Witam Wszystkich,
Dosłownie kilka słów o mnie. Mieszkam w Rybniku i czego się już pewnie domyślacie pracuję jako listonosz:). Zakładam tego bloga z myślą o Mega Bankroll Challenge. Z początkiem tego miesiąca postanowiłem więcej czasu poświęcić na grę w pokera. Poniekąd skłoniły mnie do tego 2 wygrane w Weekend Series, skądinąd bardzo fajna inicjatywa.
W pokera zacząłem grać jeszcze przed czarnym piątkiem. Wychowałem się na Poker After Dark i High Stakes Poker. To w większości z tych programów czerpałem wiedzę na temat pokera, bo tak naprawdę nigdy się go nie uczyłem. Bardzo duży wpływ na moją grę w pokera miała wygrana Petera Eastgate w ME WSOP w 2008 r, wtedy najmłodszego i zarazem mojego rówieśnika. Niestety czarny piątek bardzo mocno chwycił mnie za gardło i od tamtej pory w pokera gram z przerwami bardziej rekreacyjnie - dla zabawy. Jeśli gram swoje A-Game jest dobrze. Potrafię wygrywać turnieje, co jest bardzo ważne. Czasem jestem fishem;)
Ten miesiąc zacząłem od 2,5$ za Open ligę na Riverstarsie:) całkiem nieźle szło i teraz na koncie jest nieco ponad 50 dolców:) Będę grał też na Titanie gdzie za Bonanzę ok 40 miejsca i wygramy Daily Gamestone uzbierałem prawie 40Euro. Do tego dorzucę Ósemki, z dosłownie paroma cętami i dzisiaj odblokowany Party Poker na który będę musiał coś wpłacić. Chciałbym uzbierać do końca roku jakieś kilkanaście tysięcy. Czy mi się to uda? Nie wiem, ale będę próbował.
Zapewne oprócz MTT będę grał jakieś S&G i spiny. Dobrze mi się w nich gra i jest bardzo duża ilość mega słabych graczy. Moim pokerowym marzeniem jest gra w turniejach na żywo, a może kiedyś wygranie np takiego EPT;)
To tyle w ramach wstępu. Życzę wszystkim powodzenia przy stołach i pamiętajcie, że poker to gra umiejętności z elementem szczęścia, nigdy odwrotnie!