Cześć wszystkim czytającym na moim blogu :). Tytuł nawiązuje do mojego życia czyli ciągłego braku czasu i konieczności pogodzenia ze sobą:
8h pracy
Czasochłonnych zainteresowań czyli treningów regularnych treningów bjj i trochę mniej regularnych boksu i mma
Wcześniej studiów/pisania pracy magisterskiej a teraz pokera
No i w końcu całej reszty życia prywatnego
Także łatwo nie będzie ale myślę, że dam radę, a blog ma mi pomóc się dobrze zorganizować i mobilizować do regularnej gry i nauki pokera.
Dzisiaj w pracy jakoś dużo luźniejszy dzień, więc jest czas na napisanie kilku zdań wstępu.
Moja pokerowa przygoda:
W pokera gram kilka lat, z krótszymi lub dłuższymi przerwami, wielkich sukcesów nie odnosiłem ale wstydzić się też nie mam czego. Zaczynałem od kapitału startowego i nigdy go nie przegrałem, ba nawet udało mi się trochę na tej grze zarobić. Generalnie męczyłem bułę na full-ringach na micro/low stakes. Turniejowych sukcesów niestety u mnie brak, no chyba, że zaliczymy do tego wygrany donkament na 30k osób, z wpisowym 0,1$, w trakcie, którego wychodziłem do nocnego po piwo i w którym szarpnąłem całe 50$!
Wspomniałem o przerwach w grze, ostatnia moja przerwa trwała jakiś rok i dopiero 2-3 tygodnie temu znowu zacząłem coś grać. Story of my life czyli gdy już dobije do low stakes to nagle brakuje czasu na granie, trzeba coś wypłacić, potem chcę wrócić do grania ale znowu, praca studia, magisterka, jakieś wakacje i jakoś tak kilka miesięcy bez grania schodzi. Teraz po prawie roku przerwy trzeba znowu zaczynać od micro. Myślę, jednak, że to dobrze, bo zanim zacznę grać wyżej to na micro będzie czas ogarnąć swoją grę. Także jak to u mnie bywa często: lets do this again!
Co będę grał?
Będę grał FR, głównie ze względu na to, że znam tę odmianę i potrafię się w niej odnaleźć. Kwestia jest tez taka, że chciałbym w miarę sprawnie przejść na wyższe stawki, a nauka innej odmiany czy też pójście na SH przy ilości czasu jaka mogę przeznaczyć na pokera, wydaje mi się mało realna.
Po co blog i co na nim będzie?
Bloga zakładam, żeby wziąć udział w MBC oraz żeby poprawić swoja grę, a właściwie to po prostu chciałbym wejść na właściwy rytm, a blog to fajna mobilizacja do analizy swojej gry, która zazwyczaj olewam, bo czasu mało i wolę pograć, co niestety ma to przełożenie na jakość gry. Krótko chodzi o regularność w grze i nauce.
Na blogu będę analizował swoje rozdania, wklejał up'y do MBC i od czasu do czasu pisał o jakiś pierdołach, które akurat przyjdą mi do głowy.
Dobra, to chyba by było na tyle, dzięki wszystkim którzy doczytali do konca i do następnego wpisu.