Przejdź do forum
Wyzwania listonosza...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Wyzwania listonosza. MTT od Zera do bohaterA by moozg

6 Posty
1 Użytkownicy
4 Reakcje
425 Wyświetlenia
moozg21
PokerStrategist

Witam Wszystkich,

Dosłownie kilka słów o mnie. Mieszkam w Rybniku i czego się już pewnie domyślacie pracuję jako listonosz:). Zakładam tego bloga z myślą o Mega Bankroll Challenge. Z początkiem tego miesiąca postanowiłem więcej czasu poświęcić na grę w pokera. Poniekąd skłoniły mnie do tego 2 wygrane w Weekend Series, skądinąd bardzo fajna inicjatywa.
W pokera zacząłem grać jeszcze przed czarnym piątkiem. Wychowałem się na Poker After Dark i High Stakes Poker. To w większości z tych programów czerpałem wiedzę na temat pokera, bo tak naprawdę nigdy się go nie uczyłem. Bardzo duży wpływ na moją grę w pokera miała wygrana Petera Eastgate w ME WSOP w 2008 r, wtedy najmłodszego i zarazem mojego rówieśnika. Niestety czarny piątek bardzo mocno chwycił mnie za gardło i od tamtej pory w pokera gram z przerwami bardziej rekreacyjnie - dla zabawy. Jeśli gram swoje A-Game jest dobrze. Potrafię wygrywać turnieje, co jest bardzo ważne. Czasem jestem fishem;)
Ten miesiąc zacząłem od 2,5$ za Open ligę na Riverstarsie:) całkiem nieźle szło i teraz na koncie jest nieco ponad 50 dolców:) Będę grał też na Titanie gdzie za Bonanzę ok 40 miejsca i wygramy Daily Gamestone uzbierałem prawie 40Euro. Do tego dorzucę Ósemki, z dosłownie paroma cętami i dzisiaj odblokowany Party Poker na który będę musiał coś wpłacić. Chciałbym uzbierać do końca roku jakieś kilkanaście tysięcy. Czy mi się to uda? Nie wiem, ale będę próbował.
Zapewne oprócz MTT będę grał jakieś S&G i spiny. Dobrze mi się w nich gra i jest bardzo duża ilość mega słabych graczy. Moim pokerowym marzeniem jest gra w turniejach na żywo, a może kiedyś wygranie np takiego EPT;)
To tyle w ramach wstępu. Życzę wszystkim powodzenia przy stołach i pamiętajcie, że poker to gra umiejętności z elementem szczęścia, nigdy odwrotnie!

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
moozg21 Autor wątku
moozg21
PokerStrategist

Znalazła się już kaska na party. Za wygranie freerolla wpadło 14,27$:f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
moozg21 Autor wątku
moozg21
PokerStrategist

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 389
Typ gier: SnG/MTT
Zysk/strata: - 48.27
Aktualny bankroll: 14.89
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1

Odpowiedz
Cytat
moozg21 Autor wątku
moozg21
PokerStrategist

Czas podsumować pierwszy tydzień bloga i challengu. Nie wygląda to dobrze jeśli chodzi o stratę, ale nie jest to do końca spowodowane moją złą grą z czego trzeba się niewątpliwie cieszyć:f_drink:. Lwią część mojego bankrolla(Titan) utopiłem na zakładach:why:. Kiedyś słyszałem, że dobry pokerzysta powinien mieć też żyłkę hazardzisty. Nie wiem czy to prawda, ale ja se daje z tym spokój! Doszedł do tego Tilt:facepalm: na Riverstarsie i nieszczęście gotowe. Ogólnie gra nie wygląda źle, ale zbyt często wariuje i bez sensu tracę żetony, na które wcześniej bardzo ciężko pracowałem.

Zacząłem ten miesiąc z zerowym kontem, bardzo szybko zbudowałem rolla. Może zbyt szybko! Planowałem w tym miesiącu grać więcej. Chciałem grać dwie ligi: Freerolle Moba na Party i Open ligę na *. Do tego Freerolle na Titanie i ich Gamestone za status, a na Ósemkach chciałem zacząć od SNG za centa. Plan na Open ligę był prosty jak najwyższe miejsce (pierwsza setka i awans do Premier)

Na Party od razu przyżarło. Pierwszy turek padł moim łupem. Kolejne dni przyniosły jeszcze dwa finałowe stoły i dwa semi FT. Jestem liderem ligi z perspektywą na dobry wynik. Za zwycięstwo jest 120T$, bilet do specjalnego freerolla i jeszcze ticket warty 109$. Jeżeli uda się to wygrać to było by coś!

