.25, Hero calls $17.25

Odpowiedz
Cytat
xSniFF Autor wątku
xSniFF

Siema,

Jak powiedziałem tak też zrobiłem. Silna wola foldowania oraz karteczki " NIE SPAZUJ" dookoła monitora troche pomagają. Gra mi sie troche lepiej. Niedługo sie będe chciał umówić z Governem na jakiś coaching, aby porpacować nad swoim rangem.

Pazdziernik rozpocząłem tak:

Cel na ten miesiąc to uzbierac z profitu na Fotel ERGOHUMAN :D :f_drink: :f_cool:

Pozdro!

Odpowiedz
Cytat
xSniFF Autor wątku
xSniFF

Dziś sesja dość solid!

Pomału sie zadamawiam na nl25, rzucam poprzedni meisiac w niepamiec ;)

Niesety w tygodniu nie pogram wiecej niz 3-4h dziennie, bo pracuje.

Jakby ktoś miał ochote na jakies wspólne sessionreview to pisać ! :)

Odpowiedz
Cytat
xSniFF Autor wątku
xSniFF

Witam,

Krótki update odemnie.

Jak narazie jestem zadowolony ze swojej gry. Wciąz mi sie zdarzaja spazy ale napewno znacznie mniej niz w zeszlym miesiacu. Volume zadowolajace.

Wyniki od pocatku miesiaca:

pozdro! :)

Odpowiedz
Cytat
FoocuS

Witam, gramy podobne gierki, wysyłam zapke i zapraszam do współpracy.

Odpowiedz
Cytat
xSniFF Autor wątku
xSniFF

zapro przyjete :)

Odpowiedz
Cytat
xSniFF Autor wątku
xSniFF

mały update ;)

Ogolnie ten miesiac calkiem przyzwoity, choc moglby byc lepszy gdyby nie kilka spazow ;)

Zauwazylem rowniez ze musze popracowac nad swoim valuebetowaniem majac Nutsy. Czesto jestem zbyt pazerny i betuje zbyt duzo co konczy sie na tym ze strasze przeciwnikow i zbyt czesto folduja. :f_cool:

Kolejna sprawa to poddawanie nie trafionych boardow. Tez mam z tym problemy i nieraz leca 3 beczki ;)

Odpowiedz
Cytat
xSniFF Autor wątku
xSniFF

Siema,

Przez ostatnie kilka dni sie wiele nie zmieniło. Zrobilem sobie troche przerwy od pokera na czas dostawy nowego Monitora(32cale:f_love:) + flipcharta.
Dzis juz wszystko smiga, wiec sie chetnie pochwale nowy setupem :)

Sprzęt jest, tak że nic tylko grindowac!!!! :D :f_cool: :f_cool: :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
xSniFF Autor wątku
xSniFF

Siema!

Jesli chodzi wyniki to październik bez tragedii. Mimo wszystko duże nie zadowolenie bo spazów i overplayow jest wciąż zbyt dużo!!!

W ten weekend rozpoczynam coaching. Bedziemy sie spotykac 4-6 razy w miesiacu a moim coachem będzie gracz, który reguje stawki nl400-nl1k, więc jak sie domyślacie zapewne- NIE MOGE SIE DOCZEKAC !!! :D

Nowy miesiąc czaś zacząć!

Odpowiedz
Cytat