rozwiązal juz moz ktos ten problem bo u mnie nadal wywala po kilku minutach gry?
Grałem spiny i w ciągu godziny zamiast grać ~25 gierek grałem 10 przez właśnie takie sytuacje, zrobiłem jedną aktualizacje i nie pomogła, następnie drugą (jakąś większą bo się długo robiło) i już wszystko gra.
aktualizujesz na bieżąco starsy? jeśli nie to odpalasz sobie pokerstarsupdate znajdujące się w folderze, w którym masz zainstalowane starsy.
mialem ten sam wkurw**jcy problem , dopiero odinstalowanie starsow razem z tymi plikami co sa w C/User/AppData/Local/Pokerstars ( bez odinstalowywania tych plikow nic nie pomagalo ) problem zniknal , mi pomoglo ale nie znaczy ze wam tez pomoze
Odinstalowałem starsy, aktualizacje są na biżąco problem pozostał. Ktoś zna jakieś rozwiązanie problemu?
Pozdrawiam
U mnie to samo, 2-3 razy na dzień. Podejrzewałem, że to wina komputera, ale jak widać programiści do bani.
sprawdźcie jakie macie wersje, wpiszcie numery w kolejnych postach oraz to czy macie z tym problem czy nie, podajcie też system operacyjny. Może tutaj wystąpi jakaś prawidłowość?
Spoiler

Ja problemów nie mam. Inna kwestia, że kiedyś już robiłem takie zabiegi w komputerze (Windows 10):
- wyłączenie UAC,
- wyłączenie zapory systemowej, windows defendera,
- korzystam z bitdefendera (w którym dodałem do wykluczeń/wyjątków wszystkie pliki i foldery starsowe),
- wszystkie pliki .exe są ustawione na uruchamianie jako administrator.
Nigdy nie miałem takiego problemu. Może wina wersji, może pomogą ustawienia. Nie mam pojęcia. Co do tego o czym pisałem, jeśli nie wiecie jak to zrobić, tutaj kiedyś pokazywałem, przy okazji HM2. Nie mam siły tego rozpisywać więc macie link : http://forums.holdemmanager.com/general-support/495312-small-hm2-guide-polish.html
mam ten sam problem. W trakcie gry następuje zawieszenie okienek, a następnie trzeba szybko je wyłączać i logować się ponownie, aby zdążyć na spina.... :/
ten problem z "zamrażającymi" się okienkami pojawił się na Starsach około czerwca. Dotkniętym jest nim około kilkunastu procent graczy. Testerzy mieli duży problem żeby go odtworzyć, nawet zakupili kilkanaście laptopów od graczy u których ten problem występował żeby ustalić co jest przyczyną. Niestety do dnia dzisiejszego nie udało im się znaleźć rozwiązania. Tu macie listę potencjalnych czynności które możecie przeprowadzić, u niektórych graczy wyeliminowały one ten problem:
Jeżeli chcesz pomóc programistom Pokerstars, i być może przyczynić się do szybszego rozwiązania tego problemu, tu jest opisane jak wysłać im logi, gdzie je znaleźć, jakich informacji potrzebują:
W poniższym temacie możecie opisać Wasze problemy z oprogramowaniem Starsów. Ten topic jest czytany przez ich support, więc jak napiszecie jak bardzo wam przeszkadza powyższy bug, być może to ich zmobilizuje do intensywniejszej pracy, a przynajmniej uświadomi im jak duża pula graczy jest dotknięta tym bugiem:
Napisane przez donorlo3
Odpalcie w trybie zgodności z windows XP sp3 chyba. U mnie pomogło
Faktycznie pomogło, tylko przez to skasowały mi się wszystkie ustawienia starsów i notatki - jest jakiś sposób żeby je przywrócić?
Napisane przez konradp20
Napisane przez donorlo3
Odpalcie w trybie zgodności z windows XP sp3 chyba. U mnie pomogłoFaktycznie pomogło, tylko przez to skasowały mi się wszystkie ustawienia starsów i notatki - jest jakiś sposób żeby je przywrócić?
spokojnie nic się nie skasowało
Przełączając Starsy w tryb zgodności z Windows XP zmieniłeś folder w którym Starsy szukają pliku konfiguracyjnego z Twoimi ustawieniami oraz pliku z notatkami. Folderem gdzie są przechowywane te pliki dla normalnego trybu pracy dla systemu Windows Vista (w innych Windowsach nowszych niż XP powinno być podobnie) jest folder:
"C:\Users\<Nazwa użytkownika Windows>\AppData\Local\PokerStars.EU\"
Jeśli uruchomimy Starsy w trybie zgodności z Windows XP, tym folderem jest:
"C:\Program Files\Pokerstars.EU"
...to co musisz zrobić to z pierwszego folderu skopiować pliki "user.ini" (to jest plik konfiguracyjny) oraz plik "notes.<TwójLoginPokerstars>.xml" i nadpisać nimi pliki w tym drugim folderze i odpalić Starsy - powinieneś mieć swoją starą konfiguracje oraz notatki graczy
Napisane przez donorlo3
Odpalcie w trybie zgodności z windows XP sp3 chyba. U mnie pomogło
A możesz jaśniej dla komputerowego laika, jak to zrobić
Prawym myszki na skrót programu. Z rozwijanego menu właściwości i zakładka zgodność.
Napisane przez SiemaAS
Prawym myszki na skrót programu. Z rozwijanego menu właściwości i zakładka zgodność.
Dzięki wielkie! Tak zrobiłem, ale dopiero jutro będę mógł testować...