Na Titanie też zacząłem świetnie. Była bonanza i wygrany gamestone. Później wtopa na zakładach, ale już się pozbierałem i na ten moment JEST DOBRZE. Na SNG nazbierałem 11,83E.

Starsy dały mi za ligę w poprzednim miechu 2,5$:profit:. Spinowałem 0,25, niestety w niedzielę potwornie stiltowałem i wtopiłem wszystko. Z rakebacku zostało 6 dolców, za które będę grał sitki do storma, oczywiście liga i freeroll dla chroma. Udało mi się też zakwalifikować do niedzielnego Freerolla o bańkę więc coś powinno wpaść. Na ten moment na * mam 1.6$ za dzisiejszego frerolla dla chroma. Jest też bardzo dobra wiadomość: na ten moment jestem w open lidze na 12 miejscu. Szczerze mówiąc nie spodziewałem się, że w tej lidze donków można być aż tak wysoko:) Wspaniale by było być na pierwszej stronie, ale do tego jeszcze daleka droga, będzie ciężko bo wariancja duża, ale moja gra ma ten moment mi się podoba. Oby tak dalej a będzie dobrze.

Na 888poker dostałem bilet do Live the Dream gdzie wygrałem pierwsze centy, grając jedno cenciaki udało się wyjść z dolara, teraz dorzuciłem jedno stołowe za 10c. Na dzień dzisiejszy bankroll wynosi zawrotne 1.67$:f_thumbsup:

Zapewne po weekendzie zdam relację z 1 000 000$ freeroll przy okazji update do MBC. Od tego tygodnia miejmy nadzieję, że już zawsze na zielono;P Powodzenia przy stołach. Niech moc będzie z Wami!:f_drink:

Odpowiedz
Cytat
moozg21 Autor wątku
moozg21
PokerStrategist

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 291
Typ gier: SnG/MTT
Zysk/strata: +15,87
Aktualny bankroll: 30.76
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 2

Odpowiedz
Cytat
moozg21 Autor wątku
moozg21
PokerStrategist

Witam wszystkich,
Piszę dopiero dzisiaj, bo w pracy totalny zapieprz, większość dnia przesiedziane w pracy. Dopiero wieczorami mogłem coś pograć, ale zmęczenie dawało się we znaki. Obiecałem, że napiszę jak tam w 1 000 000$ freeroll. Było nieźle, nawet dobrze, niestety moje KK nie utrzymało się vs 44 i straciłem ponad połowę naprawdę sporego stacka. Później trochę przeszarżowałem z agresją i wpakowałem się pod top 2. 12$ wpadło i to głównie dzięki niemu bankroll się podwoił. Był jeszcze cash na MM w evencie za 0.10$ z rebuyem.Natomiast w Bigu za 0,55$ miałem sporo pecha na bubblu. Mając ponadprzeciętny stack i dobrą pozycję wyjściową moje 3 betowane AA z SB nie dało rady squizzowi gościa z UTG. Dziesiątki niestety uzbierały RR streighta.

Najważniejsze dla mnie rzeczy dzieją się w ligach. Na party jestem zdecydowanym liderem z prawie dwukrotna przewagą nad drugim zawodnikiem! Znowu były finałowe stoły, brakowało domknięcia. A w Open lidze na P* jestem 4. Może to dziwie zabrzmi, ale ta liga mnie sporo nauczyła:f_tongue: Zacząłem być ostrożniejszy, ze względu, że w tej lidze grają dosłownie wszystko i każdy board jest potencjalnie mokrym :truestory: Na razie na 56 MTT 37 razy znalazłem się w kasie, więc jest dobrze. W weekend będzie więcej czasu na grę:f_thumbsup: Powodzenia przy stołach!:badteeth:

Odpowiedz
Cytat